ροή ειδήσεων

Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Σαμαρά - Βενιζέλο να πάρουν πίσω τις υπογραφές μέχρι αύριο

Ο κ. Τσίπρας έκανε νέο άνοιγμα στο ΚΚΕ σημειώνοντας ότι στο τραπέζι του διαλόγου είναι προτάσεισ του κόμματος...

Τελεσίγραφο στον Ευ. Βενιζέλο και στον Αντώνη Σαμαρά να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους, στέλνοντας μέχρι αύριο νέα επιστολή στους δανειστές της χώρας, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ως προαπαιτούμενο για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την απόσυρση των όσων έχουν συμφωνήσει με την τρόικα, βάσει των οποίων χορηγείται το δεύτερο δάνειο προς τη χώρα μας.
«Ας σταματήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θαεφαρμόσει το μνημόνιο. Δε μας αφορά κάτι τέτοιο. Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές, του καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν στείλει επιστολή σε ΔΝΤ και ΕΕ ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν σε παλαιότερη επιστολή τους ότι θα εφαρμόσουν πιστά το μνημόνιο. Αν δεν το πράξουν τους κάλω να σταματήσουν να κοροιδεύουν τον ελληνικό λαό, δεν πείθουν ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους».
Ο κ. Τσίπρας έκανε νέο άνοιγμα στο ΚΚΕ σημειώνοντας ότι στο τραπέζι του διαλόγου είναι προτάσεις του κόμματος, στη Δημοκρατική Αριστερά καθώς και όπως ο ίδιος είπε σε άλλες δυνάμεις που είναι σε σύγκλιση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας ως ελάχιστους άξονες για τη συζήτηση για το σχηματισμό κυβέρνησης ανέφερε:
-Την ακύρωση εφαρμογής μέτρων του μνημονίου
-Την ακύρωση μέτρων που περικόπτουν συντάξεις, μισθούς και εργασιακά δικαιώματα
-Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα
-Κατάργηση νόμου περί ευθύνης υπουργών
-Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα
-Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχο για το επαχθές του δημοσίου χρέους - Μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.
«Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δεν χωρά πολλές αναγνώσεις, οι πολίτες καταψήφισαν τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου», δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας λίγη ώρα αφού έλαβε τη δεύτερη διερευνητική εντολή, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο», καθώς όπως είπε η πρώτη εναλλακτική επιλογή του λαού είναι «αριστερή κυβέρνηση που θα θέσει οριστικό τέλος στα μνημόνια».
«Οι πολίτες έδωσαν τέλος στα σχέδια μέτρων ύψους 11 δισ. ευρώ και 150.000 απολύσεων στο δημόσιο» είπε.


24h NewsRoom

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/5/12 00:15

    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ BLOG ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
    http://anonymousrodou.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/5/12 01:09

    Ο Αλέξης είναι πατριώτης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/5/12 01:33

    Επιτέλους ένας πολιτικός που είπε αυτό που σκεφτόμουνα τόσα χρόνια με τους προδότες που μας κυβερνούν του πασόκ και της νδ ! Τελικά αρχίζω να τον πηγαίνω πολύ τον Τσίπρα γιατί τα λέει ευθέως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/5/12 01:39

    KAΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/5/12 09:48

    PΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ 20% ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ!ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΟΛΩΣΟΥΜΕ!ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/5/12 11:45

    Το κολεγιόπαιδο που δε δούλεψε ποτέ του, που ξεπήδησε από την νεολαία της ΚΝΕ και εξελίχθηκε (όχι τυχαία) σε επαγγελματία πολιτικό, με σπιτάρα και δεξιά τσέπη, να εμπαίζει τους θεσμούς και να συζητά την ώρα των διερευνητικών ερωτήσεων με κόμματα που έμειναν εκτός βουλής, με κοινωνικούς φορείς κ.τ.λ. μόνο κ μόνο για να τον στηρίξουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση??
    Αν δε τολμήσει ο Τσίπρας να κάνει αντιμνημονιακή κυβέρνηση έστω και με την ανοχή του Πασόκ, θα χάσει την μοναδική ευκαιρία που του δίνεται να κάνει τα λεγόμενά του πράξη.
    Αν δε τολμήσει τώρα, αν επιδιώξει ευρύτερη πλειοψηφία σε άλλες εκλογές, όταν ο τόπος στενάζει και δεν αντέχει άλλο, αυτό που θα κατορθώσει είναι να συσπειρώσει ξανά τον κόσμο γύρω απο τα δύο μεγάλα κόμματα, θυμηθείτε το.

    υ.γ. Το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τις επόμενες εκλογές, το διακύβευμα, αλλά και το σφυροκόπημα που θα δεχτεί ο λαός για να ψηφίσει ξανά Πασοκ και ΝΔ ( τόσο απο το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό κυρίως) θα είναι τέτοιο που δε θα του αφήσουν περιθώρια..... Τουλάχιστον η Παπαρήγα το λέει ανοιχτά έξοδο από το Ευρώ και την Ευρώπη, δε συμφωνώ αλλά είναι η ποιο ντόμπρα και χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές πολιτικός. Εσύ κ. Τσίπρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/5/12 20:01

    Ενώ εσύ που το παίζεις δήθεν την εργατιάς που κάθεσαι και τα ξύνεις και λές εργασία μια ώρα με το ζόρι που πας και δουλεύεις βαρεμένε είσαι καλύτερος ?

    Μάθαμε τώρα να λέμε και τον Τσίπρα ανεπαγγελτο μαλάκαες νεοναζί !
    Ο Τσίπρας ρε παπάρα δούλευε είδη πριν γίνει πρόεδρος του Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/5/12 22:27

    ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ, ..... ΤΟ ΕΙΠΑ-ΞΕΙΠΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ ΜΕ ΤΑ GREEK STATISTICS ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΙ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ.... ΕΕΕΕ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ. ΤΟ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΤΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ. ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙς ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΒΛΑΦΤΕΙ. ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΚΟΥΩ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ. ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ. ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/5/12 01:29

      Πες τα ρε φίλε, έχεις απόλυτο δικιο να βλέπουμε κ τη δική μας καμπούρα όχι μόνο των άλλων, Ο Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι ευθύνες υπάρχουν κ στο εσωτερικό της Ελλάδας κ να μην τα ρίχνει όλα στους ξένους, άντε γιατί πολύ έπαρση διακρίνω ... Περιφέρει παντού την εντολή λες κ είναι τρόπαιο... Εντολή είναι Νεαρέ που θα έπρεπε να αξιοποιήσετε.
      Δεν περίμενα κ κάτι καλύτερο από σας βεβαια στην πράξη, μόνο στα λόγια ειστε καλοί.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος10/5/12 01:06

    re karagiozides pote prolave kai doulepse o nearos tsipras??

    Volemenoi aristeroi, me deksies tsepes, BMV , spitarones.....se toso mikri ilikia POION DOULEYETAI ektos apo ton elliniko lao?

    ARISTERE TSIPRA

    Sto mualo kai ti skepsi mporei... sti tsepi omos ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *