ροή ειδήσεων

Κάλπη-κες αναμετρήσεις

Σε πλήρη αντίθεση με τα "θέλω" του Ελληνικού λαού τα κόμματα 
Οι εκλογές προκηρύχτηκαν δια στόματος του συμφωνημένου Πρωθυπουργού...
οι διακομματικές επιτροπές συγκροτήθηκαν με πάρα πολλά διατυπωμένα παράπονα για αποκλεισμό κομματικών συνδυασμών (Βλέπε ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) και βαδίζουμε σιγά -σιγά για την πραγματοποίηση τους.

Βέβαια στον ρυθμό τον προεκλογικό, μπαίνουμε τυπικά από σήμερα, αφού ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, η προθεσμία των κομμάτων για την συμπλήρωση των εκλογικών συνδυασμώνπου θα επιδιώξουν την εμπιστοσύνη και την ψήφο μας, όμως απ’ ότι δείχνουν οι εξελίξεις, οι πολιτικοί μας, ζουν ακόμη στον δικό τους κόσμο.

Δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί, καθώς φαίνεται, το μήνυμα των πολιτών, την αγανάκτηση μας, την αντίθεση μας στις πολιτικάντικες συμπεριφορές τους.

Για να μην σας μπερδέψω περισσότερο, θα πρέπει να σας πω, ότι την Τετάρτη που μας πέρασε, συνεδρίασε η καθορισθείσα, υπό του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών, διακομματική επιτροπή για τις εκλογές, λαμβάνοντας ως πρώτη απόφαση την ενισχυμένη επιχορήγησή τους.

Σε μια χρονική στιγμή λοιπόν που οι περισσότεροι Έλληνες, αδυνατούν να συνέλθουν και παραπατούν, απ’ τα απανωτά χαράτσια, τις αλλεπάλληλες αφαιμάξεις εισοδήματος και τις αδυσώπητες φοροκαταιγίδες, την ίδια στιγμή, ΟΛΟΙ οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν στην εν λόγω επιτροπή, αξίωσαν να λάβουν ολόκληρη την επιχορήγηση (και μάλιστα ενισχυμένη), εφάπαξ, αφού κάτι τέτοιο είχε ισχύσει και το 2009.

Δείχνοντας λοιπόν αδιαφορία για τα τεκταινόμενα στην κοινωνία, μην λαμβάνοντας υπόψη τους την μικρότερη εκλογική περίοδο, αλλά και τις δεσμεύσεις (μόνο για το θεαθήναι άραγε;) των πολιτικών αρχηγών για μικρές και κλειστές προεκλογικές συγκεντρώσεις, αξίωσαν την επιπλέον «επιδότησή τους».

Για να δούμε το μέγεθος της αναλγησίας τους, σας παραθέτω τις σχετικές παραγράφους της σχετικής νομοθεσίας (αυτή που ψήφισαν οι ίδιοι πολιτικοί), και να κατανοήσουμε περισσότερο το γεγονός του ότι «ο λύκος τρίχωμα αλλάζει, όχι χαρακτήρα».

Στο άρθρο «1, παρ 4, εδ α» του Ν/Σ για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, προβλέπεται για κάθε φορά που διεξάγονται εκλογικές αναμετρήσεις, το ποσό του μηδέν κόμμα είκοσι δύο τοις χιλίοις (0,22) των τακτικών κρατικών εσόδων (σχετικά είχαμε αναφερθεί σε ανάλογο άρθρο και τον Γενάρη που μας πέρασε). Στην ίδια δε παράγραφο, προβλέπεται ότι αν διεξαχθούν περισσότερες της μιας αναμέτρησης (κάτι που φαντάζει φυσιολογικό από τις εξελίξεις), σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί το προαναφερθέν ποσοστό για όλες τις αναμετρήσεις.

Στο ίδιο ν/σ προβλέπoνται στο άρθρο 2, οι δικαιούχοι κομματικοί συνδυασμοί, ο τρόπος κατανομής της χρηματοδότησης( ο οποίος λαμβάνει υπόψη τα προηγούμενα ποσοστά, του 2009 δηλαδή), καθώς επίσης και την πρόβλεψη δημοσιοποίησης -κοινοποίησης μέσω ΦΕΚ, ανάλογης υπουργικής απόφασης για το ποια κόμματα είναι δικαιούχοι και το ποσό της χρηματοδότησης.

Την τελευταία ημέρα συνεδρίασης του εκλογικού σώματος (πριν την προκήρυξη των εκλογών από τον κ. Παπαδήμο), είχε ψηφισθεί το ποσό των 24 εκ. ευρώ, ως χρηματοδότηση, όμως στην προχθεσινή συνεδρίαση, μετά από επιμονή των κομματικών εκπροσώπων στην διακομματική, για να αντιμετωπισθούν τα εκλογικά έξοδα, προστέθηκαν άλλα 12 εκ. ευρώ και υπάρχει πρόβλεψη για ακόμη 10 εκ. ευρώ, πλέον αυτών.

Μπορεί δηλαδή κάποιοι πολιτικοί χώροι να θέλησαν να εκμεταλλευτούν ψηφοθηρικά την πρώτη απόφαση στο κοινοβούλιο για το αρχικό ποσό, λέγοντας ότι δεν ψήφισαν την σχετική διάταξη,ΚΑΝΕΙΣ τους όμως δεν αρνήθηκε την είσπραξη της και πολύ περισσότερο δεν αξίωσε τα δικαιούμενα ποσά για τον δικό του πολιτικό συνδυασμό να πάνε στην διάσωση του Έθνους μας ή σε καποιο κοινωνικό ίδρυμα .

Μπορεί δηλαδή για ψηφοθηρικούς λόγους, να διατυμπανίζανε στα ΜΜΕ, ότι δεν συμφωνούν στην ψήφιση της χρηματοδότησης, όμως όταν φτάσανε στην πόρτα του ταμείου (βλέπε διακομματική επιτροπή), αξίωσαν μεγαλύτερο ποσό και μάλιστα εφάπαξ και προκαταβολικά.

Την ώρα που ζητούν μετά βδελυγμίας την από μέρους μας, αγόγγυστη αφοσίωση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών στον τρόπο ζωής μας, την ίδια στιγμή,προφανώς για τονώσουν τα οικονομικά τους βαλάντια, ζητούν την πλήρη καταβολή της χρηματοδότησης, προκαταβολικά.

Την ίδια στιγμή, οι θεματοφύλακες της δημοκρατίας, αλλά και των νόμων, παρακάμπτουν την παράγραφο του σχετικού Ν/Σ που προβλέπει την προκαταβολική εκταμίευση σε ύψος ποσοστού 60% . Προσπαθούν δηλαδή οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και οι λοιποί υποψήφιοι εκπρόσωποι μας, να συνετίσουν τους κακούς και σπάταλους πολίτες (εδώ ξεχάσθηκε και το «μαζί τα φάγαμε»), όταν όμως πρόκειται για τα περί του οίκου τους, απαιτούν χρηματοδοτήσεις, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε στην χώρα, σαν να ζούμε στην εποχή του «Λεφτά υπάρχουν».

Δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει το μήνυμα των δημοσκοπήσεων που κυκλοφορούν, δείχνουν ότι έχουν εξασφαλισμένη την παραμονή τους στον ναό της δημοκρατίας, δείχνουν ότι αδιαφορούν για μας.

Ας τους αποδείξουμε λοιπόν ότι στις 6 Μαΐου, οι πολίτες θα πληρώσουν την αδιαφορία τους, με το ίδιο νόμισμα, με τον ίδιο τρόπο, στέλνοντας στην βουλή όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα, αποδυναμώνοντας την διαρχία που μας έφτασε αυτό το σημείο.

http://www.aegeantimes.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *