ροή ειδήσεων

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ (ΕΘΝΙΚΗ - EUROBANK - ALPHA) !!! ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!!

ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΑΠΕΣΥΡΘΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!...

Για τις 20 Απριλίου (!), εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αναβλήθηκαν οι ανακοινώσεις για τις κυβερνητικές αποφάσειςανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών!

Η δυστοκία όλου του σχεδιασμού για την ανακεφαλαιοποίησηέγκεινται στο βαθύτατα σκανδαλώδες και αντεργατικόπεριεχόμενο του.

Συγκεκριμένα μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, με την οποίατο δημόσιο θα χορηγήσει στις τράπεζες περίπου 50 δισ., που θα προκύψουν από δανεισμό του δημοσίου μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει πάση θυσία την κρατικοποίηση των τραπεζών και από την άλλη να ευνοήσει την διαμόρφωση ενός ολιγοπωλιακού καρτέλ μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών στον χρηματοπιστωτικό χώρο.

Έτσι, η ανακεφαλαιοποίηση σχεδιάζεται με τέτοιο σκανδαλώδη τρόπο ώστε να περιοριστεί κυρίως στις 3 μεγάλες τράπεζες (Εθνική - Eurobank - Alpha), ενώ οι ιδιώτες μέτοχοι των τραπεζών να χρειαστεί, με διάφορα τερτίπια και νεοφανείς χρηματοοικονομικές μεθόδους, να καταβάλλουν ασήμαντα ποσάγια την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διατηρώντας, ταυτόχρονα, τον έλεγχο στη διαχείριση τους, την ώρα που η χρηματιστηριακή τους αξία μόλις φτάνει τα 3 δισ . ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες που θα μείνουν εκτός ανακεφαλαιοποίησης και κυρίως οι εργαζόμενοι σε αυτές (μαζί με ένα μέρος των υπό ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών) θα πεταχτούνκυριολεκτικά στον Καιάδα.

Συγκεκριμένα, στις τράπεζες αυτές σχεδιάζονται αναδιαρθρώσεις σε «καλές» και «κακές» τράπεζες, όπου η «καλή» τράπεζα θα μπει σε τροχιά εκποίησης και παράδοσης, η «κακή» θα φορτωθεί στο κράτος (φορολογούμενοι) και οι εργαζόμενοι θα μείνουν στα «αζήτητα»!

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Ενδεικτική των κυβερνητικών προθέσεων και του συνεταιρισμού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - τραπεζών, υπήρξεη πραξικοπηματική παρέμβαση του Λ. Παπαδήμου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης (5/4/2012) ο Παντελής Οικονόμου αναπληρωτής υπ. Οικονομικών έκανε δεκτή, ως είχε δικαίωμα, τροπολογία του ΚΚΕ, η οποία προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες που βαίνουν προς εκκαθάριση, θα προσληφθούν στις τράπεζες που θα διοχετευτεί το υγιές χαρτοφυλάκιο των υπό εκκαθάριση τραπεζών.

Την τροπολογία στήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλη η Βουλή, αφού δεν έφερε κανείς αντίρρηση.

Αιφνιδίως, όμως, όταν η συνεδρίαση της Βουλής έβαινε προς ολοκλήρωση, το απόγευμα παρενέβηεκτάκτως η Α. Διαμαντοπούλου, αν και δεν είχε αρμοδιότητα και τόνισε ότι η ως άνω τροπολογία, που έγινε δεκτή ομοφώνως, αποσύρεται με εντολή του πρωθυπουργού!!!

Προφανώς ο Λ. Παπαδήμος απέσυρε πραξικοπηματικά την ύστατη στιγμή την εγκριθείσα τροπολογία κατόπιν εντολών των τραπεζών, οι οποίες είδαν σε αυτή την διάταξη όχι μόνο ένα εργασιακό κόστοςαλλά και ένα βήμα που ενθαρρύνει την κρατικοποίησή τους!

Δεν είναι τυχαίο ότι την άλλη μέρα του πραξικοπήματος, Παρασκευή (6/4), ακολούθησαναπροσχημάτιστες δεκάδες απολύσεις στις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες!

Ιδού ο πρωθυπουργός των τραπεζών!

Ιδού το λαμπρό μέλλον των εργαζομένων στις τράπεζες!

Ιδού η νέα κοινωνία της βαρβαρότητας και της κλοπής!

iskra.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/4/12 14:52

    Επιτέλους μια σωστή κίνηση από τον παλιομαλάκα τον Παπα(ρο)δήμο. Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει, να μας πάρουν και τα σώβρακα για να σώσουν τις τράπεζες? Τρεις και πολλές είναι. Το πρόβλημα είναι οι τοπικές συνεταιριστικές (που ήδη κλείνουν η μια μετά την άλλη). Να πάνε στο διάολο όλες, κανονικά και η Εθνική πρέπει να κλείσει και να μείνουν Eurobank και Alpha για να υπάρχει συναγωνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *