ροή ειδήσεων

NAΥΑΓΗΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Και συνεχίζουμε να μην έχουμε ούτε υπουργεία
Μειωμένη μέχρι και κατά 40% – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – ήταν η επιβατική κίνηση στην ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά το φετινό Πάσχα...
σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ακόμη και στις γραμμές της Κρήτης η πτώση προσέγγισε το 30% έως 35%.
Αντίστοιχα, «δραματικό» και για τους επαγγελματίες του τουρισμού χαρακτηρίζεται το φετινό Πάσχα. «Μπορούμε να πούμε ότι ήταν το χειρότερο Πάσχα εδώ και δεκαετίες», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Ρέτσος, επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως η Κέρκυρα, η Αχαΐα, η Ρόδος και η Μαγνησία, το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο. Η μείωση του αριθμού των επισκεπτών στη Ρόδο και τις άλλες περιοχές ξεπέρασε το 30%, ενώ και τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, λέει ο κ. Ρέτσος, αποδίδοντας την όλη κατάσταση αφενός στην οικονομική κρίση και αφετέρου στη 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
«Η απώλεια της ελληνικής αγοράς είναι βαρύ πλήγμα για παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς, καθώς θα μεσολαβήσει άλλος ένας μήνας πριν από το ξεκίνημα της θερινής περιόδου, δεδομένου ότι η κίνηση από το εξωτερικό θα αρχίσει στα μέσα Μαΐου», λέει ο κ. Ρέτσος.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Πήλιο και τους υπόλοιπους παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς της Μαγνησίας η πληρότητα δεν ξεπέρασε το 50%, ενώ σε ορισμένα παραλιακά μέρη του νομού δεν ξεπέρασε ούτε το 30%. Μόνο μερικά μεγάλα ξενοδοχεία του Βόλου εμφάνισαν πληρότητα της τάξης του 70% – 75%.
Στην Κέρκυρα, η μείωση των αφίξεων άγγιξε το 30%. Φέτος δεν λειτούργησαν περίπου 5.000 κλίνες, καθώς 10 μεγάλα ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά τις μέρες του Πάσχα, ενώ στα παράλια της Δυτικής Πελοποννήσου και κυρίως στην Αχαΐα και την Ηλεία, μόλις το 30% των ξενοδοχείων κατάφερε να ανοίξει αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Νίκο Παπαλέξη, εδώ και δύο χρόνια όλο και λιγότερα ξενοδοχεία ανοίγουν για τις γιορτές του Πάσχα. Η κρίση άγγιξε φέτος και την άλλοτε «κραταιά» Μύκονο, όπου πολλά ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά. Μόνο τα ξενοδοχεία της Χώρας και περίπου 25 άλλα γύρω από την πόλη λειτούργησαν, προχωρώντας σε γενναίες μειώσεις τιμών (30% – 35%).

http://www.bankwars.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *