ροή ειδήσεων

Δημ. Παπαλεξόπουλος: Ένας "Τιτάνας" για την επόμενη μέρα

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Όπως γράφουμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αποδείχθηκε ολίγιστος να σηκώσει στους ώμους του το φορτίο...
της μεταρρύθμισης και της αλλαγής της χώρας. Κι αυτό γιατί έχει τη νοοτροπία υπαλλήλου. Η διαπίστωση αυτή είναι κοινή αλλά αποδεικνύεται επώδυνη και για τους ισχυρούς παράγοντες, εντός και εκτός της χώρας που του ανέθεσαν τη δουλειά.

Το ενδεχόμενο μέσα στους επόμενους μήνες να προκληθεί χάος, ακόμη και αιματοκύλισμα στη χώρα, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο πιθανό ειδικά μετά την πρόσφατη ηχηρή αυτοκτονία του φαρμακοποιού στο Σύνταγμα.

Όπως όλα δείχνουν σε περίπτωση που τελικά γίνουν εκλογές, θα προκύψει μια αδύναμη τραβεστί κυβέρνηση που θα την αποτελούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και κάποιοι τυχοδιώκτες βουλευτές που θα έχουν εκλεγεί με τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη και τους Ανεξάρτητους του Καμμένου και στη συνέχεια θα εξαγορασθούν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και θα επιστρέψουν.

Εάν επιλεγεί να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές κάθε άλλο παρά σίγουρη θα είναι η αυτοδυναμία του ενός εκ των δύο. Το πιο πιθανό είναι να θελήσουν οι πολίτες να πάρουν ακόμη πιο βαθιά και άγρια εκδίκηση και να ψηφίσουν δαγκωτό τα κόμματα της Αριστεράς. Εάν συμβεί αυτό θα κληθεί είτε ο Αλέξης Τσίπρας, είτε ο Πάνος Καμμένος να αποδείξουν ότι διαθέτουν το ανάστημα ενός Κορέα στη πράξη κι όχι στη θεωρία.

Αυτό είναι το σκηνικό της επόμενης μέρας και με τον Παπαδήμο να αποδεικνύεται ολίγιστος, σε κάποια διεθνή think tanks εξετάζονται λύσεις επιβίωσης της χώρας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σημερινό κομματικό-πολιτικό σύστημα θα αποτεφρωθεί πολύ σύντομα.

Μπροστά σ’ αυτή τη προοπτική κορυφαίοι παράγοντες της διεθνούς οικονομίας έχουν στραφεί σε μια πυρετώδη αναζήτηση ανθρώπων με πραγματικές περγαμηνές στον ανταγωνιστικό κόσμο των αγορών και των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα των πολυεθνικών που έχουν αναπτυχθεί με βάση την Ελλάδα. Ένα από αυτά τα πρόσωπα βρίσκεται σήμερα επικεφαλής της κορυφαίας «ελληνικής» πολυεθνικής , του «Τιτάν» και δεν είναι άλλος από τον κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, έναν από τους κορυφαίους μάνατζερ του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» ο κ. Παπαλεξόπουλος αποτελεί τη χρυσή εφεδρεία-για την ακρίβεια «τσιμεντένια»-της επόμενης μέρας.

Είναι ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά με τον Μάριο Μόντι στο τιμόνι της χώρας.

Αυτό δε σημαίνει ότι ο ίδιος θα ήθελε να εμπλακεί-πιθανόν να μην έχει καν ενημερωθεί σχετικά- στην υπόθεση γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο της χώρας.

Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος‐Μηχανικός (Dipl. EL‐Ing.ETH, 1985) στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α., 1987) στο Πανεπιστήμιο HARVARD των ΗΠΑ. Εργάσθηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στη McKinsey & Company Inc στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Από το 1991 εργάζεται στην ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ σε διάφορες οικονομικές θέσεις και το 1996 ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος.

Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ελληνικού Ιδρύματος Harvard, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, του ALBA (Athens Laboratory of Business Administration), της εταιρείας Lamda Development ΑΕ και του Σωματείου του ΕλληνοαμερικανικούΕκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
kourdistoportocali.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/4/12 15:15

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΑΚΑΡΙ ΜΑ ΠΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑΒΡΕΙ ΑΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ Ν ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΛΕΤΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΖΗΛΕΒΕΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΚΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝ ΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΩς ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΗ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΚΥΤΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/4/12 15:48

      ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ!! ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ!! ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΛΑΘΟΣ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/4/12 18:54

      ESY EISE ME TON BENIZELO DHLADH. POLH WREA TO PASOK ME TON XONDROMALAKA ARXHGO DE 8A GINEI KIVERNHSH OUTE SE 100 XRONIA. ESY EISE O MALAKAS.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/4/12 16:37

    ο πιο μα...κας είσαι εσύ που νόμιζες ότι εξαφανίστηκαν οι μα...κες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/4/12 18:00

    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

    έχουμε γεμίσει πράκτορες......ακόμα και στα blogs έχουν πρόσβαση!!!
    και πρέπει να προσέξει το ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΡΟΔΟΥ !!

    ΓΙΑΤΙ ο Δημήτρης ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, της «Τιτάν» υπήρξε προσκεκλημένος της Λέσχης Bilderberg στις 5-8 Ιουνίου 2008 στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Westfields Marriott στο Chantilly της Βιρτζίνια, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσιγκτον.

    Από ελληνικής πλευράς προσκεκλημένοι ήταν

    • Ο Γεώργιος ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, υπουργός οικονομίας της ΝΔ, για τέταρτη φορά (2005, 2006, 2007, 2008)

    • Η Άννα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τέως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τέταρτη φορά (2004, 2005, 2007, 2008)

    • Ο Αλέξης ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» για δεύτερη φορά (2002, 2008)

    • Ο Δημήτρης ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος της εταιρείας «Τιτάν».

    • Ο Θωμάς ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, πρόεδρος της εταιρείας V + O Communication.

    ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/apopseis/article/lesxi-bilderberg-xiragogi-ke-marionetes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *