ροή ειδήσεων

Απόφαση "βόμβα" του ειρηνοδικείου για δανειολήπτη!

Με την υπ αριθμ 3/2012 σημαντική απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Βάμου Χανίων , δικαίωσε δανειολήπτη, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , οποίος είχε...
χρέος σε ένα καταναλωτικό δάνειο και δύο πιστωτικές κάρτες ,σε μία Τράπεζα, συνολικού ύψους 14.705,51 Ευρώ. Με την απόφασή αυτή το Ειρηνοδικείο Βάμου ,ρύθμισε τα χρέη του δανειολήπτη για τέσσερα χρόνια να πληρώνει 100 Ευρώ/μήνα δηλ. θα πληρώσει στην μοναδική πιστώτρια του Τράπεζα, το ποσό των 4.800 Ευρώ,του δόθηκε τετραετής περίοδος χάριτος για να σώσει την μοναδική του κατοικία καλούμενος μετά το πέρας αυτής, να πληρώσει το ποσό των 100 Ευρώ, για οκτώ μήνες, δηλ. καλείται να καταβάλλει στην πιστώτρια Τράπεζα μόνο 787,27 Ευρώ επί του Συνολικού ποσού του χρέους, δηλ. υπήρξε "κούρεμα" του ποσού του χρέους του κατά 9.118,24 Ευρώ, αλλά και δεν έγινε ρευστοποίηση της μοναδικής του κατοικίας καθώς και τεσσάρων αγροτεμαχίων με ελιές, συνολικής εκτάσεως 2.217,49 τ.μ και ενός Ι.Χ αυτοκινήτου μάρκας HIUNDAY CLANTRA που είχε στην κατοχή του.

Συγκεκριμένα:

Ο δανειολήπτης που είναι 56 ετών, άνεργος, διαζευμένος και πατέρας με ένα ανήλικο τέκνο ,προσέφυγε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,για στήριξη και συνδρομή ένταξης στο Ν.3869/2010, στο τέλος του 2010 και στις αρχές του 2011 κατατέθηκε με την συνδρομή της ΄Ενωσης, η αίτηση Εξωδικαστικού Συμβιβασμού με σεβαστή και ουσίας πρόταση, παρά την οικονομική αδυναμία του , πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή, από την δανείστρια Τράπεζα.

Ακολούθως η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού την οποία ο καταναλωτής κατέθεσε μαζί με σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών του και των άλλων δικαιολογητικών στο Ειρηνοδικείο Βάμου Αποκορώνου .Στην διαδικασία του δικαστηρίου ήταν παρούσα και η ΄Ενωση ,δια του Αντιπροέδρου της Παπαλά Γεωργίου, παρέχοντας στήριξη και ηθική συνδρομή στον δανειολήπτη, ο οποίος παραστάθηκε στο δικαστήριο αυτοπροσώπως.

Το Ειρηνοδικείο Βάμου Χανίων, αφού δίκασε την υπόθεση, δικαίωσε με την τόσο σημαντική απόφαση, πανηγυρικά τον δανειολήπτη, ο οποίος ένοιωσε την απαλλαγή του "βραχνά" του χρέους, να φεύγει από πάνω του. Η χαρά της δικαίωσης, έφθασε ως αστραπή και στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία καλεί για μια ακόμα φορά, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, να εμπιστευτούν τον Νόμο 3869/2010, καθώς και τα Ειρηνοδικεία της Χώρας, που στέκονται ως θεματοφύλακας του Νόμου, αλλά και κοντά στην φτώχεια, που μαστίζει ανελέητα κάθε Ελληνικό νοικοκυριό.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/3/12 09:01

    Άντε μπράβο η αρχή έγινε,συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν τον κύριο και γενικότερα με την αρχή του δεδικασμένου όλους τους αβοήθητους που χρωστάνε άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/3/12 16:05

    Lantra.. Hyunday Lantra. Oxi Clantra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/3/12 16:07

    Τι αδικα ρε φιλε????? ΠΩΣ ΑΔΙΚΑ? Τα πηρε δεν τα πηρε τα λεφτα?? Ταξιδακι- αγορες τα φαγε. Πιστωτικη καρτα !!! και τωρα του φταιει ητραπεζα και χρωσταει αδικα. Να επιστρεψει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΙΣΩ ΑΤΟΚΑ!! Οχι να βγαινει και απο πανω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/3/12 16:34

    Τι αδικα ρε φιλε????? ΠΩΣ ΑΔΙΚΑ? Τα πηρε δεν τα πηρε τα λεφτα?? Ταξιδακι- αγορες τα φαγε. Πιστωτικη καρτα !!! και τωρα του φταιει ητραπεζα και χρωσταει αδικα. Να επιστρεψει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΙΣΩ ΑΤΟΚΑ!! Οχι να βγαινει και απο πανω!!

    ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕ !!!! ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ !!!!
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ , ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ?
    ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΔΙΝΑΝΕ 20 ΚΑΙ 30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ € ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝΕ !!!!
    ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΒΓΑΖΑΝΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΔΥΟ,ΔΥΟ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 20 % ΚΑΛΑ ΗΤΑΝΕ !!!!
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΟΔΕΨΕΙ ΟΥΤΕ CENT ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ .
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΟΥΣΑ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ .
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΡΥΘΜΙΣΗ ,ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ , ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ , ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΑΝ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΟΥ , ΚΑΤΑ 1 ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ .

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ .
    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/3/12 17:54

    εσενα δηλαδη οταν σε καλουσαν στο τηλεφωνο και σου εδιναν 20-30000€ νομιζες οτι σου τα χαριζανε, ή νομιζες οτι ηταν η τυχερη σου μερα; Κανεναν δεν υποχρεωσε η τραπεζα να παρει δανειο, κανεναν δεν υποχρεωσε να παρει πιστωτικη. Αληθεια ποσοι απο εμας που εχουν πιστωτικη τη χρειαζονται, ή τη χρησιμοποιουν συνετα και οπως πρεπει; Απλα πολλους τους ειχε πιασει η μεγαλομανια και νομιζαν οτι το δανειο ηταν μια απλη υποθεση και η καρτα μια τεραστια τσεπη που μας αγοραζε οτι θελαμε για να πουλησουμε μουρη στο γειτονα και να κυκλοφορουμε με καγιεν. φυσικα δεν κατηγορω εσενα γιατι σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που οντως εκαναν ορθη χρηση της καρτας τους, και υπηρχαν ανθρωποι που πηραν ενα δανειο γιατι το χρειαστηκαν και οχι για να κανουν διακοπες και μεγαλη ζωη, και απλα η ζωη (και η κυβερνηση κυριως) τους τα εφεραν ολα τουμπα σε 3 μολις χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *