ροή ειδήσεων

Θα μας πάρουν και το FIR Αθηνών;

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να περιέλθει ο έλεγχος του FIR Αθηνών σε γειτονικές χώρες, μετά την «κίτρινη» κάρτα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας...

Παρά την κινητοποίηση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να ικανοποιήσει τα όσα ζητάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου, να παραχωρηθεί ο έλεγχος του FIR Αθηνών σε γειτονικές χώρες -στην Ιταλία, ακόμη και στην Τουρκία.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, κ. Σπύρος Ρολάκης, επιβεβαίωσε το έγγραφο με τις «συστάσεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. «Μας γίνονται συστάσεις να εφαρμόσουμε άμεσα και με όλα τα προβλεπόμενα το σχέδιο επιδόσεων, διαφορετικά να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο να παραχωρήσουμε τον έλεγχο σε γειτονικές χώρες. Το σχέδιο επιδόσεων κατατίθεται από τις ΥΠΑ των κρατών - μελών της ΕΕ. Εμείς το καταθέσαμε, αλλά μας το επέστρεψαν πίσω ως "απαράδεκτο". Ζητούν συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους δεν ικανοποιεί η Ελλάδα, με σημαντικότερο αυτόν της διάθεσης των τελών υπερπτήσεων» τόνισε ο κ. Ρολάκης.

Ουσιαστικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει από την Ελλάδα να συνεχίσει να εισπράττει το ίδιο τέλος υπερπτήσεων, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους εργαζομένους, λόγω της υποστελέχωσης και του απαρχαιωμένου εξοπλισμού, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Τα τέλη υπερπτήσεων καταβάλλονται από τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις εντός FIR Αθηνών και πολλές φορές ως σήμερα τα ποσά αυτά καλύπτουν «τρύπες» του προϋπολογισμού και δεν διατίθενται ια τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και άπτεται των εθνικών συμφερόντων... Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αναμένονται ανακοινώσεις εντός της ημέρας, από το Σωματείο Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, την ίδια ώρα που ο υπουργός Δικτύων και Υποδομών, κ. Μάκης Βορίδης, έχει ζητήσει επιτακτικά λύση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη, που για την ώρα τουλάχιστον ... «νίπτει τα χείρας του».

protothema.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *