ροή ειδήσεων

Τι πολίτευμα έχουμε τελικά σήμερα;

Συχνά ακούω πολιτικούς να αναρωτούνται τι είναι δημοκρατία, αναφερόμενοι κυρίως σε κινήσεις πολιτών που αγανακτισμένοι προσπαθούν...
να δώσουν ένα μήνυμα.
Δημοκρατία λένε είναι ΜΟΝΟ η ελευθερία έκφρασης, χωρις θίγει θεσμούς και φυσικά να παραμένει ειρηνική και χωρίς υβριστικό περιεχόμενο. Όποιος κάνει κάτι διαφορετικό περιλουζετε με φράσεις όπως «παρακρατικός» ή «παραθρησκευτικός» ή πιο ακραία «φασίστας». Εκφράσεις που τελευταία κυρίως χρησιμοποιεί σύσσωμο το πολιτικό λόμπι που συνετέλεσε στο ξεπούλημα της χώρας.
Έτσι έφτασε η 28η Οκτωβρίου και ο λαός κλίθηκε να αντιμετωπίσει το δίλλημα, να τιμήσει την επετειο λέγοντας ένα νέο ΟΧΙ ή να συνεχίσει την νοοτροπία που είχε μέχρι τώρα γλύφοντας και χαϊδεύοντας αυτιά πολιτικών; Για να μην παρεξηγηθούν αυτά που λέω, δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί για την σημερινή κατάσταση της χώρας, ευθύνη έχουμε και όλοι εμείς που τόσα χρόνια στηρίζαμε τα ίδια πρόσωπα, παρά τα συνεχόμενα σκάνδαλα που ξέφευγαν από τον έλεγχο τους στην δημοσιότητα, με μόνη δικαιολογία ότι κάποια στιγμή θα κανουμε τι δουλεια μας. Εκεί όμως σταματά και η ευθύνη του λαού και αρχίζει η κατάντια των πολιτικών, οι οποίοι μη μπορώντας να εκλεγούν αλλιώς υπόσχονταν και πραγματοποιούσαν απίστευτες διευκολύνσεις σε κοινωνικές ομάδες. Από το ευνοϊκό φορολογικό σύστημα, σε οικογένειες ελίτ μέχρι στην καταράκωση κάθε αξιοπρέπειας του λαου μας. Με τον τρόπο αυτό χώριζαν τον λαό σε δυο ομάδες, τους έχοντες και τους μη έχοντες, δίνοντας στους μεν χρυσάφι και στου δε ψίχουλα να κοροϊδέψουν την πείνα τους. Αυτό μέρος του κόσμου το ονόμαζε δημοκρατία με επίσημους εκπροσώπους της τους πολιτικούς των τελευταίων 35+ χρόνων.
Για κάποιους άλλους το πολίτευμα που έχουμε σήμερα είναι η σύγχρονη μορφή της δικτατορίας, όπου όλοι μπορούν να μιλάνε αλλά κανείς δεν είναι εκεί για να ακούσει με αποτέλεσμα να μην αλλάζει τίποτα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος σε γενικές γραμμές λειτουργεί πιο απλά από ότι προσπαθούν μερικοί να μας πείσουν. Ετσι πολλοί άργησαν να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει ή δεν τους συνέφερε να αντιδράσουν. Όπως και να χουν τα πράγματα ο λαός ξύπνησε, άρχισε να αντιδρά και όσο και αν αυτό «αγανακτεί» αυτούς που μας αγανάκτησαν, τόσο αποτελεί ιερό καθήκον για όλους εμάς να τραβάμε το σκαμνί που στηρίζονται οι δοσίλογοι.
Με όλα αυτά φτάσαμε στην συγκίνηση του προέδρου της δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και τους πολιτικούς να αντιδρούν σπεύδοντας να προβούν σε δηλώσεις καταγγέλλοντας τι; Τους εξαγριωμένους που άκουσον άκουσον είναι ελάχιστοι, μειονότητες και αμαυρώνουν την εθνική μας επέτειο. Να θυμίσω σε όσους βιάστηκαν να «ξεχάσουν» ότι οι θεσμοί όταν λειτουργούν σωστά δεν μπορούν να επηρεαστούν από κανέναν και από τίποτα.

http://www.arcadiavoice.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *