ροή ειδήσεων

Νέος διαγωνισμός για την αξιοποίηση του golf Αφάντου

Το golf στα Αφάντου της Ρόδου είναι ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα που ανήκουν στο ελληνικό ∆ηµόσιο...

Ωστόσο από το 1977 όταν έγινε για πρώτη φορά ανακοίνωση σχεδίων για επενδύσεις στην προνομιούχα έκταση κανένας διαγωνισμός δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα να παραμένει ακόμη υπό κρατικό έλεγχο.
Στα Αφάντου υπάρχουν δύο εκτάσεις σε απόσταση 300 μέτρων και απέχουν 20 χλμ. από την πόλη της Ρόδου. Η πρώτη είναι περίπου 1.500 στρ. και περιλαμβάνει γήπεδο golf 18 οπών, ενώ έχει ακτογραμμή (παραλία) 5 χλμ. Η δεύτερη έκταση είναι 175 στρ. με ακτογραμμή 2 χλμ.
Το golf βρίσκεται δίπλα σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ρόδου, στον οδικό άξονα που ενώνει τους δύο σημαντικότερους τουριστικούς πόλους του νησιού, την πόλη της Ρόδου με τη Λίνδο.
Τα 1.500 στρ. περιήλθαν στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Οργανισµού Τουρισµού (ΕΟΤ) τη δεκαετία του ’70 και περιλαμβάνουν το 550 στρ. γήπεδο golf που άρχισε να λειτουργεί το Μάιο του 1973, σχεδιασμένο από το διεθνούς φήµης αρχιτέκτονα Donald Harradine που δημιούργησε περίπου 580 γήπεδα golf σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή.



Τώρα ακούγεται ότι στο δίμηνο Απριλίου – Μαΐου, θα ξεκινήσει νέος διεθνής διαγωνισμός για τη μακροχρόνια παραχώρηση του ακινήτου.
Σύμφωνα με παλαιότερα επενδυτικά σχέδια, στην περιοχή θα μπορούσαν να επενδυθούν πάνω από 150 εκατ. ευρώ για την ανέγερση ξενοδοχείου τουλάχιστον 4 αστέρων, την αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου γηπέδου golf και τη δημιουργία γηπέδου golf 9 οπών.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν και τη δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών (εξοχικά) για υψηλά εισοδήματα, καθώς όπως έχουν αναφέρει στο παρελθόν υποψήφιοι επενδυτές είναι η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η επένδυση. Επίσης υποψήφιοι επενδυτές έχουν τονίσει στο παρελθόν ότι είναι προτιμότερη η δημιουργία μεσαίου μεγέθους ξενοδοχείων, καθώς στη Ρόδο τα τελευταία χρόνια έχει κατασκευαστεί μεγάλος αριθμός πολυτελών ξενοδοχείων, με αποτέλεσμα να διαπιστώνεται μεγαλύτερη ανάγκη στην προώθηση συμπληρωματικών τουριστικών υποδομών.

www.tanea.gr, www.imerisia.gr, www.kathimerini.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/3/12 20:00

    kala to ligotero asxetoi kai anikanoi.
    to 1/3 tis ekasis 1 einai arxaio kastro oxi apla arxaiologikos xoros .kai pano apo ta 3/4 dasiki ektasi pou kapoia stigmi itan sto natura.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *