ροή ειδήσεων

Κραυγή απελπισίας από Αρχιμανδρίτη

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός, κατά κόσμον Λεωνίδας Μισσός που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Ο 40χρονος ιερέας της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου...
τα τελευταία δύο χρόνια έχει φτάσει στα όρια του από την κοινωνική αδιαφορία του κράτους.

Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν ο Αρχιμανδρίτης νοσηλεύτηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο ώστε οι γιατροί να διαγνώσουν από πού προέρχεται το σάκχαρο του. Μετά από πενθήμερη νοσηλεία του εμφυτεύτηκε αυτόματη αντλία σακχάρου.

Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε το μαρτύριο για τον ιερέα καθώς από τον Νοέμβριο του 2010 έχει καταθέσει όλα τα σχετικά παραστατικά και αποδείξεις στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΑΔ (Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) στην Ρόδο για να εισπράξει το ποσό της αντλίας, των φαρμάκων και αναλωσίμων που έχει προμηθευτεί. Αν και έχουν περάσει 18 και πλέον μήνες, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το ΟΠΑΔ και η κατάστασή του Αρχιμανδρίτη έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Ο ΟΠΑΔ δεν πληρώνει

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων, ο Ο.Π.Α.Δ. της Ρόδου αν και του χρωστάει περίπου 20.000 ευρώ του έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα μόνο 20 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μια ιατρική επίσκεψη για την συνταγογράφηση φαρμάκων.

Η zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Ο.Π.Α.Δ. Δωδεκανήσου, όπου οι αρμόδιοι απάντησαν ότι γνωρίζουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Αρχιμανδρίτης και συμμερίζονται το πρόβλημα αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του, καθώς το ταμείο πάσχει από ρευστότητα την δεδομένη χρονική στιγμή.

Η Μητρόπολη γνωρίζει το θέμα αλλά…

Ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός φιλοξενήθηκε στο zougla radio και στην εκπομπή «Cosa Nostra». Σε ερώτηση αν έχει βοηθηθεί οικονομικά από την Μητρόπολη Ρόδου, παραδέχτηκε ότι δεν του έχει παράσχει καμία βοήθεια και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Για κάποιους η εκκλησία είναι η μητέρα, για μένα είναι η μητριά».

Η ηλεκτρονική εφημερίδα ήρθε σε επικοινωνία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο ώστε να βρεθεί μια λύση στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αρχιμανδρίτης.

Ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα του 40χρονου ιερέα και έχει την αμέριστη συμπαράσταση του.

Η επιστολή στους αρμόδιους

Μετά από απίστευτη ταλαιπωρία που υφίσταται ο Αρχιμανδρίτης αποφάσισε να στείλει επιστολή στον Υπουργό Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο , στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη και στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη ζητώντας τους να παρέμβουν αλλά κανένας αρμόδιος δεν ευαισθητοποιήθηκε από το πρόβλημα του.

Δείτε την επιστολή



Στην προσπάθεια του να βρει κάποια λύση για να εισπράξει έστω ένα μικρό ποσό από τα οφειλόμενα, παρενέβη τηλεφωνικά και σε ραδιοφωνική εκπομπή όπου καλεσμένος ήταν ο πρώην Υπουργός Υγείας και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός. Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη ο κ. Κρεμαστινός του υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.

«Κανένας παράγοντας δεν ίδρωσε» τονίζει χαρακτηριστικά ο ιερέας αφού ουδείς έως σήμερα δεν μπήκε στον κόπο να του απαντήσει.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών του Αρχιμανδρίτη είναι αυτή την στιγμή να βρίσκεται στο έλεος του Θεού καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα της θεραπείας του και να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα όρασης.

Ακούστε τι δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/3/12 22:38

    kai alla thelei na faei, exei faei to xrima tou ftoxou laou, PAPADES OLOI STIN KOLASI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/3/12 22:47

      Και εσύ που το ξέρεις;

      Ή μάλλον θα πρέπει να είσαι ο Μεγάλος Κριτής της Οικουμένης και κρίνεις τους πάντες και τα πάντα.

      Κρίνε και εμένα σε παρακαλώ.

      Κρίνε με, σε ικετεύω..............................

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/3/12 23:41

      Πολύ φτωχός και φτηνός στο μυαλό εισαι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/3/12 23:42

      Το παραπάνω αφορά τον ΑνώνυμοςMar 28, 2012 12:38 PM

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/3/12 23:55

      Νομίζω ότι τα έχουμε ισοπεδώσει όλα σε αυτήν την χώρα. Βγαίνει ένας άνθρωπος που τυγχάνει να είναι παπάς και λέει το πρόβλημά του, που έχω την εντύπωση ότι είναι σοβαρό. Και υπάρχουν κάποιοι ηλίθιοι κομπλεξικοί "αγανακτισμένοι" που γράφουν ό,τι τους κατέβει, απλά για να γράψουν κάτι.

      Αν συνέβαινε σε εσένα, Mar 28, 2012 12:38, τι θα έκανες;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/12 00:12

    Μήπως θάπρεπε ο όσιος πατήρ να επιστρέψει στο Μεγαλόχαρο της Σύμης αυτά που χρόνια του έτρωγε και γλένταγε με τις αμέτρητες του παρεούλες? που είναι ο γνωστός κατάλογος των επισήμων του φίλων για να βοηθήσουν? Λεφτά? Λεφτά υπάρχουν, δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/3/12 04:05

    Ένας φτωχός παπας όταν έχει κρεμασμένο έναν τεράστιο χρυσό σταυρο λέτε ότι είναι πλούσιος. Όταν βλέπω μερικούς φτωχούς, χαμηλόμισθους και ανεργους να κουβαλάνε iphone 4s, laptop aple, μηχανές μεγάλου κυβισμού, τότε αυτούς πως πρέπει να τους βλέπουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/3/12 09:30

    ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΣΣΟΣ (ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ) ΣΤΗ ΣΥΜΗ. ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ? ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ? ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΡΑΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ, ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΑΝΟΡΜΙΤΟΥ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΡΕΟΥΛΕΣ ΤΟΥ, ΑΣ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ, ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/3/12 12:52

      Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο π. Αθανάσιος Μισσός, κατά κόσμο Λεωνίδας;

      Ξέρεις την ιστορία του και την υπόθεση Ι.Μ. Πανορμίτη, ή απλά αναπαράγεις αυτά που διάβασες ή άκουσες στα κανάλια;

      Για πες μας, λοιπόν.

      Και κάτι άλλο, όποιος δεν φοράει τα παντελόνια γιατί κρυώνει και νιώθει μάγκας, ας γράψει εδώ την ιστορία του συγκεκριμένου ιερέα και να αφήσουν τα μισόλογα. Η Πυθία είναι πεθαμένη εδώ και αιώνες και άλλες δεν χρειαζόμαστε

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος29/3/12 17:02

    Με ράσα και με όπλα

    ΡΟΔΟΣ:

    Ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκτάριος και ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος της Μητρόπολης Ρόδου έχουν λάβει στο παρελθόν άδεια οπλοφορίας.

    Το περίεργο πάντως είναι ότι σε βάρος του αρχιμανδρίτη από τις 16 Ιουνίου 2004 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Γιώργος Οικονόμου είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση σε βάρος του, αλλά δεν ανακλήθηκε η άδεια οπλοφορίας του.

    Ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας Νεκτάριος φέρεται να είχε λάβει άδεια οπλοφορίας από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής το 1997, την οποία ανανέωσε δύο χρόνια αργότερα.

    Οταν αστυνομικοί του τμήματος Καλύμνου του ζήτησαν αργότερα νέα ανανέωση, εμφάνισε βεβαίωση Λιμενικής Αρχής της περιοχής του, σύμφωνα με την οποία απώλεσε το όπλο εν πλω και δεν χρειάστηκε νέα άδεια οπλοφορίας. Η άδεια οπλοφορίας είχε εκδοθεί στο όνομα Εμμανουήλ Χατζημιχάλης, όπως είναι το κοσμικό όνομα του μητροπολίτη Λέρου.

    Η άδεια οπλοφορίας για τον αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Μισσος της Μητρόπολης Ρόδου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στα οικονομικά σκάνδαλα της Μονής Πανορμίτη, εκδόθηκε το 1999 από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, εν όσω ήταν λαϊκός και εργαζόταν σαν γραμματέας, επ’ ονόματι Λεωνίδας Μισός.

    Στις 21 Νοεμβρίου 2003 χειροτονήθηκε κληρικός και, ενώ η άδεια οπλοφορίας είχε λήξει λίγες μέρες νωρίτερα, δεν είχε παραδώσει το όπλο. Φέρεται όμως ότι παρέδωσε το όπλο με τα τελευταία γεγονότα.

    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κληθεί για ν’ απολογηθεί στην Ελένη Κεχαγιά ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικά σκάνδαλα στη Μονή Πανορμίτη Σύμης.

    Π.ΚΑΛΙΒΟΥΡΗΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 22/02/2005

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/3/12 03:03

    MANA, ΜΑΝΑ, ΜΑΝΑ... ΑΜΑΝ ΠΙΟ! ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙ, ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΟΜΑΪ ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ! Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΜΝΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΚΑΜΟΥΖΕΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/12 18:51

      Αν και αμφιβάλλω αν είσαι Συμιακός ή Συμιακιά, θα πρέπει να σου πω ότι εδώ θέλετε να δίώξετε τον Δεσπότη σας που θέλει να βάλει μια τάξη, τον παπά θα λυπηθείτε;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος31/3/12 09:05

    Για να μας πει το πατερούλι, που τα βρήκε τα λεφτά για να αποκτήσεις ομάδα ποδοσφαιριστών στη Σερβία; Τι εχει να μας πει η Σέρβα πρώην αρραβωνιαστικιά του για τα καμώματα του με τους ενοίκους του φυλακίου του Πανορμίτου? Ἐνας υπαλληλίσκος της Ι. Μονής Πανορμίτου δεν ήταν? Πως και ζούσε χλιδάτη ζωή ο υποψήφιος μοναχός που δεν υπηρέτησε ποτε στο στρατό? Κότερα, λιμουζίνες, σουίτες,ποδοσφαιριστές, γκαρσόνια... Κραυγή αγωνίας τώρα? Μας κοροϊδεύει ο οσιος πατηρ! Τι λέει ο Σεβασμιώτατος μας... Δεν πρέπει να τον είχε επαναφέρει στη τάξη των λαϊκών? Ξέχασε τα σκάνδαλα στη Κριτηνία, ναι τι περιμένει να ακόμα να ξεσπούν άλλα που δεν τα ξέρει ο κόσμος? Τότε τι θα γίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *