ροή ειδήσεων

"Φωτιά" πήρε η αμόλυβδη - Έως 2,050 ευρώ το λίτρο

Σε επίπεδα - ρεκόρ κινούνται οι τιμές της αμόλυβδης εδώ και περίπου δύο εβδομάδες έχοντας σπάσει ακόμη και το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ το λίτρο...


Η μέγιστη τιμή διαμορφωνόταν τη Δευτέρα σε 2,050 ευρώ το λίτρο, ενώ έχει αγγίξει τα 2 ευρώ από τις 31 Μαρτίου. Οι υψηλότερες τιμές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, καταγράφονται στη Νομαρχία Πειραιά και στους νομούς Μαγνησίας, Εύβοιας, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου και Κεφαλληνίας. Η αμόλυβδη σχεδόν αγγίζει τα 2 ευρώ στους νομούς Ηλείας, Λασιθίου και Αχαΐας. Παράλληλα, κλείνει η ψαλίδα μεταξύ φθηνότερων και ακριβότερων πρατηρίων, ενώ τόσο οι χαμηλότερες όσο και οι μέσες τιμές ανεβαίνουν, ενώ οι ανώτατες διατηρούνται σε σταθερά υψηλά επίπεδα.

Οι πολύ υψηλές τιμές των καυσίμων ήταν άλλωστε βασικός λόγος για να αναβάλουν τις πασχαλινές εκδρομές τους στην περιφέρεια οι καταναλωτές, ενώ έχουν περιοριστεί αισθητά και οι κάθε είδους μετακινήσεις.

Αντίστοιχα, κοντά στο 1 ευρώ έχει αναρριχηθεί και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένουν ακόμη χαμηλές.

Σε κάθε περίπτωση, οι προβλέψεις για τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι μάλλον δυσοίωνες, καθώς γίνεται λόγος για επίπεδα της τάξεως των 150 δολαρίων το βαρέλι, δηλαδή υψηλότερα κι από το ρεκόρ όλων των εποχών του Ιουλίου του 2008.

http://www.avgi.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *