ροή ειδήσεων

«Nein» από τους γερμανούς τουρίστες στην ελληνική αποικία τους!

Στους χαμένους της φετινής τουριστικής σεζόν είναι η Ελλάδα. Μεγάλη μείωση - πάνω από ένα τρίτο σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο - εμφανίζουν...
οι κρατήσεις από τη Γερμανία, η οποία είναι σημαντική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.

. Η διάθεση των Γερμανών για διακοπές ενισχύεται από την οικονομική ανάκαμψη της χώρας την περασμένη χρονιά. Ωστόσο οι γερμανοί τουρίστες που ήταν πάνω από δύο εκατομμύρια την περασμένη χρονιά, φέτος αποφεύγουν την Ελλάδα. Παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας θεωρούν καθοριστική για την εξέλιξη αυτή την αρνητική εικόνα που έστειλε η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα με την Αθήνα στις φλόγες. Στην εικόνα αυτή αθροίζονται και οι μνήμες από τις απεργίες σε λιμάνια και αεροδρόμια, που επαναφέρει η νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ. «Τα νησιά του Αιγαίου θα παραμείνουν αποκλεισμένα από τον υπόλοιπο κόσμο», ήταν η χθεσινή είδηση στο γερμανικό ραδιόφωνο.
«Η εξέλιξη των κρατήσεων από τη Γερμανία δεν είναι ευχάριστη», λέει στα «ΝΕΑ» ο διευθύνων σύμβουλος της ΤUI Φόλκερ Μπέτχερ. «Εχουμε αυτή τη στιγμή μείωση κατά ένα τρίτο των κρατήσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ως TUI θεωρούμε ότι είναι λυπηρό, διότι η Ελλάδα είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για την επιχείρησή μας», προσθέτει ο κ. Μπέτχερ. Διαπιστώνει ότι η τουριστική προσφορά για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει και για την TUI η Ελλάδα θα παραμείνει μεσο-μακροπρόθεσμα ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς. «Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς τον τουριστικό χάρτη χωρίς την Ελλάδα», λέει ο διευθυντής του μεγαλύτερου τουριστικού ομίλου της Γερμανίας. «Είναι άκρως γοητευτική και φιλόξενη χώρα, αλλά δυστυχώς εξαιτίας της συζήτησης για την κρίση στην Ευρώπη στα μάτια των Γερμανών πελατών έχει διαμορφωθεί μια εντύπωση, την οποία πρέπει από κοινού να διορθώσουμε. Πολλοί Γερμανοί αισθάνονται ότι προσωπικά δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι σωστό, αλλά αυτό αισθάνεται σήμερα ο κόσμος. Γι' αυτό και χρειάζονται σαφή μηνύματα ότι είναι ευπρόσδεκτοι, ότι η Ελλάδα θέλει τους γερμανούς τουρίστες. Και τότε θα έχουμε μια ευκαιρία», ευελπιστεί ο κ. Μπέτχερ.
Προς το παρόν κυριαρχούν οι αρνητικές εντυπώσεις. «Η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι οι Ελληνες είναι οργισμένοι με τους Γερμανούς, διότι θεωρούν ότι από εμάς έρχονται πολλά μέτρα περικοπών και πολλοί Γερμανοί φοβούνται πως αν πάνε για διακοπές στην Ελλάδα θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτή την οργή», λέει η Αντόνια Λάνγκε, ρεπόρτερ του DPA (Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων). Είναι δυνατόν οι Γερμανοί να «μπερδεύουν την Αθήνα με τη Ρόδο», όπως είχε ισχυριστεί ο διευθυντής της Alltours Βίλι Φερχούβεν; Κατά κανόνα όχι. Διότι 90%-95% των γερμανών τουριστών κατευθύνεται στα ελληνικά νησιά Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, λέει ο Κλάους Χίλντεμπραντ από τον όμιλο τουριστικών μίντια FVW.
Το κακό πολιτικό κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας εξελίσσεται σε δηλητήριο για τον τουρισμό. «Μπορεί οι Γερμανοί να μας είχαν περάσει... γενεές 14 τα προηγούμενα δύο χρόνια, τους τελευταίους δύο μήνες όμως εμείς καταφέραμε να υπερβάλουμε στην απάντηση, εμφανίζοντας την Καγκελάριο Μέρκελ με στολή Ναζί και κυρίως καίγοντας γερμανικές σημαίες στις διαδηλώσεις. Αυτό είναι για τους Γερμανούς έγκλημα καθοσίωσης. Εκείνοι δεν καίνε τις σημαίες τους τόσο εύκολα όσο τις καίμε εμείς στην Ελλάδα», λέει ο Μιχάλης Καραβάς της Attica Reisen που επί τριάντα χρόνια εξειδικεύεται αποκλειστικά στην Ελλάδα. «Πήρα την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον πενήντα γράμματα διαμαρτυρίας γι' αυτό το θέμα. Για τη Μέρκελ δεν είπαν τίποτα, αλλά για τις σημαίες τους κακοφάνηκε πάρα πολύ», σημειώνει ο κ. Καραβάς.
*τανεα

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/3/12 09:53

    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΥΣ.ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/3/12 10:39

    μην επαναλαμβανομαστε ,ας το καταλαβουν κυβερνηση και εργοδοτες ξενοδοχοι κλπ ,που κοπτονται για....τους γερμανους τουριστες ,με 450 € μισθο και λιγοτερα απο τον Ιουνιο ! μην σωσουνε και ερθουνε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/3/12 11:25

    γιατι σβησατε το ποστ μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/3/12 12:28

    μμμμμμ....απο τοτε που θυμαμε...οι Γερμανοι τουριστες ηταν οι πιο ΣΠΑΓΚΟΙ τουριστες στο νησι μας...οποτε γιατι κλαιγονται καποιοι???? Οι μονοι που κερδιζουν απτον ερχομο τους, ειναι τα ιδια τους τα τουριστικα γραφεια κ τα all inclusive ξενοδοχεια οπου τους φιλοξενουν....οσο για την υπολοιπη γυρω ελληνικη αγορα....αντιμετωπιζονται απο τους Γερμανους με ενα υπεροπτικο υφος, "εμεις ειμαστε Γερμανοι κ ανωτεροι σας, εσεις κατωτεροι μας κ κλεφτες τεμπεληδες" οποτε τωρα ???? Να φυγουν....κ μεις οπως το ξαναπα...να φτιαχτουμε...να αποκτησουμε κ την καταλληλη παιδεια ...για να μας ξαναγυρισουν οι καλοι πελατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 12:32

      Πες τα χρυσοστομε. Την εχουν καταδει οι γερμαναραδες. Ερχονται εδω και βριζουν και εμας και την χωρα που τους φιλοξενει και εμεις κανουμε τα κοροιδα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/3/12 13:08

      Οι Γερμανοί και οι Αγγλοι κρατάνε τον Τουρισμό μας στην Ρόδο εδώ και χρόνια. Οι καλοι πελατες ΔΕΝ έρχονται πια , ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ το . Τους διώξαμε εμείς οι ίδιοι τόσα χρόνια. Τοω τουρίστα ΔΕΝ τον διαλέγουμε εμείς μας διαλέγει .
      Στην Ισπανια λιγοστεύουν καθε χρονο τα all inclusive σε εμας το αντίθετο γίνεται αλά δυστυχώς σε αυτο φταίει οτι ΔΕΝ εχουμε ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και κυρίως ΕΜΕΙΣ που τους ψηφίζουμε.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος21/3/12 13:05

    εγραψα μια απαντηση η οποια ηταν αντιρατσιστικη που εδειχνε το πως τα μμε μας εχουν κανει να μισουμε λαους και την διαγραψατε...για ποιο λογο μπορω να μαθω?

    μηπως ο ρατσισμος "πουλαει" περισσοτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/3/12 13:07

    ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΜΗ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 13:15

      Ναι ετσι εεεεεε? Να μην πατήσει κανένας στην Ροδο , για να δουμε τη θα κάνουνε Άτομα σαν και σενα.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος21/3/12 15:05

    eliniki apikia twn germanwn na apokalei to spiti tou o paparas pou egrapse to arthro.
    edo ginane polemoi re ilithie gia na eimaste ellines. kai kanena arxidi den tha mas apokalei germaniki apikia... oso gia tous touristes mia salata sta 4, pote kai erthoun...
    les kai epofelite o ellinikos laos.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/3/12 15:45

    ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣΡΙΣΜΟ ΘΑ ΕΧΕΙ.ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/3/12 16:25

    Δεν πειράζει. Ας μην έρθουν. Θα σταματήσουμε και εμείς να αγοράζουμε υποβρύχια.

    Α.J.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *