ροή ειδήσεων

Αναφορές Αντώνη Σαμαρά στον Τουρισμό

- Μείωση Φ.Π.Α. στον Τουρισμό στο 5%
- Καμία αλλαγή στο Φ.Π.Α. των νησιών

Συγκεκριμένες, ελπιδοφόρες αναφορές στον Τουρισμό έκανε ο Αντώνης Σαμαράς... στην ομιλία του για το Οικονομικό Πρόγραμμα της Ν.Δ. που παρουσίασε το πρωί στο Ζάππειο. Συγκεκριμένα εξήγγειλε "μικρότερους φορολογικούς συντελεστές, ώστε να χτυπηθούν τα κίνητρα για φοροδιαφυγή. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αμέσως, αλλά θα το διαπραγματευθούμε και θα το δρομολογήσουμε με σαφές χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα χρόνια. Αρχίζοντας με τη μείωση στο 15% για το φόρο νομικών προσώπων που ήδη ανέφερα. Συνεχίζοντας, σε επόμενο στάδιο, με τρείς συντελεστές ΦΠΑ: 19%-9% και 5% - το τελευταίο για ολόκληρο το τουριστικό πακέτο. Και ολοκληρώνοντας με μείωση του συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα, ώστε ο ανώτατος να μη ξεπερνά το 32%. Και χωρίς να ξανά-φορολογούνται τα ίδια εισοδήματα". Επίσης υπογράμμισε την μη αλλαγή του καθεστώτος ΦΠΑ των νησιών, τονίζοντας: "Φυσικά, δεν πρέπει να πειραχθεί ο νησιωτικός ΦΠΑ, που είναι όρος οικονομικής επιβίωσης των νησιών μας στο Αιγαίο. Και πρέπει να παραμείνει μειωμένος…".
Ακόμη εξήγγειλε "Προγράμματα αύξησης του Τουρισμού και παραθεριστικής κατοικίας. Και φορολογικές διευκολύνσεις για όσους ξένους παραμένουν στη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσες χώρες έκαναν τέτοια προγράμματα κέρδισαν πολλά σε Ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα. Ας δούμε δίπλα μας τι συμβαίνει, από την Ισπανία και την Τουρκία ως την Κροατία. Και διευκολύνσεις παροχής βίζας σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, η οποία μάλιστα επίμονα ζητά πρόσβαση στην Ελλάδα ακόμα και για θρησκευτικό τουρισμό". Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ εδώ.

Σχολιάζοντας την ομιλία ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και του Ε.Β.Ε.Α. κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε: «Η επιμελητηριακή κοινότητα δεν θα μπορούσε να μην επικροτήσει και συμφωνήσει απόλυτα με τις θέσεις που παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που δήλωσε ρητά ότι θα αναβαθμίσει το ρόλο των Επιμελητηρίων όλης της χώρας αναθέτοντάς τους εκτός από τον θεσμικό τους ρόλο, αυτόν του οικονομικού συμβούλου της εκάστοτε κυβέρνησης, και ουσιαστικότατες αρμοδιότητες που αφορούν τόσο τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ όσο και τη χάραξη και την υλοποίηση της εξαγωγικής πολιτικής της χώρας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήμερα είπε πολλά από αυτά που χρόνια τώρα τα Επιμελητήρια και ο επιχειρηματικός κόσμος υποστηρίζουν, χωρίς δυστυχώς να υλοποιούνται. Τα Επιμελητήρια συμφωνούν απόλυτα και επικροτούν τις προτάσεις που περιέχονται στο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για • μείωση στο 15% της φορολογίας των νομικών προσώπων, • προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, • αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας, • ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας, • πάταξη των αθέμιτων πρακτικών στην αγορά και ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα με τη δημιουργία δημοπρατηρίων, • εξυγίανση του Δημοσίου και αξιοποίηση του στελεχιακού του δυναμικού, • οριστικό τέλος στις οριζόντιες περικοπές των μισθών και των συντάξεων, • τον επαναπατρισμό καταθέσεων με φορολογική αμνηστία και • στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, καθώς άλλωστε αποτελούν προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας. Στις προκλήσεις αυτές, η επιμελητηριακή κοινότητα της χώρας θα ανταποκριθεί με στόχο να συμβάλει τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια για μια νέα πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Άλλωστε, η δέσμευση για απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη».
http://money-tourism.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/4/12 16:35

    βρε ουστ κοπανε λοποδυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/4/12 17:02

    Πανε πρε αα ξιεις κοιλιες.. λαμογιο του κερατα κουπαμπιε.Που θα παει εθαρτεις που τη ροδο να σε φτυξω..πισωγλεντη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/4/12 17:06

    re blogger ti ta postareis auta!!!aufou oloi h rodos pasoktzides einai......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/4/12 17:12

    Ηθελα νάξερα ποιοι μαλάκες ήταν αυτοί που κράταγαν χθές στην ομιλία του τις σημαίες και τις κούναγαν με λύσσα μέσα στο γήπεδο την ώρα της ομιλίας.

    ΒΡΕ ΟΥΣΤ κοπρίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/4/12 18:15

    κανονιστε βολεμενοι και κομματοσκυλλα να ντροπιασετε το νησι ψηφιζοντας μνημονιο και μετα να σας κυνηγαμε ολους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/4/12 18:31

    να...τον χαιρεστε τον "βραχο αρχηγο" που εχετε ...
    http://www.youtube.com/watch?v=1BaQ9fL1-Nw&feature=player_embedded&hd=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/4/12 20:42

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΕΛΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/4/12 17:38

    Ε βεβαια...Πεταξε τωρα δολωμα να δουμε επιτελους θα ξυπνησει ο κοσμος η θα κανει παλι το ιδιο λαθος να βγαλει τους απατεωνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *