ροή ειδήσεων

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ρόδου και πανεπιστημίου Αιγαίου

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν, στη Ρόδο, ο ομώνυμος Δήμος και το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αντικείμενό του αποτελεί η δημιουργία ενός... πλαισίου στόχων που θα επιδιώξουν να υλοποιήσουν από κοινού οι δύο φορείς, καθώς και η ανάδειξη πρωτοβουλιών ενδυνάμωσης και δημιουργίας δεσμών των τοπικών κοινωνιών με την ακαδημαϊκή κοινότητα, σε πεδία συνεργασίας όπως: η ανάπτυξη των νησιών και η αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, η τουριστική ανάπτυξη, η επιχειρηματικότητα και καινοτομία, η προστασία και διαχείριση τού χερσαίου και υδάτινου περιβάλλοντος, η ναυτιλία και οι μεταφορές, ο πολιτισμός, η κοινωνική συνοχή και προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η δια βίου εκπαίδευση κ.ά.

Το πρωτόκολλο συμφωνήθηκε να παραμείνει σε ισχύ για πέντε χρόνια.

Στο πλαίσιο τής τελετής, που έγινε στους χώρους τού πανεπιστημίου, ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι το πρωτόκολλο σφραγίζει τη μέχρι τώρα συνεργασία των δύο πλευρών, δηλώνοντας ότι είναι «ευλογία που το έχουμε», γιατί προσφέρει στην τοπική οικονομία, αλλά, κυρίως, γιατί συνεισφέρει στην πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη τού τόπου.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης Π. Τσάρτας, μίλησε για ουσιαστική συναντίληψη και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι συνεργασίες πρέπει να έχουν οριζόντιο χαρακτήρα και ότι πρέπει «να αποφύγουμε να μείνουν αυτά στα χαρτιά».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
tromaktiko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *