ροή ειδήσεων

Στα όρια της χρεοκοπίας βρίσκεται η ΔΕΗ!

Στα όρια της χρεοκοπίας βρίσκεται η ΔΕΗ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές το πρώτο τρίμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 350 εκατ. ευρώ, εκτινάσσοντας...
το συνολικό ποσό από τα 820 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 στο 1,160 δισ. στο τέλος του Μαρτίου. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών προέρχεται από την οικιακή κατανάλωση.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 440 εκατ. ευρω τον Δεκέμβριο του 2010, στο τέλος Μαρτίου οι ανεξόφλητες οφειλές των νοικοκυριών έφτασαν τα 760 εκατ. ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την παρακράτηση 200 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Ειδικού Τέλους Ακινήτων για τρεις μήνες για να ενισχύσει τη ρευστότητα της επιχείρησης.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναμένεται να ζητήσει την έγκριση της τρόικας για την ενίσχυση της ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) με 300 – 400 εκατ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκείμενου να μην καταρρεύσει συνολικά η αγορά ηλεκτρισμού και μαζί η ΔΕΠΑ στην οποία καταλήγει το πρόβλημα ρευστότητας, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν να κηρύξει στάση πληρών στους διεθνείς προμηθευτές αερίου.
thestival.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/4/12 00:59

    Να αφήσει λοιπόν να γίνουν επενδύσεις στα φωτοβολταικά η ΔΕΗ στη Ρόδο που έχει βάλει όριο και δεν αφήνει να γίνουν νέες επενδύσεις !

    Αλλά αφού είναι ΜΑΛΑΚΕΣ όλοι στη ΔΕΗ.. ας χρεοκοπήσουντ τότε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/12 04:16

    Ενεργειακό μονοπώλιο σε μια ολόκληρη χώρα και πάει φούντο; ΜΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;;;!!!;;;

    Κατάλαβα όμως φταίνε οι καταναλωτές που δεν πληρώνουν και όχι η πολιτική των άχρηστων με τα χαράτσια που οδήγησαν τον καταναλωτή εκεί.. ΔΕΝ φταίνε οι υπέρογκοι μισθοί που αρπάζουν οι καρεκλοκένταυροι της δεη.. ΔΕΝ φταίνε οι χιλιάδες άχρηστοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν από την πίσω πόρτα.. Δεν φταίει ότι μια τέτοια επιχείρηση (ενεργειακό μονοπώλιο το τονίζω και πάλι) έχει μηδενική απόδοση επενδύσεων γιατί απλά ΔΕΝ έχει επενδύσει σε τίποτα σωστό!! ...ναι φταίνε οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί.. με λίγα λόγια ΕΣΥ τιποτένιε καταναλωτή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/4/12 14:27

    Πρός Apr 15, 2012 02:59 PM

    Μαλάκες και με περικεφαλαία και οχι μόνο στην Ρόδο αλλά και σε ολη σχεδόν την Ελλάδα ειναι αν οχι ο περισσότερος λαός, πάντως μεγάλο ποσοστό.

    Με το που πάνε να γίνουν εργα υποδομής ξεσηκώνονται οι κάτοικοι μα μην γίνει τίποτε στην περιοχή τους.

    Τα οποια εργα να πάνε να γίνουν οπουδήποτε αλλου (αλλά δεν λένε που) αρκει να ειναι μακρυά απο την γειτονιά τους, και την περιοχή τους.

    Τρανταχτό παράδειγμα εδω οι Κατταβιανοί με προσφυγη στο Συμβούλιο επικρατείας ενας σύλλογος εκεί κατάφερε να σταματήσει το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

    Στο θέμα των φωτοβολταικών τώρα.
    Για να εγκατασταθούν τέτοια απαιτείται να γίνουν πρώτιστα δίκτυα , δηλαδή εγκατάσταση νέων γραμμών χαμηλής και υψηλής τάσης που θα παίρνει απο τα φωτοβολταϊκα το παραγόμενο ρεύμα.

    Εδώ δεν αφήνουν οι κατά τόπους .... ενδιαφερόμενοι οικολόγοι περιβαλλοντολόγοι, κινδυνολόγοι, και οτι αλλο ανάθεμα υπάρχει, να φτιάξουν η να περάσουν καινούργιες γραμμές ,αντικατάστασης σε καλώδια υψηλής τάσης ακόμα και για το ηλεκτρικό ρεύμα της κατανάλωσης, θα αφήσουν να μπούνε γραμμές και για να παίρνουν το ρεύμα απο τα φωτοβολταϊκά?


    Επίσης απαιτούνται και Χώροι με εγκαταστάσεις στοιχείων , για την αποθήκευση του ηλεκτρικού ρεύματος.
    Οπου πήγε να γίνει τέτοια εγκατάσταση ειχαμε και τοπικές εξεγέρσεις.

    Φίλε αναζήτησε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεου τον Θεό, και οχι στο ευκολο καλόηχο και πιασσάρικο ανάθεμα εκεί που δεν πρέπει.

    Ουτε υπάλληλος ειμαι ουτε σχέση εχω με την ΔΕΗ.
    Και ουτε λέω οτι ως ΔΕΗ αυτή η επιχείρηση διαχρονικά δεν εχει κάνει ακόμα και τραγικά λάθη.
    Απλούστατα δεν δέχομαι αυτά που συμφέρουν σε κάποιους να λένε για να αποποιήσουν τις ευθύνες τους και να τις ρίξουν αλλού.

    Και ειδικά εδώ στο νησί να λέμε και δόξα τω Θεώ που εχουμε ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα.
    Και να ευχόμαστε στους καλοκαιρινούς μήνες της αιχμής μην συμβεί καμμιά χοντρή στραβή απο κάποια υπερφόρτωση των δικτύων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *