ροή ειδήσεων

Πρόσκληση για την ημερίδα της Αιθρία στα Μάσαρι

Έντονος ο προβληματισμός για το μέλλον της κοιλάδας των πεταλούδων στην ημερίδα στο Θεολόγο, η τελευταία ημερίδα στα Μάσσαρι, την Τετάρτη 28 Μαρτίου...


Έντονος ήταν ο προβληματισμός που εκφράστηκε για το μέλλον της κοιλάδας των πεταλούδων κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημερίδας που διοργάνωσε η ομάδα μας «Αιθρία» στο Θεολόγο, το Σάββατο 24 Μαρτίου, με τίτλο: «Ελάφι, Δάσος, Πυρκαγιές, Άνθρωποι: Κι όμως, μπορούν να συνυπάρχουν!».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Θεολόγου, με ομιλητές από τη Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, το Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, και τέλος, από την οργάνωσή μας «Αιθρία». Εκ μέρους της τοπικής κοινότητας μίλησε ο Ελευθέριος Καραγιάννης, ηλεκτρολόγος-μηχανικός και υπεύθυνος της κοιλάδας των πεταλούδων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε αρχικά στο έργο πυροπροστασίας που υλοποιήθηκε στην κοιλάδα το 1994, το οποίο, όπως μας πληροφόρησε, είναι το μεγαλύτερο έργο πυροπροστασίας στην Ευρώπη, και το οποίο μάλιστα διακρίθηκε το 1998 ως το καλύτερο ανάμεσα σε αντίστοιχα έργα 33 χωρών! Στην ομιλία του, ο κ. Καραγιάννης εξήρε το μεράκι και την αφοσίωση που επέδειξαν νέα παιδιά του Θεολόγου που δούλεψαν τότε για την κατασκευή του έργου, που αν και δεν είχαν πρότερη εμπειρία κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το έργο, και μάλιστα στο 1/3 του κόστους του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε, στην ασθένεια που έχει πλήξει τα πεύκα της κοιλάδας, με συνέπεια την ξήρανση και νέκρωσή τους. Εκτίμησε μάλιστα ότι ο αριθμός των ξερών πεύκων φτάνει τα 600 δέντρα και εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της κοιλάδας, τονίζοντας ότι η προστασία της κοιλάδας αποτελεί ηθική υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στην κοινωνία της Ρόδου, αλλά απέναντι στη διεθνή κοινότητα.

Η ημερίδα στο Θεολόγο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεολόγου «Ο Μόδεστος», τους οποίους ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε επίσης το Σύλλογο Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας» για την εκπροσώπησή τους στην ημερίδα.

Επόμενο ραντεβού με την ομάδα μας, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στα Μάσσαρι. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου στις 10.30π.μ., με την υποστήριξη του Γυμνασίου Μασάρων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασάρων «Το Καμμυρί».

Και βέβαια, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι ημερίδες υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες Προστασίας και Ανάδειξης του Πλατωνιού της Ρόδου», το οποίο χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα Leader ΠΑΑ, που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου.

Γεωργία Βλαχάκη,
Αιθρία

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *