ροή ειδήσεων

Προς «μοντέρνους Εφεσίους» επιστολή (ή το μεγάλο λάθος της Τρόϊκας!)


Κάποτε οι Εφέσιοι διαπίστωσαν πως η Πολιτεία τους «έπασχε» από νομικά προβλήματα. Ζήτησαν λοιπόν από τον Ηράκλειτο να τους κάνει νόμους.
Η απάντηση στον αγγελιοφόρο ήταν...
άκρως εντυπωσιακή: “Απήγγειλεν Ἐφεσίοις ἡβηδὸν ἀπάγξασθαι πᾶσι καὶ τοῖςἀνήβοις δε τὴν πόλιν καταλιπεῖν, οἵτινες Ἑρμόδωρον ἄνδρα ἑωυτῶνὀνήιστον ἐξέβαλον φάντες· ἡμέων μηδὲ εἷς ὀνήιστος ἔστω, εἰ δὲ μή,ἄλλη τε καὶ μετ᾽ ἄλλων.” (Τράβα και πες στους Εφέσιους , ΟΛΟΙ όσοι είναι μεγαλύτεροι από έφηβοι ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ και ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Αυτοί τον άριστο άνδρα που είχαν ανάμεσά τους, τον Ερμόδωρο, τον εξόρισαν λέγοντας κανείς από εμάς ας μην είναι πιο άξιος ειδεμή, ας πάει αλλού και να ζήσει με άλλους…)

Το θέμα δεν θέλει φιλοσοφία, δεν θέλει γνώσεις οικονομικών, δεν θέλει ειδήμονες, δεν θέλει αναλύσεις επί αναλύσεων για να εξηγηθεί. Μια απλή αντικατάσταση αρκεί! Βάλτε όπου Έφεσος την σύγχρονη Ρουσφετόβια, όπου Ηράκλειτος την μισητή σας Τρόϊκα, όπου Ερμόδωρος τους ανά την επικράτεια της Ρουσφετόβιας πραγματικά ΙΚΑΝΟΥΣ και ΑΡΙΣΤΟΥΣ που αποτελούν τα μόνιμα θύματα ασφυξίας από την μπόχα της κατουρημένης ποδιάς, και όπου ενήλικοι Εφέσιοι το ΒΡΟΜΕΡΟ και τρισάθλιο πολιτικό της σύστημα που εθισμένο στην μπόχα την φοράει ακόμα και στον ύπνο του, και έχετε μπροστά σας και το πρόβλημα της δύστυχης τούτης πατρίδας αλλά και τη ΛΥΣΗ του!

Μια ΛΥΣΗ που συνοψίζεται σε μια απλή προτασούλα: ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ και ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Αυτό είναι το μεγάλο λάθος της Τρόικας. Ότι σαν πρώτο και απαράβατο όρο του μνημονίου δεν έθεσε την παραπάνω πρόταση. Με σαφή αναφορά σε όλους τους τενεκέδες καταστροφείς του τόπου. Και με σαφή απαίτηση να το κάνουν ΜΟΝΟΙ τους! Ως αρμόζει σε Ιούδες και Εφιάλτες. Χωρίς λαϊκά δικαστήρια , λαϊκές κρεμάλες και συναφή ξεφτιλίκια από τους μέχρι χθες χειροκροτητές τους!

Δηλώνεις όψιμος «πατριώτης» κύριε πολιτευτή σοσιαλΗστή του χαβιαριού που αντικατέστησες τα ζιβάγκο με Armani και μέχρι χθες φορούσες ωτοασπίδες στο «Τσοβόλα δώστα όλα» στο «ευχαριστώ τους Αμερικάνους» και στο «Braνo Yorgakis»? Δηλώνεις όψιμος «σωτήρας» χθεσινέ παρατρεχάμενε του Κουρασμένου της Ραφήνας και της «επανίδρυσης του κράτους» ? Δηλώνεις όψιμος «λυτρωτής» «αριστερέ» πολιτικάντη της στείρας άρνησης, προσκυνητή του σταλινισμού, πρεσβευτή του ισοπεδωτικού «ἡμέων μηδὲ εἷς ὀνήιστος ἔστω, εἰ δὲ μή, ἄλλη τε καὶ μετ᾽ ἄλλων.» (κανείς από εμάς ας μην είναι πιο άξιος ειδεμή, ας πάει αλλού και να ζήσει με άλλους…) και ηθικέ αυτουργέ της επικράτησης της νοοτροπίας ότι δικαίωμα είναι η κάθε δυναμικά διεκδικούμενη εις βάρος των άλλων συντεχνιακή απαίτηση, στο όνομα μιας κρατικοδίαιτης παρασιτοκρατίας? Δηλώνεις «πατριώτης» αρχικωλοτούμπα Σουρκελοσυλλέκτη Μπουμπούκων και λοιπών τέως τσεκουροφόρων μπουμπουκιών που πρόσφατα σε εγκατέλειψαν? Δηλώνεις «λυτρωτής» ακροδεξιέ τενεκέ που ως λύση στη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης αντί να απαιτήσεις να αποκτήσει φράχτη το ξέφραγο αμπέλι και να στείλει όλους τους εποίκους πίσω από εκεί που ήρθαν προβάλεις ως λύση τα μαχαίρια και τα στιλέτα στραμμένα εναντίων ανθρώπων?

Ιδού η ευκαιρία σας. Ιδού ο τρόπος να δείξετε τον όψιμο «πατριωτισμό» σας και να λυτρώσετε τη δύστυχη Ρουσφετόβια. Ένα μέτρο σκοινί με οδηγίες χρήσης απ τον σοφό Ηράκλειτο…

ΥΓ: Δυστυχώς ο ΕΧΘΡΟΣ είναι Ιθαγενής φέρει ταυτότητα και διαβατήριο Ρουσφετόβιας
και βρίσκεται ΕΝΤΟΣ των τειχών αδέλφια. Η Τρόικα μπροστά του είναι αρνάκι…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
(kafeneio-gr.blogspot)
Katsikas.george@gmail.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *