ροή ειδήσεων

«Ράμπο» της Task Force για καταθέσεις και σπίτια Ελλήνων στο εξωτερικό

Στο στόχαστρο των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων της Ομάδας Δράσης μπαίνουν οι καταθέσεις των Ελλήνων σε τράπεζες της... Ελβετίας αλλά και τα ακίνητα που διαθέτουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Ήδη ο Χορστ Ράιχενμπαχ έχει υπογραμμίσει ότι η χώρα μας θα πρέπει να επιταχύνει την φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και των φορολογούμενων με υψηλά εισοδήματα.

Έτσι οι Ευρωπαίοι ειδικοί που θα έλθουν στην Ελλάδα θα βοηθήσουν στην βελτίωση της φορολόγησης μεγάλων φορολογούμενων, τον σχεδιασμό και τη στρατηγική φορολογικών ελέγχων.

Η ομάδα αυτή θα παρακολουθεί προσεκτικά όλους τους παραπάνω τομείς και θα παρέχει συμβουλές με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επίτευξη των στόχων για τα ληξιπρόθεσμα φορολογικά έσοδα που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό.

Για παράδειγμα όπως αναφέρει στην έκθεση του ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας έχει δηλώσει ότι με τη βοήθεια των διαφόρων ομόσπονδων κρατιδίων, κατάφερε να συγκροτήσει κλιμάκιο 160 εμπειρογνωμόνων σε θέματα φορολογικής διοίκησης (είτε σε ενεργό υπηρεσία είτε συνταξιοδοτηθέντων), οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αποστολές στην Ελλάδα.

Επιπλέον αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπογραφεί συμφωνία των ελληνικών αρχών με άλλα κράτη της Ε.Ε. για τα ακίνητα που ανήκουν σε Έλληνες και βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Παράλληλα η Ομάδα Δράσης θα παρέχει συμβουλές στις ελληνικές αρχές και για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό και θα προτείνει μεθόδους σύμφωνες με το δίκαιο της ΕΕ που δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις ισχύουσες ούτε τις μελλοντικές νομικές πράξεις σε επίπεδο ΕΕ

«Ειδικότερα, διερευνώνται λύσεις που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αντλήσει μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα από τη φορολόγηση των τεράστιων χρηματικών ποσών τα οποία εικάζεται ότι Έλληνες υπήκοοι έχουν φυγαδεύσει στην Ελβετία. Επίσης, καταβάλλονται προσπάθειες για την υπερπήδηση των τεχνικών δυσχερειών που οι ελληνικές φορολογικές αρχές συναντούν σε σχέση με την πάταξη της διεθνούς φοροδιαφυγής» αναφέρεται στην έκθεση της Ομάδας Δράσης.

Μηδενική φορολόγηση ζητούν οι επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας

Ζώνη μηδενικής φορολόγησης για 5 τουλάχιστον έτη σε όσες νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας εγκατασταθούν στο κέντρο της Αθήνας (και ειδικά γύρω από την περιοχή της Πλατείας Θεάτρου) πρότεινε στην Ομάδα Δράσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) Δ. Τσίγκος.

Στόχος είναι να μετατραπούν οι υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας σε αστικούς πόλους καινοτομίας.

Από τον επικεφαλής της ομάδας θεσμικών παρεμβάσεων της ΟΕΣΥΝΕ, Ευάγγ. Αχιλλόπουλο, προτάθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Ράϊχενμπαχ η πλήρης εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για την στήριξη της δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, όπως ακριβώς ορίζεται από την ΕΕ, ακολουθώντας τις καλές πρακτικές του πτωχευτικού δικαίου της Μεγάλης Βρετανίας ενώ ο ειδικός νομικός σύμβουλος της ΟΕΣΥΝΕ σε θέματα κατοχύρωσης διεθνών ευρεσιτεχνιών, Γ. Παππάς, πρότεινε την δημιουργία ειδικής ομάδας κρούσης για τα θέματα κατάθεσης και κατοχύρωσης διεθνών πατεντών από Έλληνες ερευνητές και εφευρέτες.

Στο μεταξύ σημειώθηκε για μια ακόμη φορά από την ομοσπονδία η έλλειψη αρχικού κεφαλαίου υψηλού ρίσκου για νεοφυείς (start up) επιχειρήσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας με εξωστρεφή χαρακτήρα.

tromaktiko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *