ροή ειδήσεων

Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στη Ρόδο

Ημέρες εκδήλωσης: 10 - 18 Μαρτίου
Τιμή εισόδου: Είσοδος Ελεύθερη
Μέρος: Δημοτικό Θέατρο Ρόδου...


Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Καθ. Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. Τοπική Επιτροπή Ρόδου με τη στήριξη της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου
Web: http://www.deutsch.gr
Επικοινωνία: rhodοs@deutsch.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

18:00 Ο Αιμίλιος και οι ντετέκτιβ (Emil und die Detektive)

Ο 12χρονος Αιμίλιος πηγαίνει στο Βερολίνο για δύο εβδομάδες αφού ο πατέρας του είναι στο νοσοκομείο. Στο τρένο του κλέβουν όλες του τις οικονομίες. Ο Αιμίλιος ξεκινά τις έρευνες και γνωρίζει την Πόνι.

19:45 Τρέξε Λόλα, τρέξε (Lola rennt)

Η Λόλα έχει μόλις 20 λεπτά στη διάθεσή της, για να βρει 100.000 μάρκα και να προλάβει τον φίλο της σ'ένα μοιραίο ραντεβού. Μόνο που η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται τρεις φορές με μικρές παραλλαγές. Η καταπληκτική Franka Potente («Η πριγκίπισσα και ο πολεμιστής») βραβεύτηκε ως η καλύτερη γερμανίδα ηθοποιός το 2000 και ο Moritz Bleibtreu («Κουζίνα με Ψυχή», «Το σύνδρομο Μπάαντερ Μαίνχοφ» και «Το Πείραμα»).

21:30 Χίλια μίλια έρωτα (Das wilde Leben)

Η βιογραφία της Ούσι Όμπερμαγιερ από τα εφηβικά της χρόνια, την εγκατάλειψη του σπιτιού της στα 16 της χρόνια μέχρι την καριέρα της ως μοντέλο. Όταν γνωρίζει το Ράινερ, μετακομίζει στο Βερολίνο και μένει στο αυτόνομο κοινόβιο «Kommune 1». Ταινία ύμνος στην σεξουαλική απελευθέρωση, την αναζήτηση του ονείρου και του έρωτα και τελικά την κατάκτηση της απόλυτης ελευθερίας.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

19:30 Goodbye Lenin

Λίγο πριν την πτώση του Tείχους η μητέρα του Αλεξάντερ πέφτει σε κώμα. Μετά από 8 μήνες ξυπνά και η οικογένειά της προσπαθεί να την προστατεύσει από το σοκ. Το Βερολίνο που γνώριζε δεν υπάρχει πιά! Πολυβραβευμένη Ostalgie-κωμωδία που πρωταγωνιστεί ο Daniel Brühl («Άδωξοι Μπάσταρδη», «Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες»).

21:30 Berlin Calling

O Μάρτιν είναι συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής και περιοδεύει σε διάφορα κλαμπ σε όλο τον κόσμο, ενώ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ που σίγουρα θα γράψει ιστορία. Ωστόσο όλα αλλάζουν όταν εισάγεται επειγόντως στο νοσοκομείο. Μία πικρή κωμωδία στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της ηλεκτρονικής μουσικής.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

19:30 Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες (Die fetten Jahre sind vorbei)

3 νέοι θέλοντας να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην κοινωνική αδικία εισβάλλουν τα βράδια σε πολυτελείς κατοικίες, όχι όμως για να κλέψουν. Τι ζητούν εκεί και τι θα συμβεί όταν έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους ιδιοκτήτες; Παίζουν: Daniel Brühl («Άδωξοι Μπάσταρδη», «Goodbye Lenin»), Julia Jentsch («Sophie Scholl-Οι τελευταίες μέρες», «Η Πτώση»)

21:30 Τέσσερα λεπτά (Vier Minuten)

Μια 80χρονη δασκάλα πιάνου και μια 18χρονη δολοφόνος: δύο φαινομενικά ασύμβατες προσωπικότητες με μοναδικό κοινό σημείο τη μουσική. Από τη μία η επιθετική, αυτοκαταστροφική Jenny, και από την άλλη η άμεμπτη δασκάλα Traude κουβαλούν η κάθε μια τα δικά της σκοτεινά μυστικά. Η σχέση που αναπτύσσουν βοηθάει και τις δύο να εξιλεωθούν για τα λάθη του παρελθόντος, μέχρι τη στιγμή που τα γεγονότα παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή. Τώρα πια τελευταία ευκαιρία της ανήλικης δολοφόνου για να αλλάξει τη ζωή της, συνοψίζεται στον ελάχιστο χρόνο των τεσσάρων λεπτών.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

19:30 Η πριγκίπισσα και ο πολεμιστής (Der Krieger und die Kaiserin)

Έξοχη η Franka Potente στο ρόλο της νοσοκόμας που ψάχνει να βρει τον άγνωστο άντρα που έσωσε τη ζωή της, για να μπλέξει σε μια απρόσμενη περιπέτεια σε μια ταινία δοσμένη μ' ένα στιλιζαρισμένο, κάπως εξεζητημένο στιλ. Ύστερα από την επιτυχημένη ταινία του «Τρέξε, Λόλα, τρέξε», ο Γερμανός σκηνοθέτης Τομ Τίκβερ στρέφεται στην καταγραφή του πορτρέτου μιας άλλης γυναίκας, της νοσοκόμας Σίσι, με τα δικά της ψυχικά τραύματα, που περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στον απομονωμένο, κλειστοφοβικό κόσμο της ψυχιατρικής κλινικής όπου εργάζεται.

21:45 Ανθισμένες κερασιές (Kirschblüten)

Ένα αγαπημένο ζευγάρι μεσήλικων αποφασίζει να επισκεφτεί τα παιδιά του στο Βερολίνο. Η απόφαση δεν είναι αθώα, η σύζυγος γνωρίζει πως ο άνδρας της δεν έχει πολλούς μήνες ζωής. Μη θέλοντας να του αποκαλύψει την αλήθεια για την υγεία του όμως ακόμη, τον προτρέπει να πάνε αυτό το ταξίδι. Ένα σπαραχτικό δράμα πάνω στην εύθραυστη φύση του ανθρώπου ετούτες οι "Ανθισμένες Κερασιές". Τα πάντα εφήμερα και δανεικά. Που στην πεισμωμένη άγνοια μας, η ζωή ρέει ασταμάτητα απάνω σε άνυδρους αμμόλοφους, δίχως ανθούς. Όταν οι κόκκοι στερεύουν επικίνδυνα στο γυάλινο δοχείο του χρόνου.

*όλες οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα Ελληνικά

Δηλώσεις συμμετοχής σχολείων: 6946-339652

http://rodosevents.gr
http://greek-events.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *