ροή ειδήσεων

Στη Βουλή δικογραφία με καταγγελίες για το νοσοκομείο Ρόδου

Δικογραφία συνοδευόμενη από πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου...
Κωνσταντίνος Μπούτσικος και αφορά καταγγελίες για τη λειτουργία του νοσοκομείου του νησιού, απεστάλη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, σκοπό να διαβιβαστεί στη Βουλή για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες υπουργών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ποινικά αδικήματα τα οποία φέρονται να έχουν διαπραχθεί είναι έκθεση κατ’ εξακολούθηση από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος ασθενή και παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Κατά πληροφορίες από την εισαγγελική έρευνα προέκυψαν ενδείξεις ενοχής κατά των διατελεσάντων υπουργών Υγείας και Οικονομικών από την αρχή του 2010 έως και σήμερα, καθώς και μελών της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Η εισαγγελική έρευνα (κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση) ξεκίνησε με αφορμή τις παραιτήσεις, στα μέσα Ιανουαρίου 2012, των Μιχάλη Κόκκινου και Γιάννη Δασκαλάκη από τη θέση του προέδρου και του αρχιάτρου, αντίστοιχα, δημοσιεύματα στο τοπικό Τύπο, αλλά και καταγγελίες του προέδρου και γενικού γραμματέα του συλλόγου των ιατρών του νοσηλευτικού μας ιδρύματος Βασίλη Κινούς και Γιάννη Μυροφόρου σε συνάντηση που είχαν με τον εισαγγελέα.

Στην πορεία η εισαγγελική έρευνα «εμπλουτίστηκε» από αναφορά του συλλόγου των εργαζομένων στο νοσοκομείο που κατατέθηκε στον εισαγγελέα στις 7 Φεβρουαρίου 2012 και η οποία υπογράφεται από 20 διευθυντές και τομεάρχες οι οποίοι περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα τη κατάσταση που επικρατεί και τους κινδύνους που ελλοχεύουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στις κλινικές.

Σε κάθε περίπτωση, η δικογραφία της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Βουλή η οποία και είναι αυτή που θα αποφανθεί αν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης ή όχι.

http://www.ezy.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *