ροή ειδήσεων

Ανοιξαν μόνο τα μισά ξενοδοχεία

Τα πλοία ξεκίνησαν γεμάτα χθες το πρωί για Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Ιόνιο, όμως οι ακυρώσεις προς τους νησιωτικούς προορισμούς προσεγγίζουν τις 30.000 άτομα... Σε παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς όπως είναι η Κέρκυρα και η Πάτμος η πτώση ξεπερνά ακόμα και το 60%

Σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά των Κυκλάδων θα λειτουργήσει για το Πάσχα το 40% με 50% των ξενοδοχείων και καταλυμάτων, με τις πληρότητες να σημειώνουν ιστορικά χαμηλάΧωρίς Ελληνες επισκέπτες θα μείνουν φέτος το Πάσχα τα περισσότερα νησιά, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα για τις αφίξεις στους ηπειρωτικούς προορισμούς. Και μπορεί τα πλοία να ξεκίνησαν γεμάτα χθες το πρωί για Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Ιόνιο, όμως οι ακυρώσεις προς τους νησιωτικούς προορισμούς προσεγγίζουν τις 30.000 άτομα.
Φέτος για το Πάσχα άνοιξε μόλις το 1 στα 2 ξενοδοχεία και σε αυτά οι πληρότητες μετά βίας φτάνουν το 50%, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, ενώ σε παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς όπως είναι η Κέρκυρα και η Πάτμος η πτώση ξεπερνά ακόμα και το 60%.
Ούτε οι χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων ούτε οι προσφορές των πακέτων δελέασαν φέτος τους καταναλωτές. Οι περισσότεροι αποφάσισαν να κάνουν Πάσχα με τους δικούς τους στο χωριό ή στο εξοχικό τους.
Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η πτώση των αφίξεων προς την Κέρκυρα. Από την αγορά του νησιού έχουν χαθεί περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες φέτος, με τις αφίξεις -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- να μη φτάνουν τις 5.000 από 15.000 επισκέπτες πέρυσι.
Σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά των Κυκλάδων, θα λειτουργήσει για το Πάσχα το 40% με 50% των ξενοδοχείων και καταλυμάτων, με τις πληρότητες να σημειώνουν ιστορικά χαμηλά. Συγκεκριμένα:
Στη Μύκονο, οι πληρότητες δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 50%, στη Σύρο, Τήνο, Πάρο οι πληρότητες αναμένεται να φτάσουν το 30%, παρά τις χαμηλές τιμές που διαμορφώνονται στα 40 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο, ενώ στη Νάξο η ζήτηση είναι ακόμα χαμηλότερη.
Στη Σαντορίνη το 80% των ξενοδοχείων είναι κλειστά για το Πάσχα, καθώς η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα μικρή.
Η Σαντορίνη ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους τουρίστες από τις αρχές Μαΐου, έχοντας πλέον και το πλεονέκτημα ότι άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου.
Η Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης, που αποτελεί παραδοσιακό προορισμό των ημερών, θα υποδεχθεί πολύ λιγότερους επισκέπτες, με τις πληρότητες να μην ξεπερνούν το 25% και στα Δωδεκάνησα οι αφίξεις από Ελληνες είναι «σχεδόν ανύπαρκτες».
Στην Κρήτη τώρα το 1 στα 2 ξενοδοχεία θα είναι κλειστό αυτές τις μέρες, ενώ οι αφίξεις από Ελληνες είναι μειωμένες σχεδόν κατά 60% σε σχέση με πέρυσι, με τις πληρότητες να μην ξεπερνούν το 50%.
Αντίθετα, ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι αφίξεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, όμως οι περισσότεροι επισκέπτες θα καταλύσουν στα πατρικά τους και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο.
Εφη Καραγεώργου
efikar@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/4/12 13:40

    oust vrwmo ksenodoxei!mono tous ergazomenous lipame pou apolionte!sta ana8ema oloi oi ksenodoxei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/4/12 15:34

    Όταν μιλάς έτσι για τους ξενοδόχους φαντάζομαι τι βλάκας είσαι οι ξενοδοχει δίνουνε δουλεια σε όλους ρε αλβανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *