ροή ειδήσεων

Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ: Ο ΟΛΙ ΡΕΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ BLACKROCK!

ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!
Αρνείται η Κομισιόν τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Blackrock για τις τράπεζες...
όπως και του καταλόγου με τις εκτιμώμενες τιμές, για κάθε ένα περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου, που έχει, και πρόκειται να, ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσιου) για ξεπούλημα, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που υπέβαλε σχετικές ερωτήσεις στον Επίτροπο Όλι Ρεν, στην απάντησή του ο κ. Ρεν, αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση της BlackRock, τονίζοντας ότι «οι ζητούμενες πληροφορίες παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών για ολόκληρο το έτος 2011». Παράλληλα επικαλείται λόγους «ευαισθησίας» και «εμπιστευτικότητας» των πληροφοριών για να μη δημοσιοποιήσει τις εκτιμώμενες τιμές των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, λέγοντας, ότι «η εκτιμώμενη τιμή κάθε περιουσιακού στοιχείου αποτελεί ευαίσθητη πληροφορία καθότι επηρεάζει την αγορά και, για τον λόγο αυτόν, η Επιτροπή δεν μπορεί να αποκαλύψει τις εκτιμώμενες τιμές που της διαβίβασαν το Υπουργείο Οικονομικών και/ή το Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΤΑΠΣΕΔ) σχετικά με τις εκτιμήσεις των τιμών».

Μετά και από τις απαντήσεις του κ.Ρέν αποδεικνύεται ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη, σχολίασε ο κ. Χουντής. «Τα κόμματα του Μνημονίου κρατούν ως μυστικό τις πραγματικές ζημιές των τραπεζών - που λίγες μέρες πριν τις εκλογές πήραν στα τυφλά 18 δισ. ευρώ άνευ όρων - αλλά και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των δημοσίων επιχειρήσεων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων, που πρόκειται να ξεπουλήσουν, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».

Παράλληλα, ο κ. Χουντής με αφορμή δημοσιεύματα περί προώθησης στο (ΤΑΙΠΕΔ) δημόσιων επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, το ΤΤ ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΑΤΕ, η ΕΥΑΘ και άλλες επιχειρήσεις, σημειώνει πως μεταβιβάζεται, η περιουσία του ελληνικού λαού, από την κυβέρνηση Παπαδήμου, παρανόμως και πέρα από κάθε δεοντολογία για τις αρμοδιότητες που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, που δεσμεύει έτσι, με αυτές τις αποφάσεις της, την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, όποια και αν είναι αυτή.

Ολόκληρη η δήλωση του Ν. Χουντή έχει ως εξής:

«Ενώ έμειναν απολύτως ασχολίαστες οι προτάσεις Τσίπρα, δηλαδή τα 5 σημεία που ανακοίνωσε όταν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, στα οποία ζητούσε, μεταξύ άλλων, την άμεση ακύρωση εφαρμογής του Μνημονίου και απαιτούσε να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η έκθεση της BlackRock, αποδεικνύεται, μετά και από τις απαντήσεις του κ.Ρέν, ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη.

Τα κόμματα του Μνημονίου κρατούν ως μυστικό τις πραγματικές ζημιές των τραπεζών - που λίγες μέρες πριν τις εκλογές πήραν στα τυφλά 18 δις ευρώ άνευ όρων - αλλά και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των δημοσίων επιχειρήσεων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων, που πρόκειται να ξεπουλήσουν, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό γίνεται για να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που έχουν συμφωνήσει με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στοιχεία αυτά τα οποία δεν δίνουν στον ελληνικό λαό και στα ελληνικά πολιτικά κόμματα, όπως απαντάει ο ίδιος ο κ.Ρέν, έχουν ήδη σταλεί στην Κομισιόν, και προφανώς και στο ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή, με σημερινά δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, αποκαλύπτεται ότι προωθούνται στο Ταμείο Ξεπουλήματος (ΤΑΙΠΕΔ), που ελέγχουν οι δανειστές, δημόσιες επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, το ΤΤ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΑΤΕ, η ΕΥΑΘ και άλλες επιχειρήσεις. Μεταβιβάζεται, δηλαδή, η περιουσία του ελληνικού λαού, από την κυβέρνηση Παπαδήμου, παρανόμως και πέρα από κάθε δεοντολογία για τις αρμοδιότητες που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, που δεσμεύει έτσι, με αυτές τις αποφάσεις της, την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, όποια και αν είναι αυτή.Καλούμε τα κόμματα του Μνημονίου, αλλά και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει σήμερα διερευνητική εντολή, να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα όλες τις εκθέσεις της BlackRock και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων του λαού, που ξεπουλάνε. Καλούμε, επίσης, την υπηρεσιακή κυβέρνηση Παπαδήμου, να ακυρώσει αμέσως, όλες τις μεταβιβάσεις των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, προς το Ταμείο των Δανειστών».

Οι πλήρεις ερωτήσεις και απαντήσεις βρίσκονται στους παρακάτω ιστότοπους:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2012-003007+0+DOC+XML+V0//EL&language=EL

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2012-003005+0+DOC+XML+V0//EL&language=EL

http://iskra.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/5/12 15:32

    ολοι στο κολπο...γι αυτο προσπαθω να μην πληρωνω τιποτα..πρωτα αλλαγη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/5/12 23:34

    ΣΥΡΙΖΑ το μόνο κόμμα που αξίζει να ψηφίσει κάποιος σαυτές τις εκλογές γιατί πολύ απλά λέει όλη την αλήθεια και έχει πάρει ξεκάθαρα το μέρος του Ελληνικού Λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *