ροή ειδήσεων

Από τη Μαφία του ΙΚΑ στα Eurofighter

Η αρχηγός της σπείρας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Καλλιθέας κατοικούσε τελικά στο Μοσχάτο και το όνομά της είναι Mπουραζάνη Ελένη του Ανδρέα...
Την ώρα που εισέβαλαν στο σπίτι της οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας ο σύζυγός της, προσπάθησε να διαφύγει, πηδώντας από το παράθυρο και κρατώντας στα χέρια του ένα κουτί (pampers) που περιείχε 1 εκατομμύριο ευρώ.
ΦΩΤΟ: Τα χρήματα που κατασχέθηκαν
Στην ηγετική ομάδα της σπείρας συμπεριλαμβάνεται και η Χριστίνα Πατεράκη, η οποία είναι αδερφή του εμπλεκόμενου στην υπόθεση πώλησης μαχητικών αεροσκαφών, τύπου Eurofighter, στην ελληνική πολεμική αεροπορία, Γιώργου Πατεράκη. Πρόσωπο που στο παρελθόν απασχόλησε τα ΜΜΕ με τις διασυνδέσεις του και την διαπλοκή του με πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή...

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης που αφορά το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τόσο σκοντάφτουμε πάνω σε ονόματα πρωταγωνιστών σκανδάλων… Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συλληφθείσες υπάλληλοι, που συνυπηρετούσαν επί 20ετία, κατείχαν σημαντικές θέσεις στα Τμήματα Μητρώου, Παροχών και Οικονομικού συνυπήρχαν στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Έτσι, καταλαμβάνοντας όλα τα σχετικά πόστα ήταν αδύνατο να γίνει αντιληπτή η απάτη.

Τα ονόματα των επτά πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο, μεταξύ αυτών και η υπάλληλος του ΙΚΑ Λακωνίας είναι τα εξής:



Ο Πατεράκης εισέπραττε «μαϊμού» κονδύλια από το ΙΚΑ

Άμεσα εμπλεκόμενος στη Μαφία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων φέρεται, κατά τη δικαστική έρευνα, να είναι ο Γ. Πατεράκης, καθώς και άλλα μέλη της οικογενείας του. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Γ. Πατεράκης, εξαίρετο μέλος του κυκλώματος διαπλοκής με βασικά κυβερνητικά στελέχη της περιόδου κυβερνήσεως Καραμανλή, φέρεται να εισέπραττε «μαϊμού» κονδύλια από το ΙΚΑ μέσω της αδερφής του.

Αυτό και μόνο το στοιχείο προσδίδει στην υπόθεση υπεξαίρεσης, πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ, διαστάσεις διαχρονικού σκανδάλου, με πολλά πλοκάμια που οδηγούν αναπόφευκτα στις υπόγειες διαδρομές του θεσμικού υποκόσμου. Της διαπλοκής δηλαδή μεταξύ κρατικών στελεχών, προμηθευτών, κυβερνητικών στελεχών.

Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματαΗ Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σε βάρος των συνολικά επτά ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση απάτης εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας.

Τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του Οργανισμού με τους συζύγους τους και μία πρώην υπάλληλο του ΙΚΑ Λακωνίας αντιμετωπίζουν πλέον βαρύτατες κατηγορίες για:

Α) απάτη σε βάρος του Δημοσίου
Β) υπεξαίρεση στην υπηρεσία
Γ) πλαστογραφία
Δ ) εγκληματική οργάνωση
Ε) ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


(Τα οχήματα που κατασχέθηκαν)

Παράλληλα η Εισαγγελία εξέδωσε διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, ενώ προχώρησε και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος πρώην υπαλλήλου του ΙΚΑ που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή στον οποίο θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η απάτη σε βάρος του ΙΚΑ αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Η δράση της ομάδας φαίνεται ότι ξεκίνησε το 2003, ενώ ήδη έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 500 περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά για να εξασφαλίσουν επιδόματα ή άλλες παροχές οι δήθεν δικαιούχοι.

Στη συνέχεια φέρονται να εισέπρατταν τα ανάλογα ποσά, είτε σε συνεργασία με τους «δικαιούχους», ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α, αποδίδοντάς τους μέρος των παρανόμως χορηγηθέντων ποσών, είτε μοιράζονταν μεταξύ τους τα ποσά. Μάλιστα πολλές φορές κατά την αστυνομία εμφανίζονταν ως «δικαιούχοι» οι ίδιες, αλλά και συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν κυρίως παροχές και επιδόματα τοκετών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νοσηλείας, λουτροθεραπείας και αποκλειστικών νοσηλειών.

Ο Πατεράκης, τα Eurofighter και οι φιλίες...

Tα τελευταία δύο χρόνια επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, ο Γ. Πατεράκης πρωταγωνιστεί στο... παρασκήνιο όσον αφορά τις αμυντικές προμήθειες, παρότι δεν ευδοκιμεί στις επίσημες θέσεις που κατά καιρούς τοποθετείται.

Πρωτοεμφανίζεται στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ως στέλεχος της γερμανικής εταιρείας DASA, η οποία και αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των F-4.

Aπό το 1998 έως το 2003 που η DASA έχει συγχωνευτεί με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες και έχει μετονομαστεί σε EADS ο Γ. Πατεράκης πρωτοστατεί στην πώληση του Euro fighter εκπροσωπώντας τα γερμανικά συμφέροντα μέσα στο συγκεκριμένο κονσόρτσιουμ.

Tο 2003 ο κ. Πατεράκης απομακρύνεται από το γραφείο της EADS στην Eλλάδα αλλά συνεχίζει να ενδιαφέρεται για το πρόγραμμα του Eurofighter.

Στο μεταξύ κατά την προεκλογική περίοδο ο Γ. Πατεράκης γνωστοποιεί στη Γερμανία τις φιλικές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τον Θ. Pουσόπουλο, επιτυγχάνοντας ραντεβού, μεταξύ ανώτατου στελέχους της EADS, με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό. O Γ. Πατεράκης συνεχίζει να εργάζεται για την προώθηση του Eurofighter.

Tο 2005 ο Γ. Πατεράκης τοποθετείται από τον γερμανικό όμιλο Thyssen ως διευθύνων σύμβουλος των Nαυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά έπειτα από πέντε μήνες οι Γερμανοί τον απομακρύνουν!

Eν συνεχεία όμως δύο μήνες μετά την απομάκρυνσή του από τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά σε ευρεία σύσκεψη που έγινε αρχές του καλοκαιριού στο υπουργείο Eθνικής Άμυνας για το μέλλον των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά η Thyssen εμφάνισε τον Γ. Πατεράκη ως σύνδεσμό της με τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες...

Eν συνεχεία ακολούθησαν οι καλοκαιρινές διακοπές του Γ. Πατεράκη με τον Θ. Pουσόπουλο στην Kεφαλονιά και την Kρήτη προκαλώντας ποικίλα σχόλια στον Tύπο. O τότε υπουργός Eπικρατείας, υπερασπιζόμενος τις προσωπικές του επιλογές, επιχείρησε να εμφανίσει τον Γ. Πατεράκη ως έναν απλό αντιπρόσωπο κυλιόμενων σκαλών και ασανσέρ που έχει προ πολλού πάψει να ασχολείται με την εμπορία οπλικών συστημάτων. Oι ισχυρισμοί Pουσόπουλου έπεσαν αμέσως στο κενό, καθώς ακολούθησαν στοιχεία και ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Γ. Πατεράκης συνεχίζει να έχει εμπλοκή στον χώρο των εξοπλισμών.



Ο Πατεράκης η Τσέκου και η υπόθεση Ζαχόπουλου

Απ’ ότι φαίνεται ο Γ. Πατεράκης δεν είναι μπλεγμένος μόνο σε σκοτεινές υποθέσεις όπως η Μαφία του ΙΚΑ ή για την ιστορία των Eurofighter. Κατάφερε να συνδυάσει το όνομά του με την υπόθεση Ζαχόπουλου, όσον αφορά εκείνο το μέρος της υπόθεσης που έχει σχέση με την Τσέκου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε ένα κείμενο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2008 και που αφορά το περίεργο «Τρίγωνου του Διαβόλου», μεταξύ Θέμου Αναστασιάδη, Εύης Τσέκου και Γ. Πατεράκη.



Η ανακοίνωση της οικονομικής αστυνομίας για την εξάρθρωση:




Στο «μικροσκόπιο» 500 άτομα

Σε περισσότερα από 500 άτομα επεκτείνεται η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΙΚΑ, για τη μεγάλη απάτη, εκατομμυρίων ευρώ, που αποκαλύφθηκε στο υποκατάστημα του ιδρύματος στην Καλλιθέα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν το απόγευμα της Παρασκευής για τη σοβαρή υπόθεση, ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Νίκος Μάρκου και ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Όπως δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος, μέχρι στιγμής προκύπτει ότι από τις 244 περιπτώσεις, τα επιδόματα «μαϊμού» που εισέπρατταν οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες τους, ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ, αλλά εξετάζονται και άλλες 260 περιπτώσεις που ενδέχεται να τριπλασιάσουν αυτό το ποσό και να το ανεβάσουν στα 15-20 εκατομμύρια ευρώ από το 2003 που άρχισε η δράση του κυκλώματος.

Ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, κ. Μάρκου, είπε ότι οι επτά κατηγορούμενοι εισέπρατταν ψεύτικα επιδόματα και οι ίδιοι ή συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, ενώ «αλίευαν» συνεργάτες πηγαίνοντας οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ σε καταστήματα και επιχειρήσεις, εύρισκαν εργαζόμενους και τους έλεγαν ότι μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν επιδόματα. Με τη συγκατάθεση τους προχωρούσαν στην υπογραφή επιδομάτων, κρατώντας οι ίδιοι μια παχυλή «μίζα» και δίνοντας ένα μικρό ποσό στους ασφαλισμένους.

Γνωστή τραγουδίστρια στα δίχτυα των λησταρχίνων του ΙΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, μία γνωστή τραγουδίστρια, η οποία έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, έπεσε θύμα απάτης των λησταρχίνων του Ι.Κ.Α. Καλλιθέας. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της τραγουδίστριας, εν αγνοία της, άνοιξαν καρτέλα και εξέδιδαν αποφάσεις για χορήγηση παροχών... Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόκειται για τη Χαρούλα Λαμπράκη.

zougla.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/3/12 03:46

    Μα πόσο όμορφη χώρα είμαστε; λαμόγια (εδώ στην ανάρτηση) που κλέβουν τα ασφάλιστρα του εργαζόμενου και εισπράττουν εκατομμύρια! βρισιές σε σχόλια σε άλλες αναρτήσεις, λάγνοι που βρίζουν μανάδες, χαιρέκακοι με τη δυστυχία άλλων όπως με την κατάσταση της κ Κικής που ζητάει ευθανασία.. Απόγονοι του Περικλή, του Σωκράτη, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη; για φτύσιμο θα μας είχαν το λιγότερο.. από την Ακρόπολη θα μας πέταγαν οι πρώτοι και στον π*τσ* τους θα έγραφαν οι δεύτεροι... ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/3/12 09:52

    Την κατηγορία της προδοσίας στην πατρίδα μας δεν θα τους την αποδωσουν? κρέμα να θέλουν να βάλουμε μυαλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/3/12 09:54

    Κρέμασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/3/12 16:20

    Στη φυλακή τα λαμόγια!! Αλλα μια παρατήρηση.....απο που προκύπτει ότι είχε σχέση με Καραμανλή το λαμόγια? αντίθετα όταν δι.αβασεις τα στοιχεία το μόνο σίγουρο είναι ότι είχε σχέσεις με τους εχθρούς του καραμανλή.....δηλαδή τη γερμανοεπιχειρηματκη μαφία ! ....τα αλλα περ μύριζε,,,μου φαινοτανε....μου ξυνιζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *