ροή ειδήσεων

Επίθεση... φιλίας από ξένους tour operators

Με στόχο να στηριχθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν, οι μεγαλύτεροι Γερμανοί Tour Operators ξεκινούν μια εκστρατεία διαφήμισης ώστε να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί...
εις βάρος της χώρας μας μέσα από στοχευμένες κινήσεις.
Ειδικότερα μία έντυπη εκστρατεία διαφήμισης υπέρ της Ελλάδας ξεκίνησε στη Γερμανία από τους 6 μεγαλύτερους Tour Operators της χώρας ( TUI, 1-2 Fly, Thomas Cook, Neckermann Reisen, ITS και Jahn Reisen) οι οποίοι με τη συγκεκριμένη κίνηση δηλώνουν τη συμπαράστασή τους και επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών.

Επιστολή
Την ίδια στιγμή, Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες απέστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και τους υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού αλλά και στα μέλη της τρόικας για άμεση εκστρατεία διαφήμισης της Ελλάδας ώστε να μη χαθούν οι 2,5 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας. Tην ανοικτή επιστολή των Βρετανών υπογράφουν ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Γραφείων (AITO), ο Σύνδεσμος Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) και η Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων (FTO) οι οποίοι εκπροσωπούν 844 Tour Operators και περισσότερα από 3.500 τουριστικά γραφεία.

Εμπιστοσύνη
«Για τους πραγματικούς φίλους μετρά μόνο η εμπιστοσύνη». Με αυτό το σλόγκαν ξεκίνησε η έντυπη καμπάνια 6 μεγάλων tour operators της Γερμανίας για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού. TUI, 1-2 Fly, Thomas Cook, Neckermann Reisen, ITS και Jahn Reisen δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 6 αυτοί tour operators διακινούν περίπου τα 2/3 του εισερχόμενου τουρισμού από Γερμανία. Στόχος της καμπάνιας είναι η επιβεβαίωση ότι η χώρα μας παραμένει μοναδικός στον κόσμο τουριστικός προορισμός και ότι τα πρόσφατα περιστατικά δεν δημιουργούν προβλήματα για τους Γερμανούς τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας.

Η έντυπη καμπάνια έρχεται σε συνέχεια της έκθεσης του Βερολίνου και των επαφών των ελληνικών φορέων τουρισμού με τους αντίστοιχους γερμανικούς.

Ελλάδα
Στην καταχώριση, παράλληλα, αναφέρεται πως: «Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες. Είμαστε πεπεισμένοι για την ομορφιά της και την αξία της. Οσο γι' αυτό που συμβαίνει σήμερα, συμπαραστεκόμαστε στους Ελληνες και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα ως ένα ελκυστικό και ανοιχτό στον κόσμο τουριστικό προορισμό και αυτό είναι μια υπόσχεση».
O ΣΕΤΕ μαζί με τη Bundesverein der deutschen Tourismus Wirtschaft (www.btw.de - Ομοσπονδιακή Ένωση Τουρισμού της Γερμανίας), συνεργάζονται για την από κοινού υλοποίηση δράσεων με σκοπό τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, ο ΣΕΤΕ σε συνεργασία με αντίστοιχους ελληνικούς φορείς θα διοργανώσει και θα υλοποιήσει άμεσα πακέτα φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων με σκοπό τη δημιουργία θετικών εμπειριών για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.

Ανδρέας Ανδρεάδης
πρόεδρος του ΣΕΤΕ

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε «Η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό έχει ήδη ξεκινήσει όχι μόνο από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και από τους ξένους συνεργάτες μας με τους οποίους επιχειρούμε όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν σύντομα δράσεις από πλευράς Πολιτείας, χαιρετίζουμε την ψήφο εμπιστο-σύνης των 6 μεγάλων tour operators της Γερμανίας και είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη συνεργασία εγχώριων και διεθνών φορέων θα επιτύχουμε τους στόχους μας και θα ενισχύσουμε για ακόμα μια χρονιά την ελληνική οικονομία».

Επιστολή προς Λ. Παπαδήμο από Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες
Με μια ασυνήθιστη κίνηση οι Βρετανοί Tour Operators ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση τη θετική προβολή της Ελλάδας ώστε να διαφυλαχθεί το μέλλον του ελληνικού λαού αλλά και του τουριστικού προϊόντος που αντιπροσωπεύει το 18% του ΑΕΠ. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο, αν δεν γίνουν όλα αυτά άμεσα και όχι σε τρεις μήνες τότε πτήσεις και κρατήσεις ξενοδοχείων θα ακυρωθούν διότι τα ταξιδιωτικά γραφεία δεν θα μπορούν να πουλήσουν το συνηθισμένο αριθμό πακέτων για την Ελλάδα.

Αρνητική δημοσιότητα
Μάλιστα όπως αναφέρουν πολλά από τα γραφεία που προωθούν τον τουρισμό στην Ελλάδα ίσως χρειαστεί να κλείσουν. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 8 εβδομάδων, έχουν υπάρξει πολλά αρνητικά και ανεύθυνα σχόλια που γίνονται σε όλο τον κόσμο από πολιτικούς, οικονομικούς αναλυτές και δημοσιογράφους για το μέλλον της Ελλάδας. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ίδιοι άνθρωποι που εργάζονται για να λύσουν τα προβλήματα της χώρας είναι επίσης υπεύθυνοι για τα αρνητικά σχόλια που υπονομεύουν την προσπάθειά τους.
Οποιαδήποτε ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομίας υπονομεύεται διαρκώς από τα απερίσκεπτα και συνεχή αρνητικά σχόλια αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανοικτή επιστολή. Εν τούτοις, αποτέλεσμα της σταθερά αρνητικής δημοσιότητας για την Ελλάδα είναι οι καταναλωτές στη Βρετανία να επιλέγουν τους εναλλακτικούς προορισμούς για τις διακοπές τους το 2012.
Μια τόσο σημαντική πτώση στους επισκέπτες από τη Βρετανία θα βλάψει περαιτέρω την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.Τα μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα ώστε να «ξεκλειδώσουν» τα κεφάλαια για την προώθηση της Ελλάδας.Οι Βρετανοί Tour Operators ζητούν να εξαλειφθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μια θετική εκστρατεία προώθησης, που να τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής.
imerisia

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/3/12 22:30

    μην τα λετε αυτα θα ειναι καταστροφη η σεζον...πως θα ριξει ο καμπουρακης και η παρεα του των ξενοδοχων στα 400 ευρω τους μισθους με αυτα που γραφετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/3/12 08:38

    Μα φιλε μου ο συγκεκριμενος ξενοδοχος παντα ηταν απο τους χειροτερους εργοδοτες, απλα τωρα θα κανει τα μαγειρεματα του κανονικα και με το νομο που λεει κι ο λαος
    Δυστηχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *