ροή ειδήσεων

Επώνυμη επιστολή Νισυρίων (για βράβευση Νικητιάδη): "Ω του Γνωμαγόρα χώρα, τι γαδάρους θρέφεις τώρα!"

Προς: 1. Όλους τους Νισύριους εντός και εκτός νησιού
2. Δ.Σ. Συλλόγου «ΓΝΩΜΑΓΟΡΑΣ» Αθήνας και εφημερίδα ΝΙΣΥΡΙΑΚΑ ΝΕΑ
3. Υφυπουργό Τουρισμού κ. Νικητιάδη Γ...

4. Λοιπές νισυριακές εφημερίδες
5. Εφημερίδες Κω και Ρόδου
6. Δωδεκανησιακές ενημερωτικές ιστοσελίδες

«Ω της υποκρισίας τους»
Γάντι ταιριάζει ο τίτλος της στήλης «Θέσεις – Αντιθέσεις» της 1ης σελίδας του φύλλου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2012 των Νισυριακών Νέων, στην πλειοψηφία του Δ.Σ. του Γνωμαγόρα της Αθήνας και την ίδια την εφημερίδα του συλλόγου.

Το σχόλιο με αυτό τον τίτλο, στηλιτεύει την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με ένα πρόγραμμα χορήγησης τροφίμων σε πολύτεκνες οικογένειες, τη στιγμή που οι εταίροι της χώρας μας «αποδείχτηκαν ένας εσμός καιροσκόπων και τοκογλύφων» οι οποίοι «εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ικανής πολιτικής ηγεσίας, όρμησαν σαν τα κοράκια σε πτώμα “οδωδός και τυμπανιαίον” και μετέβαλλαν την Ελλάδα σε χώρα πτωχών, ανέργων και πεινασμένων, με απώτερο στόχο τον διαμελισμό της και τον “διαμερισμόν των ιματίων της”».

Αυτό το σχόλιο αποτελεί συνέχεια του κεντρικού σχολίου της ίδιας σελίδας του ίδιου φύλλου των Νισυριακών Νέων με τίτλο «Το νέον έτος ούτε αίσιον ούτε ευτυχές», όπου στην ίδια ακραία αντιμνημονιακή γλώσσα διαβάζουμε ανάμεσα στ΄ άλλα ότι «αυτή τη χώρα, ένα ξενόδουλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα την έχει τώρα καταστήσει δέσμια του γνωστού “Μνημονίου” – ταφόπλακας της Εθνικής μας ανεξαρτησίας της εδαφικής ακεραιότητας, αλλά και της περηφάνιας της ευημερίας και της ελευθερίας των κατοίκων της», και ότι «κάποιοι ξενόφερτοι και ξενόδουλοι πολιτικοί», «τώρα την προσφέρουν αμαχητί», «στα χέρια άλλοτε εχθρών και κατακτητών της».
Ω της υποκρισίας τους λοιπόν! Στην 5η σελίδα του ίδιου φύλλου της ίδιας εφημερίδας, με την απορία και την έκπληξη αυτού που τρίβει τα μάτια του για να δει αν τον γελούν, πληροφορούμαστε ότι «ο “Γνωμαγόρας” τίμησε τον Υφυπουργό Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη στην εκδήλωση κοπής της “βασιλόπιτας”». Και η έκπληξη γίνεται οργή όταν στο σχετικό «ρεπορτάζ» διαβάζουμε το εκτενές εμετικό λιβάνισμα κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής, στον «πρώτο Νισύριο που κατάφερε να γκρεμίσει τα τείχη και να περάσει τα σκαλοπάτια του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Είναι φαίνεται πολύ βολικό για τo Δ.Σ. του Γνωμαγόρα της Αθήνας και την εφημερίδα του οι ανίκανοι, ξενόδουλοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί να μην έχουν ονοματεπώνυμο! Ή μήπως η νισύρικη καταγωγή του Γιώργου Νικητιάδη είναι γι αυτόν η κολυμβήθρα του Σιλωάμ και πρέπει να ξεχάσουμε ότι ως μέλος της Κυβέρνησης συναποφάσισε και ως βουλευτής υπερψήφισε όλα τα μνημόνια, τους νόμους και τα μέτρα που είχαν σαν αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός «να βλέπει το μισθό του να αποδεκατίζεται, τη σύνταξή του να συρρικνώνεται το μεροκάματο να χάνεται, τους ανέργους να έχουν ξεπεράσει το ¼ του ενεργού πληθυσμού, τη νεολαία να αναζητά καταφύγιο σε ξένες αγορές εργασίας, και από την άλλη τη φορολογία και τα κάθε είδους έκτακτα χαράτσια να κτυπούν απανωτά το πενιχρό πια εισόδημά του»; Και τι ειρωνεία της τύχης και ταυτόχρονα επιπρόσθετη αιτία ψόγου για το Δ.Σ. του Γνωμαγόρα, στην ίδια εκδήλωση να εγκωμιάζει το Γιώργο Νικητιάδη, πέρα από τους υπόλοιπους “πρόθυμους”, και ο Αριστοτέλης Παυλίδης, ένας πολιτικός που κατηγορήθηκε για χρηματισμό, εκδιώχθηκε από το κόμμα του για αυτόν το λόγο και γλύτωσε την παραπομπή του στην ποινική δικαιοσύνη λόγω της βουλευτικής του ασυλίας.

Ψόγος λοιπόν στο Δ.Σ. του Γνωμαγόρα που αποφάσισε τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης ερχόμενο και σε πλήρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα των κατοίκων του νησιού, ένας μεγάλος αριθμός των οποίων, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία Δημαρχείου στις 21 Οκτωβρίου 2011, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, έστειλε μήνυμα στο Γιώργο Νικητιάδη καλώντας τον να το καταψηφίσει. Η κατακραυγή εναντίον του ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι το μήνυμα αυτό επιδεικτικά το αγνόησε ο κ. Υφυπουργός, που φαίνεται ότι ανταποκρίνεται μόνο στα καλέσματα των Νισύριων σφογγοκωλάριών του.

Μένει μια απορία: Πότε ακριβώς υποκρίνονται το Δ.Σ. του Γνωμαγόρα της Αθήνας και τα Νισυριακά Νέα; Όταν καταφέρονται κατά του μνημονίου ή όταν επαινούν και δίνουν πλακέτες στο Γιώργο Νικητιάδη; Ό,τι και αν ισχύει, πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι, με τη δημοσίευση του ποιήματος του Γεωργίου Σουρή στην 4η σελίδα του ίδιου φύλλου, μας έκαναν να θυμηθούμε την παράφραση του τελευταίου δίστιχου από τον αείμνηστο Νίκο Χαρτοφύλη:
Ω του Γνωμαγόρα χώρα,
τι γαδάρους θρέφεις τώρα!

Μάρτιος 2012
ΙΝΤΖΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΛΑΚΗΣ
ΚΑΜΠΑΝΗ ΑΝΝΑ
ΖΑΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Τ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΜ.
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΣΑΛΟΥΡΟΥ ΠΕΓΚΥ
kosinfo24.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/3/12 20:56

    Ω του Γνωμαγόρα χώρα,
    τι γαδάρους θρέφεις τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/3/12 11:35

    Για τον Νικιτιαδη?
    Εαν τον εξετάσει ψυχιατρος
    αραγε θα τον αφησει εξω?
    Οταν τον συναντησα αυτη η απορια μου δημιουργηθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *