ροή ειδήσεων

Έκκληση περιφερειάρχη προς την ΠΝΟ για αναστολή της 48ωρης απεργίας

Να ανακαλέσει την απόφασή της για «δέσιμο» των πλοίων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, καλεί την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης...


Σε επιστολή που κοινοποίησε και στην υπουργό Ναυτιλίας Ά. Διαμαντοπούλου, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε πως «σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, δεν μπορεί να υπάρχουν κλάδοι εργαζομένων που θα αξιοποιούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της συνδικαλιστικής τους δύναμης για να αποκλείουν και να περιθωριοποιούν άλλους συμπατριώτες τους».

Την ίδια στιγμή έκανε λόγο για αδικία «να χρησιμοποιείται ο νησιώτης και η ακτοπλοϊκή του εξυπηρέτηση, σαν το ακραίο διαπραγματευτικό όπλο για μια τάξη εργαζομένων προκειμένου να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων της».

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «ομηρίας» που καταδικάζει συνανθρώπους σε ένα μαρτύριο μέχρι να δικαιωθεί ένας κλάδος.

«Οφείλω, και προσωπικά, να σας εκφράσω επίσης την απογοήτευσή μου για το γεγονός ότι νιώθω εκτεθειμένος μετά την προαναγγελία της κινητοποίησής σας, καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα καταβάλαμε τιτάνια προσπάθεια να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στη γερμανική αγορά, διαβεβαιώνοντας κορυφαίους πολιτικούς αξιωματούχους και τουριστικούς παράγοντες, ότι μπορούν να νοιώθουν ασφαλείς στη χώρα μας και πως οι ναυτικοί μας δεν πρόκειται να επιτείνουν ένα κλίμα αβεβαιότητας για τους επισκέπτες μας.

Γνωρίζοντας ότι ο Έλληνας ναυτικός, πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον, έχει πλήρη συναίσθηση τι σημαίνει για τον νησιώτη, και δη για τον ακρίτα του Αιγαίου, να δένει ο κάβος ενός πλοίου, του βασικού μέσου που διασφαλίζει το ελάχιστο δικαίωμα για επικοινωνία και μετακίνησή του, καλούμε την Ομοσπονδία να ανακαλέσει την απόφασή της γι' αυτήν τη 48ωρη κινητοποίηση» καταλήγει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

http://www.newsbomb.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *