ροή ειδήσεων

Ρεκόρ φοροδιαφυγής το 2012 στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έκανε ρεκόρ στη φοροδιαφυγή το 2012, σύμφωνα με ελέγχους του ΣΔΟΕ. Είναι τραγικό, αλλά μία στις δύο επιχειρήσεις...
στην Αττική φοροδιαφεύγει. Η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερη στην περιφέρεια, αφού στα Ιόνια Νησιά το 71% των επιχειρήσεων φοροδιαφεύγει και στο Νότιο Αιγαίο το 65%.

Προεξέχουσα περίπτωση αποτελεί η Ζάκυνθος, όπου ιδιώτες και επιχειρηματίες απέκρυπταν επί σειρά ετών, έως και χιλιάδες τ.μ. ιδιοκτησίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το πρώτο δίμηνο του 2012, έγιναν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 6.745 έλεγχοι, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν πάνω 52.000 παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα 550 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η φοροδιαφυγή θεωρείται ότι υπερβαίνει το 30% του ΑΕΠ. Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από τρεις μέρες, 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι κλήθηκαν να περάσουν την πόρτα του ΣΔΟΕ, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και την ίδια στιγμή δήλωναν στην εφορία χαμηλά, ή ακόμα και πολύ μικρά εισοδήματα.
tromaktiko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/5/12 09:22

    ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/5/12 14:15

      Έτσι είναι , ο πολίτης να είναι ΠΑΝΤΑ νομοταγής και οι Βουλευτές να κλέβουν. Όταν γίνει ο βουλευτής νομοταγής και καταργήσουν τον Νόμο περί ευθύνη υπουργών και καταργήσουν την ασυλία των Βουλευτών , τότε ναι θα πληρώνω τούς φόρους μου , κατα τα άλλα καλά κάνουν και ΔΕΝ πληρώνουν τους φόρους ο κάθε πολίτης και κάθε επιχειρηματίας . Να σκληροδουλεύω και να γεμίζω της τσέπες τούς και τούς λογαριασμούς τους στην ελβετια ?

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/5/12 14:48

    Γιαυτό θα αποτύχει οποιοδήποτε νομοσχέδιο στο οποίο ο πολίτης δέν έχει την αισθηση δικαίου.
    Στην Σουηδία όταν έρχεται ο φόρος τρέχουν με χαρά να τον πληρώσςουν.Χαρά γιατί ξέρουν ότι πηγαίνει στην Πατρίδα τους που θα σπουδάσει τα παιδιά τους δωρεάν θα έχουν ιατροφαρμακευτική κ.λ.π και δέν πρόκειτε να τους κλέψει κανένας. Κι απ τα δικά μας ... ώς τότε ας μήν παραπονούνται είναι τουλάχιστον υποκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/5/12 16:35

      Ετσι ειναι. Ο φορος να εχει αντικρισμα. Εδω ειναι τετοια η κλεψια, κακοδιαχειρηση και σπαταλη που μενει ατιμωρητη, που δεν αισθανεσαι την υποχρεωση να τους δωσεις τιποτα.
      4 δεκαετιες η μασα επιδοτησεων ηταν το εθνικο σπορ. Που ναι τα εργα σας ρε; Μετα απο τοσα πακετα ευρωπαικα, φωναζετε για σχεδιο Μαρσαλ. Δεν κυβερνησατε, βομβαρδισατε τον τοπο. Να φυγετε! Απο καταστροφεις γινατε σωτηρες. Δεν μας πειθετε!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/5/12 16:49

    ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΥΠΝΙΟΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/5/12 22:54

      Είσαι τόσο βλάκας?Οικονομολόγος είμαι...Από τις απλές αποδείξεις απλών καταστημάτων το κράτος χάνει ελάχιστα λεφτά σε σχέση με τους μη πληρωμένους φόρους βουλευτών και πλούσιων...Ξυπνήστε,φυσικά να κόβοντε αποδείξεις σε όλα τα καταστήματα αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα και δεν θα σωθεί η Ελλάδα από αυτό

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος2/5/12 18:53

    Μολις αυτες τις μερες, ξανακουσαμε οτι εφαρμοζεται ακομα το 40-40-20.
    Κανουν ελεγχο, διαπιστωνουν χρεος. Εκπτωση 40% στον φορολογουμενο. 40% στην τσεπη του ελεγκτη και 20% στο κρατος. Εαν δεν αλλαξουν ριζικα αυτα τα αισχη, δεν μας πειθετε.
    Τι εγινε με εκεινον τον εφοριακο με την συλλογη απο σφραγιδες στο σπιτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/5/12 00:13

    Ρεκόρ απο μαλακίες το παπαγαλάκι βγήκε στην φορα πάλι.Ρε μεγάλε οικονομολόγε γιατί 400 000 αυτοαποσχολουμενει δεν πληρωνουν το ΤΕΒΕ πού αν αρρωστήση καποιο μελος της οικογενειας του παει και ριχνει 60€ για μια απλη επίσκεψη σε γιατρό.Η μηπως ειναι μαζοχιστές και θέλουν να πληρωνουν το πρωστημα που απο την πρωτη μερα του επομενου μήνα ειναι 33,50€ και αυξανετε οσο περναει ο καιρος, αυτό το ,50€ πως βγαινει θα σε γελασω αν αυτο δεν τοκογλυφια απο το ιδιο το κρατος ε τοτε τι ειναι.Ολους αυτους τους έπιασε παράκρουση και δεν πληρωνουν..Οταν το Ελληνικο κρατος βαζει τοσους φορους που δεν βγαίνει ρε παιδακι εαν εισαι νομιμως ετσι οπως το ενοούν αυτοί πως θα γινει,μονο εαν εχεις γυναικες η μαυρη αλλα απο εκει ειναι τα αλλα σαινια της αστυνομιας οποτε μενεις ΣΟΥΗΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *