ροή ειδήσεων

Τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινάει η συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας

Περίοδος προσαρμογής θα είναι οι επόμενες εβδομάδες για τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, έτσι ώστε να εξοικειωθούν...
με το νέο τρόπο συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας και όχι εμπορικής ονομασίας των φαρμάκων.

Το νέο Ταμείο, διευκρινίζει σε νέα ανακοίνωση του ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να επιλέξουν ακριβότερο φάρμακο, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώσουν την διαφορά που προκύπτει στην τιμή.

«Η εφαρμογή του νέου συστήματος γίνεται σταδιακά με στόχο να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν πλήρως με τις δραστικές ουσίες συνεπώς και με τα γενόσημα όλοι οι εμπλεκόμενοι και κυρίως οι γιατροί», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με την διοίκηση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να παραδέχεται ότι κατά την χθεσινή πρεμιέρα διαπιστώθηκαν τεχνικές δυσκολίες.

Πάντως, οι γιατροί θα πρέπει έως τη Δευτέρα 9 Απριλίου- οπότε και θα αρχίσει η πλήρης εφαρμογή του μέτρου- να συνταγογραφούν αναγράφοντας τόσο τη δραστική ουσία όσο και την εμπορική ονομασία του φαρμάκου που επιλέγουν.

Την ίδια ημέρα θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και του ΕΟΦ, οι επίσημες νέες τιμές των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις 10 δραστικές ουσίες. Έτσι οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν το φθηνότερο σκεύασμα ή το φάρμακο της επιλογής του ασθενούς.

«Μέσα από τη διαδικασία της σταδιακής υλοποίησης του νέου μέτρου και του εντοπισμού των όποιων προβλημάτων, οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις δραστικές ουσίες και τα αντίστοιχα γενόσημα καθώς μέχρι σήμερα συνταγογραφούσαν μόνο με βάση την εμπορική ονομασία», καταλήγει η ανακοίνωση.
dete.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *