ροή ειδήσεων

Την ώρα που ο Παπαδήμος προειδοποιούσε για οικονομική κατάρρευση, έδινε 435 εκ. Ευρώ στο κοράκι του ΔΝΤ και υπέγραφε 18 δις προς τις Ιδιωτικές τράπεζες

Όπως είδαμε νωρίτερα, το Ελληνικό κράτος προέβει σε μία ανήκουστη αθλιότητα. Να πληρώσει ομόλογο που δολίως έμεινε εκτός PSI, αποκτήθηκε όμως με μειωμένη αξία από το γνωστό...
vulture fund του Kenneth Dart που συνοδεύει κάθε επέμβαση του ΔΝΤ ανά τον πλανήτη. Την ίδια στιγμή που ο κύριος Παπαδήμος τρομοκρατεί με στάση πληρωμών και άλλα δεινά, πληρώνει σε κερδοσκόπο που πόνταρε στην κατάρρευση της χώρας, 435 εκατομμύρια Ευρώ.
Το ομόλογο του εν λόγω fund, έμεινε εκτός κουρέματος, την ίδια στιγμή που κουρεύτηκαν οι αποταμιεύσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων, των τιμίων της Ευρώπης και του κόσμου.
Ο κύριος Παπαδήμος όμως προστάτευσε τον εγκληματία επενδυτη, που ακολουθεί κάθε δράση του ΔΝΤ. Έκανε τα ίδια στην Αργεντινή, στην Ρωσία, την Τουρκία κλπ.
Ο Kenneth Dart λοιπόν, γνώριζε πολύ καλά ότι δολίως και προκλητικά θα κέρδιζε μία περιουσία. Την κέρδισε λόγω της επέμβασης του ΔΝΤ και της συνεργασίας του με ντόπιους υψηλόβαθμους. Διότι αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν "μαντεψιές", εξαγοράζουν κτήνη και εκποιούν πατρίδες.
Ας τολμήσουν τώρα κάποιοι να μιλήσουν για "συνωμοσιολογίες" και άλλα φαιδρά. Ας τολμήσει όμως και κάποιος εισαγγελέας, να αναλάβει ΑΜΕΣΑ δράση, όπως και οι οργανώσεις ομολογιούχων, πολιτών να μηνύσουν προσωπικά τον κύριο Παπαδήμο. Ας πάρουν και θέση όλοι οι αρχηγοί κομμάτων μπροστά σε αυτό το έγκλημα.
Όσον αφορά τα 18 δις Ευρώ στις ιδιωτικές τράπεζες, έχουμε μιλήσει διεξοδικά στο παρελθόν. Δεν μπορούσε να παρθεί αυτή η απόφαση από τον κύριο Παπαδήμο. Και όμως, σε συνεργασία με τον κύριο Προβόπουλο, σε αυτή την "επιπλέον" μέρα συνομιλιών των πολιτικών αρχηγών, βρήκαν την ευκαιρία και το εφάρμοσαν. Μία ημέρα πριν ο κύριος Παπαδήμος παυθεί από τα καθήκοντα του, έφερε εις πέρας σε αυτές τις δύο φρικτές αποφάσεις για τις οποίες θα πρέπει να λογοδοτήσει. Δείτε την υπόθεση των 18 δις όπως την αναλύει το Defencenet.gr:
Σκάνδαλο Λ.Παπαδήμου: 1 μέρα πριν φύγει υπέγραψε τα 18 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες!

Mπορεί να έγιναν εκλογές, μπορεί να ανατράπηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου από την λαϊκή ψήφο (απομένει βέβαια η νέα εκλογική διαδικασία για να σφραγιστεί η "αποκόλληση" του συνόλου της κυβέρνησης των τραπεζιτών από την εξουσία), αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον αποχωρούντα πρωθυπουργό τη τελευταία του υπογραφή να την βάλει προκειμένου να υλοποιήσει τον μοναδικό σκοπό για τον οποίο τον έκαναν πρωθυπουργό:

Να δώσει τα πρώτα 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες εν μέσω ανυπαρξίας κυβέρνησης και εν μέσω νέας προεκλογικής περιόδου!

Τα οποία 18 δισ. ευρώ δεν προέρχονται από πουθενά αλλού, πέρα από τα δανεικά που πήρε ο ελληνικός λαός (ή μάλλον τον ανάγκασαν να τα πάρει, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης που υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

Είναι πραγματικό σκάνδαλο και όνειδος για την δημοκρατία μας το γεγονός ότι ένας τραπεζίτης έγινε πρωθυπουργός (με την ψήφο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ για να μην ξεχνιόμαστε) απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μερικών τραπεζιτών.

Την στιγμή μάλιστα που αρνούνται να δώσουν την έκθεση της Blackrock στην δημοσιότητα για να φανεί το που διέθεσαν τα προηγούμενα 200 δισ. που έχουν πάρει σε "ενισχύσεις" οι τράπεζες από το 2008.

Έτσι σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας που έκανε και την σχετική έκθεση ετοιμάζονται μέχρι την Παρασκευή να δώσουν 18 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες μετά από σχετική επιστολή του Λ.Παπαδήμου!

Η νέα δωρεά στους τράπεζες (υποτίθεται για να αυξηθεί η ρευστότητά τους και να . δώσουν δάνεια, φοβερό ανέκδοτο, πράγματι) εμπεριέχεται στην πρώτη φάση της εφαρμογής της νέας δανειακής σύμβασης και αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα μετά από συνάντηση την περασμένη Πέμπτη μεταξύ του Λ.Παπαδήμου και του κ. Θωμόπουλου,υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελάδας.

Μετά την συνάντηση ο Λ.Παπαδήμος έστειλε επιστολή στο ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) η οποία κοινοποιήθηκε στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και στην διοίκηση της ΤτΕ, με την οποία ζητούσε την άμεση εκταμίσευση υπέρ των τραπεζών των 18 δισ. ευρώ! Παρά τις έντονες επιφυλάξεις που είχε εκφράσει το ΤΧΣ.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «η άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των βιώσιμων πιστωτικών ιδρυμάτων, ώστε να πληρούνται οι προβλεπόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας είναι αναγκαία για τη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Παραθέτει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που πρέπει να εφαρμόσει το ΤΧΣ και επισημαίνει ότι «είναι αναγκαίο το ΤΧΣ να οριστικοποιήσει άμεσα την προβλεπόμενη Σύμβαση Προεγγραφής, ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταβατική κεφαλαιακή ενίσχυση πιστωτικών ιδρυμάτων προκειμένου να πληρούνται οι προβλεπόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας».

Τονίζει μάλιστα ότι «εάν το ΤΧΣ κρίνει σκόπιμο η Σύμβαση Προεγγραφής να περιλαμβάνει πρόσθετους όρους, που συμπληρώνουν αυτούς που καθορίζονται στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 2/5/12, οι όροι αυτοί πρέπει να είναι συνεπείς με την αξιολόγηση της Τραπέζης της Ελλάδος ότι η μεταβατική κεφαλαιακή ενίσχυση συνιστά αύξηση των εποπτικών κεφαλαίων. Είναι αυτονόητο ότι η αξιολόγηση της βιωσιμότητας ενός πιστωτικούς ιδρύματος θα βασίζεται σε σχετική έκθεση και βεβαίωση της Τραπέζης της Ελλάδος η οποία ως εποπτική αρχή, έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την αξιολόγηση της βιωσιμότητάς του».

Η επιστολή καταλήγει με τη σύσταση «να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ανωτέρω σημεία και να μεριμνήσετε ώστε οι Συμβάσεις Προεγγραφής να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε να γίνει εφικτή η προκαταβολή της κεφαλαιακής ενίσχυσης βιώσιμων πιστωτικών ιδρυμάτων το συντομότερο δυνατό προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Μάλιστα, χθες το μεσημέρι οι δύο τραπεζίτες Λ.Παπαδήμος και Γ.Προβόπουλος, συνεργάστηκαν επί ώρεςκαι υπέγραφαν έγγραφα για την εκταμίευση, μία μέρα πριν αποχωρήσει από την πρωθυπουργία, προκειμένου να εισπραχθούν τα χρήματα ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφού δεν υπάρχει η δεύτερη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν εκφράσει τις σφοδρές επιφυλάξεις τους.

Είναι πράγματι λυπηρό για την Ελληνική Δημοκρατία ότι ο πρωθυπουργός της το μοναδικό πράγμα με το οποίο ασχολείται (όταν δεν συγγράφει ανυπόγραφες τρομολαγνικές επιστολές) να φροντίζει τα δανεικά που έχει πάρει ο ελληνικός λαός να εισπραχθούν χωρίς καν να τηρηθούν οι τυπικές διαδικασίες από τους συναδέλφους του τραπεζίτες.

olympia.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/5/12 21:47

    και παλι τον προτειναν για υπηρεσιακο πρωθυπουργο Παπουλιας-Σαμαρας-Βενιζελος !!!! οι προδοτες,ετοιμαστειτε παιδες θα πεσει ξυλο σε λιγο καιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Τσίπρας συμφώνησε. Για να μην ξεχνάμε επιλεκτικά.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/12 22:06

    @ olympia.gr
    και Parapona-Rodou που το αναδημοσίευσε.

    Εσείς κόψτε τις αθλιότητες τους λαϊκισμούς και τις πονεμένες ιστορίες.
    Αυτά τα προβλήματα προκύπτουν οταν δανείζεσαι σαν χώρα ασύστολα.

    Καννένας δεν χαρίζει τα λεφτά του σήμερα, και γιατί να τα χαρίσει?.
    Εφόσον δανείστηκες εχεις υποχρέωση να αποπληρώσεις το χρέος σου.
    Αυτός ειναι ο κύριος κανόνας παντού του δανεισμού.

    Αυτή επίσης ειναι η δουλειά αυτού του vulture fund .
    Να αγοράζει και να πουλάει διεθνή ομόλογα υψηλου κινδύνου οπως κατέληξε στην πορεία του να γίνει αυτό.

    Αντε αν δεν το πληρώνανε αυτό το χρέος που εληξε χθές.
    Η αναξιοπιστία της Ελλάδας θα εκτιναζόταν στα υψη και καννένας δεν δάνειζει μετά τους αναξιόπιστους διεθνώς.

    Χώρια φυσικά και τον διεθνή διασυρμό, τις προσφυγές των κατόχων αυτών των ομολόγων στα διεθνή δικαστήρια με αιτήματα κατασχέσεως περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος.

    Αυτά τα κοράκια η γύπες το ιδιο ειναι κάτι τέτοιο φυσικά περίμεναν να μην μπορέσει να πληρώσει η Ελλάδα και να καταπέσουν οι εγγυητικές ρήτρες.
    Να ξεκινήσουν και στις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων αρπαζοντάς τα για ενα κομμάτι ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/5/12 01:47

    Mα τι στοκος εισαι ρε οταν δανειζεσαι πρεπει να τα πλειρωνεις .Αν φυγουμε τωρα απο το μνημονιο τι θα γινει θα αυξηθουν οι εξαγωγες θα ερθουν περισσοτεροι τουριστες θα μειωθει η γραφειοκρατια και η στρεβλωση του δημοσιου;
    Γι'αυτα τα θεματα δεν ακουσα τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/5/12 23:56

      Που να ακούσεις και να καταλλάβεις σαν στόκος που εισαι.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *