ροή ειδήσεων

Δήλωση της Μίκα Ιατρίδη σχετικά με το πόρισμα για την κατάσταση του Νοσοκομείου Ρόδου

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στο πόρισμα του Προϊσταμένου Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για την κατάσταση στο Νοσοκομείο...
της Ρόδου και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες Υπουργών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την αρχή της θητείας μου ως βουλευτής Δωδεκανήσου είχα αναδείξει στη Βουλή τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρόδου, από τις ελλείψεις του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έως και τον τραγέλαφο που είχαμε ζήσει μέχρι να αποφασίσει το Υπουργείο και η 2η ΥΠΕ σε ποια ζώνη θα ανήκει το ακριτικό και νησιωτικό μας νοσοκομείο.

Είχαμε όλοι ζήσει από κοντά τις συνεχείς και φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, του προσωπικού και του πρώην Διοικητή για να λειτουργήσουν με ασφάλεια το Νοσοκομείο και να παρέχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας στους νησιώτες. Όλον αυτόν τον καιρό όμως, προσκρούαμε στην αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργείου και της ΥΠΕ.
Μετά από δυο χρόνια, αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν σιγά, αλλά σταθερά, οι επιπλοκές που προκαλεί η «σωτήρια» λύση των Μνημονίων Ι και ΙΙ για τα νησιά μας και την χώρα μας.


Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, και ο αρμόδιος Εισαγγελέας με το πόρισμα του επισημαίνει ουσιαστικά ότι από το 2010 έχει ξεκινήσει η συστηματική απαξίωση του Νοσοκομείου Ρόδου αλλά και του συνόλου των δημόσιων δομών και υπηρεσιών στο νομό μας.

Η απαξίωση αυτή εντάσσεται στη λογική της «σωτήριας» πολιτικής των Μνημονίων Ι και ΙΙ, η οποία στηρίζεται:
· Στη δραστική και χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση για τη χρησιμότητα τους, περικοπή δαπανών που αφορούν στο κοινωνικό κράτος.
· Στην κατάργηση υπηρεσιών υγείας στα ακριτικά νησιά μας, στο όνομα του περιορισμού του κόστους λειτουργίας τους, λες και τα νησιά μας ενώνονται με γέφυρες.
· Στη συνακόλουθη άρνηση για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού), ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών μας.
· Στην επικείμενη μαζική απόλυση και δραστική περικοπή των ήδη υπαρχόντων θέσεων στις δημόσιες δομές υγείας όλων των ακριτικών νησιών μας. Θυμίζω ότι προβλέπεται για τη «σωτηρία»της χώρας και των κατοίκων της, η απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015.
· Στο κούρεμα των ομολόγων που ανήκαν στα Νοσοκομεία και σε άλλα ΝΠΔΔ, γεγονός που οδήγησε σε σημαντικές μειώσεις στα ταμειακά διαθέσιμα τους και σε δυσκολίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες ανάγκες τους.
· Στην ουσιαστική κατάργηση του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με εκτιμήσεις κατά 1/3, και αναγκαστική στροφή των πολιτών για υπηρεσίες υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Με απλά λόγια ο έχων να πληρώσει γιατρεύεται.

Και βέβαια, η κατάσταση αυτή δεν περιορίζεται και δεν αφορά μόνο το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά και τα υπόλοιπα Υπουργεία.

Το ζήτημα των ποινικών ευθυνών είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και φυσικά, δεν προτίθεμαι και ούτε μπορώ να κρίνω ή να σχολιάσω το πόρισμα της.

Αυτό που οι πολίτες, όλοι μας, θα πρέπει να κρίνουμε, είναι ότι η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε αδιέξοδο. Επιφυλάσσει καταργήσεις υπηρεσιών υγείας, εκπαιδευτικών δομών (κατάργηση σχολών, συγχωνεύσεις σχολείων) και βέβαια, κατάργηση κάθε ελπίδας για ανάκαμψη, όπως δείχνει και η έκθεση του ΙΟΒΕ, η οποία μιλά για ύφεση 5% και ανεργία στο 20%. Την ίδια στιγμή που μετά τις εκλογές, στο όνομα της «ανάπτυξης» οι μισθοί και οι συντάξεις αναμένεται να μετατραπούν σε φιλοδωρήματα.
Και είναι κρίμα, που οι υποστηρικτές του Μνημονίου, εξακολουθούν και θεωρούν ότι μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιήσουν αυτά που με σαφήνεια προβλέπουν οι δανειστές μας και έρχονται εντός των προσεχών ημερών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε σήμερα όλοι μας.
Είναι ώρα να πούμε όλοι ένα μεγάλο όχι στη συνεχιζόμενη απαξίωση των νησιών μας. Να πούμε ένα μεγάλο όχι στην κατεδάφιση του τομέα της υγείας στα Δωδεκάνησα. Δεν είμαστε επαίτες και ζητιάνοι. Ζητάμε το αυτονόητο, αυτό που αξίζει σε κάθε άνθρωπο, το δικαίωμα στην υγεία και την ελπίδα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.»
http://antilogoi.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/4/12 14:46

    pali kala pou yparxoun akoma ellines politikoi..synexise..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/4/12 16:53

      Ξέχασες να βάλεις τα αρχικά σου για να καταλάβει ποιός είσαι, όπως κάπου αλλού πριν λίγο καιρό παλιογλύφτη.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/4/12 14:58

    Τωρα που ειναι οι επικειμενες εκλογες ολοι ξυπνησαν απο το ληθαργο τους και δειχνουν οτι κατι κανουν για να τους ξαναψηφισουμε. Μετα τις εκλογες κλασσικα θα εξαφανιστουν....
    Το μαθαμε τοσα χρονια το παραμυθι που πουλανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/4/12 16:54

    οσοι μπορειτε να προσφερετε στο ΓΝΡ καντε το!!!! ειτε αγοραζοντας συριγγες ειτε αλλα υλικα που λειπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/4/12 18:11

    milise kai to koritsaki me ta spirta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/4/12 18:39

    ΡΕ ΠΑΛΙΟΤΣ....ΝΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ, ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΠΕ....ΦΤΙΣΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ,ΑΦΟΥ ΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ....ΚΑΙ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΤΙ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ; ΕΕΕΕΕ! ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΕΤΣΙ; ΑΙΣΙΧΤΙΡ ΑΠΟ ΔΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/4/12 20:36

    ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΙΚΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΘΑ ΦΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!
    ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΤΡΩΓΑΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑΑΑΑΑ;;;;
    ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/4/12 01:02

    Για να κατηγορειτε ειστε καλοι.Μηπως εισαι εσυ λαμογιο?λιγα εκανε ρε η ΜΙΚΑ?
    Η μηπως ηταν υπουργος και δεν το ξερουμε?
    ΜΙΚΑ συνεχισε να αγωνιζεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/4/12 07:58

    εσύ 03:02,που τα ξέρεις όλα,για πες μας τι έκανε αυτή για τα δωδεκάνησα;;;;;;;Δε σου λάω για τον τόπο της,γιατί εκεί δεν έκανε τίποτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/4/12 09:29

    ναι και σεις παλιοπασοκοι και νεοδημοκρατες, αρχηγοι της διαφθορας και της καβατζας χρονια τωρα ειστε καλυτεροι..ειπε ο γαδαρος τον πετεινο κεφαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/4/12 12:15

    telika eiste poli gelioi kai mikropsyxoi otan ta elege adiaforousate ...tora apla krazete..an de ta elege pali tha krazate...o kosmos omos sas emathe papa giannaki trava stin athina koritsi mou na paikseis stis epixeiriseis tou mpompola kai ase mas ysyxous...kyr vasili ypsilanti tsantizesai efkola kai afto kanei kako sto kala doulemeno profil sou..ksereis esy ...kairoskopoi kai lamopgia telos parte to xampari..eimaste polloi eimaste aneksartitoi eimaste ellinbes....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *