ροή ειδήσεων

Αναγραφή τιμής παραγωγού στα ταμπελάκια των καταστημάτων

Τροπολογία με την οποία θα θεσμοθετηθεί η υποχρέωση αναγραφής της τιμής παραγωγού ή το ποσοστό που αντιπροσωπεύει αυτή επί της τελικής τιμής λιανικής πώλησης στα ταμπελάκια των καταστημάτων μεσαίου ή...
μεγάλου μεγέθους, κατέθεσαν η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου και ο βουλευτής Β’ Αθήνας Γιώργος Ι. Χαραλαμπόπουλος, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Αιτιολογική έκθεση

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας στο σχέδιο νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος - Νέα Εταιρική Μορφή - Σήματα - Μεσίτες Ακινήτων - Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις»: «Με την προτεινόμενη διάταξη θεσμοθετείται η υποχρέωση στα καταστήματα μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους να αναγράφουν την τιμή παραγωγού ή το ποσοστό που αντιπροσωπεύει η τιμή παραγωγού επί της τελικής τιμής λιανικής πώλησης στα ταμπελάκια που αναγράφεται η τιμή λιανικής πώλησης, η τιμή ανά μονάδα μέτρησης και η προέλευση του αγροτικού προϊόντος.

Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται το αίτημα των παραγωγών, αλλά και των καταναλωτών, για μια διαφανέστερη λειτουργία της αγοράς δίχως κερδοσκοπικές μεθόδους. Το σοβαρό πρόβλημα της τεράστιας “ψαλίδας”, που χωρίζει τις τιμές παραγωγού από τις τιμές λιανικής και η σχετική συζήτηση που προκύπτει ανά τακτά χρονικά διαστήματα εδώ και πολλά χρόνια, αναδεικνύουν τις στρεβλώσεις στην αγορά, την έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού, το δομικό ολιγοπώλιο που υφίσταται καθώς και νομοθετικές ελλείψεις και δυσλειτουργίες του υπάρχοντος συστήματος.

radio936.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *