ροή ειδήσεων

Έληξε η προθεσμία για το PSI εν μέσω αισιοδοξίας

Έληξε στις 10 το βράδυ η προθεσμία που είχε δώσει το Ελληνικό Δημόσιο για την αποδοχή της πρότασης που αφορά στα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο, ύψους 177,5 δισ. ευρώ περίπου. Οι εκτιμήσεις ειναι... αισιόδοξες - ανεβάζουν το ποσοστό συμμετοχής πάνω από το 90%, ενώ στο σύνολο του χρέους που αναδιαρθρώνεται (206 δισ. ευρώ), η συμμετοχή ξεπερνά το 80%. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στις 8.00 το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος).

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg, αμέσως μετά την εκπνοή της προθεσμίας, ο επικεφαλής του hedge fund Greylock Capital, που συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή του IIF, δήλωσε ότι η συμμετοχή θα διαμορφωθεί πάνω από το 90% (για τα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο).

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 8 το πρωί της Παρασκευής (στην ιστοσελίδα greekbonds.gr), ενώ στις 15:00 θα συνεδριάσει το Eurogroup για να λάβει (ή κατ' ουσία να επικυρώσει) τις τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά ειδικότερα το θέμα της -πολύ πιθανής- ενεργοποίησης της ρήτρας συλλογικής δράσης.

Την Παρασκευή, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και στις 13:00 ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Στις 12 Μαρτίου, θα γίνει η ανταλλαγή, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει το Eurogroup (διά της φυσικής παρουσίας των υπουργών αυτή τη φορά), σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα.

Στις 14 Μαρτίου αναμένεται η συνεδρίαση του Euroworking Group για να κλειδώσει το νέο πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ και να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων.

Στις 15 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος στήριξης.

Για τα ομόλογα υπό ξένο δίκαιο, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω των όρων των ομολόγων αλλά και του γεγονότος ότι έχουν ήδη ενσωματωμένες ρήτρες, η ανταλλαγή θα γίνει στις αρχές Απριλίου.
tanea.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *