Σήμερα το πρωί το είδα με τα μάτια και δεν το πίστευα ο φάκελος έγραφε ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και το ονομα του Βούλγαρου και την δ/νση του...
Θελω να μάθω απο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο γιατι οι Βούλγαροι δικαιούται προνοιακό επιδομα την στιγμή που το κωλοκρατος μου μείωσε την επικουρική σύνταξη στα 370Ε και επεται συνεχεια αναδρομικά απο 1/1/2012. Ποιος λοιπόν ειναι αυτός ο Δήμαρχος που δινει προνοιακό επίδομα σε Βουλγάρους και πως γινεται? Απο οτι ξερω τα προνοιακά επιδόματα τα παίρνουν οι αναξιοπαθούντες Ελληνες πολιτες δουλεψα ενα φεγγαρι στο Δημοσιο, και τωρα δινουν επιδόματα στους ξενους?
Θέλω απάντηση την δικαουμαι.
Θοδωρος Σαπουντζης
aytos o dimarxos einai aytos pou psifise to mnimonio einai vouleytis tou pasok pou etsi apla ekanan xiliades alodapous ellines me tin perifimi ithageneia.einai aytos pou to mono pou ton endiaferei einai pos tha voleytoune oi pasokoi psifoforoi kai syxorianoi tou mazi kai ligo apo ta gyro xoria..einai aytos pou pairnei treis misthous opos kai o pokias oi prasinofrouro. erxete i ora SAS koufales volemenoi pasokoi gamo ta spitia sas.....xrisi aygi
ΑπάντησηΔιαγραφήO dimarxos mas,o gnostos ke os: o skiftoulis.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚύριε Θόδωρε μάλλον ειστε σε κατάσταση απελπησίας και πανικού, φωνάζοντας για αίσχος κλπ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι πλέον ειναι πολίτες της Ευρωπαικής Ενωσης, και εργαζόμενοι εδώ εχουν τα ιδια δικαιώματα οπως και υποχρεώσεις, ειτε μας αρέσει ειτε δεν μας αρέσει.
Και δεν τα δίδουν χαριστικά-αδικαιολόγητα η τζάμπα οπως υποστηρίζατε.
Οπως και οι Ελληνες που εργάζονται Γερμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Δανία, κλπ. απολαμβάνουν και αυτοί τα εκεί επιδόματα ανεργίας οταν βρεθούν άνεργοι.
Και οι συμπολίτες μας εκεί δεν αντιμετωπίζονται ως παρακατιανοί,η οτι ως Ελληνες/ξένοι δεν πρέπει να τα λαμβάνουν, οπως εσείς θέλετε εδώ, για κάποιους πολίτες αλλης χώρας της Ευρωπαικής Ενωσης..
Καθαρά και ξεκάθαρα και εδώ οι εργαζόμενοι απο ολες τις χώρες της ΕΕ, εχουν τα ιδια δικαιώματα σε αυτά τα επιδόματα.
''ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ'' ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ''ΕΛΛΗΝΙΔΑ,ΡΟΔΙΤΙΣΑ,ΠΑΙΔΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,<>''ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΣ ΛΕΙΠΟΥΝ 30 ΕΝΣΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Η ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ??????????????????????ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαγραφή@ ΑνώνυμοςApr 4, 2012 01:32 PM
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εκεί να πάει αν δεν εχει συμπληρώσει τα απαιτούμενα ενσημα δεν πρόκειται να πάρει τίποτα.
Εκει και αν μετράνε με τον χειρότερο τρόπο οι ψυχροί αριθμοί.
ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΕΦΟΡΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ,ΟΥΤΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ,ΟΥΤΕ ΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΗΓΑΝΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΥΤΕ ΔΕΗ, ΟΥΤΕ ΔΕΥΑΡ, ΟΥΤΕ ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΦΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΣΠΙΤΙΑ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ?
Εισαι μάλλον σε λάθος θέση.
ΔιαγραφήΕιτε λέγονται Ελληνες πολίτες ειτε πολίτες χώρας της ΕΕ που κατοικοδιαβιούν εδώ,
Φορολογική δήλωση κάνουν και οι αλλοδαποί εδώ, γιατί χωρίς αυτή, αν δεν παρουσιάσουν εκκαθαριστικό Ε9 δεν μπορούν να διεκδικήσουν επίδομα.
Χαράτσια πληρώνουν μόνο τα κορρόιδα οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οχι οι ενοικιαστές.
Αν ειναι στο νοίκι γιατί να πληρώσουν?
Χωρίς βεβαίωση για ασφάλιση στο ΙΚΑ η σε αλλον ασφαλίστικό φορέα και χωρίς να παρουσιάσουν τον αριθμό ενσήμων που ειναι υποχρεωμένοι να έχουν, και πάλι δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα.
Το αλληλεγγύης το πληρώνουν οσοι εχουν ενα εισόδημα και ανω και οχι ολοι.
Φαντάροι μπορεί να πήγαν στην πατρίδα τους, και πουθενά δεν γράφεται οτι οι αλλοδαποί ειναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν στον Ελληνικό στρατό.
Το αν δεν πληρώνουν ΔΕΗ και ΔΕΥΑΡ λιγάκι δύσκολο φαίνεται να μην γίνεται αυτό.
Εκτός αντί για ηλεκτρικό φώς ανάβουν σπαρματσέτα, και μπάνιο να πλυθουν κάνουν μόνο στην θάλασσα.
Το αν αλλάζουν σπίτια ειναι δικαίωμα του καθενός.
Το για δουλειά που βρίσκουν , εχει να κάνει με την ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας και οχι με τα επιδόματα.
Τα οποία πάντως δεν τα παίρνουν ετσι χωρίς προυποθέσεις.
Προυποθέσεις που ισχύουν για ολους και το κυριότερο δεν τα αποφασίζει ο δήμαρχος και ο κάθε δήμαρχος το ποιοί θα πάρουν το επίδομα.
Πρίν τον Καλλικράτη αυτές οι τοπικές υπηρεσίες πρόνοιας υπάγονταν στήν Νομαρχία .
Τώρα υπάγονται στον Δήμο.
ρε παιδια μην συγχιζεστε απλα ειναι ψηφοφορος του Πασοκ και παιρνει το επιδομα απλα πραγματα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντιγραφή απο ένα BLOG κάνω, αν δεν βαριέστε διαβάστε το :
ΑπάντησηΔιαγραφή" Ο αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση Βουλγάρων εργαζομένων τριπλασιάστηκε απότομα τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας την εύλογη απορία της αρμόδιας διεύθυνσης του ΙΚΑ. Το μυστήριο βεβαίως λύθηκε όταν οι υπάλληλοι ανέτρεξαν στους κοινοτικούς κανονισμούς απονομής συντάξεων. Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι, ως ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης στην χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου του 2009 και απολαμβάνουν τα ίδια εργασιακά και συνταξιοδοτικά προνόμια με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Έτσι, ακόμα και με λίγους μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα , ένας Βούλγαρος, ένας Ρουμάνος ή ένας Πολωνός που έχει δουλέψει 14-15 χρόνια στην πατρίδα του, μπορεί (στα 65 ο άντρας, στα 60 η γυναίκα) να πάρει την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, ύψους 486 ευρώ
Το ποσό θεωρείται αστρονομικό για τη Βουλγαρία, η οποία καταβάλλει συντάξεις ψίχουλα, της τάξεως των 40 έως 130 ευρώ. Αυτοί οι αλλοδαποί όμως ζουν στην Ελλάδα ή απλώς εισπράττουν τη σύνταξη από το ΙΚΑ και συνεχίζουν να διαμένουν στην φθηνή χώρα τους; Τα μικροκυκλώματα πέριξ της Ομόνοιας, τα οποία εκμεταλλεύονταν πριν από λίγα χρόνια τους αλλοδαπούς για να τους βγάλουν την περιβόητη άδεια παραμονής και εργασίας (500 έως 1.800 ευρώ ήταν η ταρίφα για την άδεια), σπεύδουν τώρα να βγάλουν σύνταξη με το αζημίωτο. Το σημαντικότερο κατόρθωμά τους είναι να ξεπεράσουν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν εξίσου και εμάς τους Έλληνες και να δηλώσουν ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας εντός της ελληνικής επικράτειας, λαδώνοντας κάποιον πρόθυμο να δανείσει τη διεύθυνσή του, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταξιοδότηση είναι ο αλλοδαπός να αποδείξει ότι διαμένει μόνιμα στην χώρα μας. Έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ συχνά διαπιστώνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις αναφέρεται η ίδια διεύθυνση σπιτιού, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και αυτή τη φορά δεν έχουν βρει την άκρη του νήματος. Η Μαρίνα Δ., 66 ετών, από τη Βουλγαρία, ήρθε πέρυσι στη χώρα μας ενώ ήδη είχε διανύσει 25 χρόνια ασφάλισης. Η σύνταξη που περίμενε να πάρει στην χώρα της δεν ήταν παραπάνω από 130 ευρώ. Δούλεψε λοιπόν έναν χρόνο σε συνεργείο καθαριότητας και μετά την 1η Ιανουαρίου, που βαφτίστηκε και επισήμως ισότιμη Ευρωπαία πολίτης (αφού εξέπνευσε και η διετής μεταβατική περίοδος που είχε ζητήσει από την Ε.Ε., το Υπουργείο Απασχόλησης), πληροφορήθηκε ότι δικαιούται σύνταξη από το ΙΚΑ.
Βάσει των κοινοτικών κανονισμών, οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι αν έχουν ασφαλιστεί έναν χρόνο στη χώρα υποδοχής τους, έχουν συγκεντρώσει το σύνολο των απαιτούμενων ενσήμων και συμπληρώσει το όριο ηλικίας, ενώ αποδεδειγμένα είναι μόνιμοι κάτοικοι σε αυτή τη χώρα, δικαιούνται να πάρουν σύνταξη. Το σκεπτικό που διέπει την κοινοτική νομοθεσία είναι ότι κάθε κράτος μέλος είναι υποχρεωμένο να προσφέρει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την ανάλογη περίθαλψη στους Ευρωπαίους πολίτες που διαμουν και εργάζονται σε αυτό. Η Μαρίνα Δ., που γνώριζε ότι δεν θα τα' βγαζε πέρα με τις πολύπλοκες διαδικασίες των ασφαλιστικών ταμείων, πλήρωσε 4.000 ευρώ στο κύκλωμα, στο οποίο σημειωτέον συμμετέχουν και δικηγόροι, για να βγάλει την κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ, ενώ σε δύο χρόνια μπορεί να κάνει αίτηση και για το ΕΚΑΣ! Προφανώς έπεσε θύμα εκμετάλλευσης, αφού η συνήθης αμοιβή των δικηγόρων για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι 500 έως 800 ευρώ (μία έως δύο συντάξεις). Τα νέα διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα, ο κουμπάρος έφερε τον μπατζανάκη και η μητέρα την ξαδέλφη, με αποτέλεσμα 7 στους 10 πολίτες άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταθέτουν αιτήσεις για συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ να είνα Βούλγαροι. Στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες που δουλεύουν σε συνεργεία καθαριότητας ή προσέχουν ηλικιωμένους και λόγω της κοντινής απόστασης με την Ελλάδα, για να φτουρίσει και η σύνταξη, μένουν στα χωριά τους στη Βουλγαρία. 130.000 Βούλγαροι και Ρουμάνοι εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα "
Ειναι σωστά ολα αυτά.
ΔιαγραφήΜήπως τα ιδια δεν έκαναν και οι Ελληνες παλαιότερα με τις συντάξεις που αρπαζαν απο το Γερμανικό και το Βέλγικο δημόσιο με τις ψευτοασθένειες?
Ρόδα ειναι και γυρίζει η κατάσταση.
Και δυστυχώς την πληρώνουμε ολοι μας.
den einai tyxaio pou o kousournas ebale tin aderfi tou stin pronoia...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω το ονομα μου στο σχολιο για τα προνοιακα επιδοματα το εβαλα εσεις? δεν πρεπει να ξερω με ποιον μιλαω? καλα θα κανετε να διαβασετε τα σχολια παρακατω αυτα δινουν την απαντηση οσο αφορα για τα επιδοματα, ναι πραγματι πριν τον Δημο τα εδινε η Νομαρχια με πιστωσεις που εδινε το Υπουργειο. ξερω απο ΓΛΚ.
ΑπάντησηΔιαγραφή