ροή ειδήσεων

Χάρισαν 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες ενώ ετοιμάζουν μέτρα 11,5 δισ.

Μία απόφαση που προκαλεί το λαϊκό αίσθημα έλαβε η κυβέρνηση παραμονές των εθνικών εκλογών. Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο εγκρίθηκε η απόφαση στήριξης...
των τραπεζών με άλλα 18 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που τον Ιούνιο ετοιμάζονται προς ψήφιση μέτρα συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο ως λύση για το μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, η απόφαση αυτή δεν έχει καμία νομιμοποίηση. «Η ψήφιση αυτής της ρύθμισης, λίγες μέρες πριν εκφράσει τη βούλησή του ο ελληνικός λαός, ύβρη στην κοινή λογική και στη δημοκρατία, ύβρη απέναντι στους πολίτες, στους οποίους κόβεται ο μισθός, κόβονται οι συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα» επισημαίνει ο κ. Χουντής.

Αυτό που τονίζει ο κ. Χουντής είναι ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν χαριστικά χωρίς ούτε να έχουν οριστικοποιηθεί οι όροι της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών, ενώ για τον Ιούνιο βρίσκονται στα σκαριά μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

«Μέχρι τον Ιούνιο είναι δεσμευμένα τα κόμματα του Μνημονίου να φτιάξουν ένα πρόγραμμα νέων περικοπών για τους μισθούς, για τις συντάξεις, για τα επιδόματα, περίπου 11 με 12 δις ευρώ. Σκεφτείτε το εξής. Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός θα υποστεί μια αφαίμαξη 11 δις, αυτοί δίνουν 18 δις χαριστικά στις τράπεζες, χωρίς να έχει ερωτηθεί η αυριανή κυβέρνηση του τόπου» σημειώνει ο κ. Χουντής.

http://www.koutipandoras.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/5/12 20:53

    Εγκληματούν είς βάρος μας, καταστρέφουν το μέλλον της χώρας... ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλιώς θα φάτε όλοι μια ΠΟΥΤΣ* 1000 ΜΕΤΡΑ αν επανεκλεγούν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/5/12 21:32

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/5/12 21:50

      Ξέρεις ρε Πασόκε, δεν τα πέρναμε όλοι, ούτε είχαμε κολλητούς τους τοπικούς πασόκους βουλευτές... επίσης πως ευνοείς τη σταθερότητα με 400 ευρώ μηνιάτικο ; με μια σύνταξη που δεν θα πάρουμε ποτέ ; με ανασφάλιστα παιδιά που δεν μπορούν να πάνε στο γιατρό ; με ζητιάνους και άστεγους ; με πεινασμένους και δυστιχησμένους ;

      ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΝΟΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ EEEEEEE ;

      ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΑΔΕΙΑΣΕΤΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ;

      ..λαμόγια

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/5/12 21:41

    Ρε παιδια ολο τα ιδια και τα ιδια λεμε.Παρτε το αποφαση.Οι τραπεζες και οι 300 ειναι το ιδιο και το αυτο.Αυτοι που ειναι μεσα στη βουλη ειναι συνεταιροι των τραπεζιτων και αυτοι που ειναι απεξω θελουν να γινουν.Ειχατε τρανο παραδειγμα.Φωναζαν και ουρλιαζαν οταν ηταν απεξω του Καρατζαφερη οι εθνοσωτηρες και μολις μπηκαν μεσα αρχισαν κι αυτοι τις ιδιες πιπες με τους αλλους.Μην ξοδευετε το σαλιο σας.Κρατηστε το για αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *