ροή ειδήσεων

"Άγγιγμα θανάτου" από ελληνικά Mirage 2000 στην τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Ένα σαφές μήνυμα ότι αν συνεχιστεί η επίδειξη επιθετικότητας από τουρκικής πλευράς θα μπορούσαν να υπάρξουν και ... ατυχήματα, έστειλαν για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες...
οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr μαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490) η οποία το Σάββατο 24/03 έφτασε μέχρι τις νότιες ακτές της Αττικής, περνώντας μεταξύ Μακρονήσου και Τζιάς και ακολούθησε εν συνεχεία βορειοανατολική - ανατολική πορεία μέχρι το ναύσταθμο του Ελλησπόντου.

Πιο συγκεκριμένα εκτός από την φρεγάτα του ΠΝ Θεμιστοκλής (F465) που παρακολυθούσε τις κινήσεις της τουρκικής φρεγάτας, δύο μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής Mirage 2000 εστάλησαν από την Τανάγρα στην περιοχή που έπλεε η τουρκική φρεγάτα.

Τα μαχητικά πέταξαν οπλισμένα σε απόσταση 5 περίπου μιλίων από την Gaziantep (F490), σε απόσταση δηλαδή οπτικής επαφής και στοχοποίησης μέσα από το HUD των αεροσκαφών και σε ύψος 1300 μέτρων με ανοικτά και σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα συστήματα των αεροσκαφών και τα όπλα οπλισμένα. Πρακτικά "άγγιξαν" το εχθρικό πολεμικό με ένα άγγιγμα που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν θανατηφόρο.

Δεν έγινε σαφές από τις πηγές που μετέδωσαν την πληροφορία αν επρόκειτο για μαχητικά της έκδοσης BGM, με βλήματα κατά σκαφών επιφανείας ΑΜ-39 Εxocet, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Το μήνυμα ήταν καθαρό και ηχηρό: Οι βόλτες στις ακτές της Αττικήςμπορεί να προκαλέσουν και ... ατυχήματα και υπάρχουν και κάποια όρια ακόμα και στις προκλήσεις.
Είναι η δεύτερη φορά που η ΠΑ απαντά μέ τέτοιο τρόπο στην τουρκική επιθετικότητα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγες ημέρες μετά την υπέρπτηση των δύο RF-4E επάνω από την Μεγίστη (Καστελόριζο), δύο ελληνικά μαχητικά F-16, κατά λάθος βέβαια, πλησίασαν κοντά (πολύ κοντά...) στις στέγες των τουρκικών σπιτιών στην πόλη Κας, στην μικρασιατική ακτή απέναντι από την Μεγίστη.

Φαίνεται ότι έχουμε την έναρξη μιας νέας περιόδου όπου η ΠΑ, με όσες δυνάμεις έχει, θα προσπαθεί τουλάχιστον να μην αφήνει αναπάντητες τέτοιου είδους προκλήσεις... στέλνοντας
Το επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου είναι η πρώτη φορά που η ΠΑ στέλνει μαχητικά της να πλησιάσουν και να στοχοποιήσουν τις κινήσεις μίας τουρκικής φρεγάτας η οποία πλησίασε τόσο κοντά τις ακτές της Αττικής και φυσικά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον κυβερνήτη του τουρκικού πλοίου, όπως επίσης είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπήρχε και καμία αντίδρασή του και στα 20 μέτρα να περνούσαν επάνω από το πλοίο.

Στο παρελθόν τα τουρκικά πλοία παρακολουθούνταν στενά από τα πλοία του ΠΝ μέχρις ότου
εξέλθουν στο βόρειο Αιγαίο. Όπως αποκάλυψε από το σάββατο το defncenet.gr, ήταν η δεύτερη φορά που η Gaziantep (F490) πραγματοποίησε το δρομολόγιο Ακσάζ - Ελλήσποντος μέσω των Κυκλάδων και πλησίον των ακτών της Αττικής. Η πρώτη φορά που το τουρκικό πλοίο ακολούθησε το δρομολόγιο αυτό ήταν στις 28 Φεβρουαρίου 2010.

defencenet.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/3/12 12:24

    AΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ "ΚΑΡΥΔΙΑ" ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΑΣ,ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Η Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ "ΒΥΘΗΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/3/12 12:45

    MEGALOS MPOUXESAS KAI O ANDREAS PAPANDREOU AFOU BITHISE TIN XORA TOU META IPE AS BOULIAXUME KAI ENA PLIO EREVNON......OLO MALAKIES....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/3/12 13:02

    Μην λέτε μαλακίες! Αν τους ρίχναμε αεροπλάνο, θα άρχιζε πόλεμος. Και αυτή την στιγμή δεν συμφέρει ούτε αυτούς και ακόμα περισσότερο ούτε εμάς. Θα μας γύριζε και τους δύο πολύ πίσω. Απλά πρέπει να απαντάμε πιο δυναμικά στις προκλήσεις. Όλα είναι θέμα εντυπώσεων. Όπως αυτοί βγάζουν φρεγάτα στο Αιγαίο για εσωτερική τους κατανάλωση, έτσι πρέπει και οι δικοί μας να απαντούν δυναμικά και να τους κάνουν να καταλάβουν πως η μαγκιές δεν περνάνε. Π.χ. Όσο είναι σε δικά μας χωρικά ύδατα, ας περάσουν τα δικά μας μαχητικά 20 μέτρα από πάνω τους μερικές φορές και θα σας πω εγώ μετά για πότε θα χεστούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/3/12 17:45

      ποια 20 μετρα?
      στα 5 μιλλια πεταξανε.
      σε λιγο θα μας πεις οτι τους εσκισαν τα καλσον
      ο ΓΑΠ εχει απαγορευσει να πλησιαζουμε τουσ κουμπαρους του

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/3/12 20:56

      Φίλε μου αν πρόσεξες τι γράφω, δεν είπα τι έκαναν αλλά τι πρέπει να κάνουν. Κατά την γνώμη μου πάντα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/3/12 19:52

      NA PAS NA PETAKSEIS ESU 20 METRA PANW APO TA KEFALIA TOUS AN SE PIASOUN THA SOU KANOUN OTHOMANIKO DIKAIO POU FENETE NA SOU ARESEI.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος27/3/12 13:22

    ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/3/12 16:24

      @ ΑνώνυμοςMar 27, 2012 03:22 AM


      Οταν θα αγοράσουν τα πάντα εδώ στο νησί, που εμείς τους καλέσαμε,καλή η ωρα οπως επίσημα ειπώθηκε πριν μερικές ημέρες στην Κωνσταντινούπολη στο εκεί φόρουμ, τότε ελα και πές μου για το τι και πώς.

      Θα τους εχεις για μιά ζωή λαι θα τους παραέχεις, με χαρτια σφραγίδες και επίσημα συμβόλαια στο κεφάλι σου και θα δουλεύεις σε αυτούς ισως και για αυτούς..

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος27/3/12 15:27

    παντως μη πολυμασατε κατι τετοια αυτη τη περιοδο για αποπροσανατολισμο ,ολοι προσηλωμενοι στα αμεσα θεματα μας με τον ....εσωτερικο εχθρο να ξεμπερδεψουμε πρωτα και μετα εδω ειμαστε "αγαπητοι" γειτονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/3/12 15:29

    Ηλιθιότητες στρατόκαυλων ολα αυτά και οι τσαμπουκάδες, ενθεν και εκείθεν του Αιγαίου.

    Ποιός μου λέει οτι δεν ετοιμάζουν κάποιοι τρελλαμένοι του βαθέος στρατιωτικού κράτους /παρακράτους απο απέναντι, κάποια προβοκάτσια μέσω κάποιου θερμού επεισοδίου για να ανατρέψουν τον Ερντογάν που τους εχει σπάσει τον τσαμπουκα και εχει στείλλει στην φυλακή ενα σωρό στρατηγούς, ναυάρχους ?

    Ποιός με καθυσυχάζει οτι και απο εδώ ισως κάποιο σκοτεινό κέντρο δεν απεργάζεται κάποια στρατιωτική μικροσύγκρουση και να υπάρξει εκβιαστική ανάγκη αγοράς ενα σωρό νέων σιδερικών και να μπούμε μέσα οικονομικά για αλλα επιπλέον τριακόσα χρόνια?, η να απεργάζονται και την ανατροπή του εδώ πολιτικού συστήματος?

    Οι νοσηροί και εγκληματικοί εγκέφαλοι παντού υπάρχουν.

    Μάς φτάνουν τόσα και τόσα προβλήματα, καλό ειναι να λείπουν και οι αλλες τέτοιες λαχτάρες των στρατόκαυλων.

    Δεν σηκώνουν οι σημερινές εποχές της κρίσης και του μνημονίου αναίτιους και αφελείς ηρωισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/3/12 15:36

      αντε κουκλα μου τραβα πλεξε κανενα γαντι αντε που σχολιαζεις κιολας

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/3/12 16:17

      Που ησουνα κρυμμένος μεγάλε μου ήρωα τόσο καιρό?
      Αντε τώρα βάλε καννένα εμβατήριο για να ακούσεις έτσι να φτιαχτείς, διάβασε και λιγάκι defencenet.gr , και κοιμήσου και ονειρέψου τανκς αεροπλάνα και κανόνια.

      Και ζήσε ευτυχισμένος στην εικονική σου πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/3/12 19:53

      EISAI PSIXIATROS?

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος27/3/12 20:33

    Μην ανησυχείτε. Η φρεγάτα πλησιάζει κοντά στο Σούνιο για να "πιάνει" καλύτερα τα
    ελληνικά κανάλια που μεταδίδουν τις τούρκικες σειρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/3/12 23:55

    @ ΑνώνυμοςMar 28, 2012 09:53 AM

    Δεν χρειάζεται καποιος να ειναι ψυχίατρος για να καταλάβει ορισμένα πράγματα στους αλλους, και που φωνάζουν απο μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *