ροή ειδήσεων

Άντρο απαγωγέων η Ρόδος, διαλαλούν στους ξένους τουρίστες, οθόνες στο αεροδρόμιο!

ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ
Αναζητούνται άνθρωποι που χάθηκαν πριν από 10 – 30 χρόνια χωρίς να έχουν καμιά σχέση με το νησί μας!...


Σε μια περίοδο που ο Τουρισμός συνιστά εθνικό στόχο και σε μια περιοχή όπως η Ρόδος, όπου η υπόθεση «τουρίστας» έχει ζωτική σημασία, η πρώτη εικόνα που το νησί στους επισκέπτες του είναι επιεικώς οδυνηρή!

Στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ το πρώτο που μαγνητίζει το βλέμμα του επισκέπτη είναι οι τοποθετημένες πάνω από τους ιμάντες παραλαβής αποσκευών οθόνες. Η μία δηλώνει την πτήση προέλευσης των αποσκευών, ενώ η άλλη απεικονίζει εναλλασσόμενες κάρτες της ΜΚΟ «Χαμόγελο του Παιδιού» με εντυπωσιακά πολλά εξαφανισμένα παιδιά!

Η πρώτη αίσθηση για τον επισκέπτη είναι ότι καταφθάνει σε έναν απολύτως ανασφαλή τόπο, όπου το παιδί του ή και ολόκληρη η οικογένειά του κινδυνεύουν από πιθανούς απαγωγείς. Αντιλαμβάνεστε το σύγκρυο που καταλαμβάνει κάθε γονιό που αντικρίζει με τόσο έντονο τρόπο αυτές τις εικόνες. Τις θεωρεί μάλλον προειδοποίηση κινδύνου, παρά υποβοηθητικές στη μνήμη του για να εντοπιστούν τα όποια εξαφανισμένα παιδιά.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά τις εναλλασσόμενες κάρτες διαπιστώνει κανείς ένα άλλο, μεγαλειώδες, δράμα: τα «εξαφανισμένα» παιδιά έχουν χαθεί από περιοχές άσχετες με τη Ρόδο πριν από 8, 10,12 ή 31 (τριανταένα) χρόνια. Δηλαδή, σήμερα ούτε ο φυσικός γονιός τους δεν θα τα γνώριζε!



Στα μάτια του «υποψιασμένου» Έλληνα επισκέπτη αυτή η ετεροχρονισμένη ανακοινωσιολογία προδίδει αφενός ότι οι… κάρτες είναι απολύτως …κουκουρούκου, αφετέρου ότι κάποιος προσπαθεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή του (ή και τη χρηματοδότησή του) με ανύπαρκτο έργο.

Στα μάτια του ανυποψίαστου ξένου τα πράγματα μοιάζουν τραγικότερα. Όχι μόνον τρομοκρατείται με την υποψία ότι στη Ρόδο ή στην Ελλάδα συμβαίνουν τόσες πολλές απαγωγές, αλλά πανικοβάλλεται ακόμη και στην ιδέα ότι αν – παραδόξως – του τύχει να χάσει στην Ελλάδα το παιδί του… δεν θα το βρει ποτέ!

Την αλγεινή εντύπωση που προκαλεί, αρχές της τουριστικής περιόδου, αυτή η εικόνα την σχολίαζε στο χώρο των αφίξεων αλλοδαπός συνάδελφός μου, προς τον οποίο αναγκάστηκα να πω ότι δεν είμαστε μια χώρα γεμάτη ανασφάλεια (όπως εκπέμπει η υποδοχή στο χώρο του αεροδρομίου) αλλά μια χώρα γεμάτη προχειρότητες και Καραγκιόζηδες που δεν προσέχουν τίποτε άλλο πέρα από το σπυρί στη μύτη τους.

Ειλικρινά, λυπάμαι. Και για την εικόνα που εκπέμπουμε και για την αδράνεια των κάθε λογής «αναρμόδιων».





Γιώργος Συριόπουλος,
Δημοσιογράφος

rodosalarm.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/5/12 19:29

    Εχεις απολυτο δικιο. Αυτη η οργανωση που μονο στοχο εχει την ευρεση χρηματοδοτων-κοροιδων δεν θα επρεπε να μας δυσφμημει με αυτο το τροπο. Θα πρεπει οι υπευθυνοι του αεροδρομιου αμεσα να αφαιρεσουν αυτες τις βλακωδεις και αχρηστες ανακοινωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/5/12 19:58

    Κάλα πρέπει να είστε παρα πολυ ηλίθιοι, επειδή το μυαλό σας παει στην μαλακια δεν σημαίνει πως όλοι σκεφτονται το ίδιο, μόνο ένας χαζος θα σκεφτόταν ότι οι εξαφανήσεις συμβαίνουν στην Ρόδο, για πόσο βλάκες έχετε τους αγαπημένους σας τουρίστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/12 19:59

      Αλλά για να γράφεις αλλοδαπός συναδελφός μου καταλαβαινω τί δουλεια κάνεις ή μάλλον τί μαγαζί έχεις, παρε και κανένα ροδίτη Έλληνα να δουλέψει στο χοτέλι σου...!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/5/12 21:05

      Εισαι προφανως ΗΛΙΘΙΟΣ με ΛΟΦΙΟ!!! Δεν χρειαζεται να πω τιποτα αλλο!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/5/12 02:12

      ΓΙΑ ΤΟΝ 11:05 ΠΑΕΙ!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/5/12 21:01

    Πόσα κιλά μαλάκες είστε μου λέτε; Βρε ζώα αταξίδευτα που θα θέλατε να είναι οι ανακοινώσεις για χαμένα πρόσωπα; Στις τουαλέτες!?!?!? Στη στάση των λεωφορείων;?!?!?! Πού? Και γαμώ την τρέλα μου γιατί να νομίζετε ότι όλες αυτές οι εξαφανίσεις αφορούν την Ρόδο;;;

    Εσύ βλάκα αρθρογράφε πρέπει να είναι πρώτη φορά που βγαίνεις από το κολοχώρι σου για να ταξιδέψεις (αν ταξίδεψες και δεν πήγες να πάρεις κανένα φιλαράκι που ήρθε η δουλεύει εκει) αλλιώς θα είχες παρατηρήσει οτι σε ΟΛΑ τα γαμημένα τα αεροδρόμια του κόσμου έχουν τις ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ...

    Και στην τελική βρε αχαλίνωτε βλάκα, εσύ αν πήγαινες σε κάποια χώρα και τα έβλεπες αυτά τι θα σκεφτόσουν; Οτι δεν σε καλοδέχτηκαν ή ότι θα πέσεις και εσύ θα εξαφανιστείς;??? ? ???:?:?:?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/12 21:08

      Καλα εσυ εισαι μαλλον εισαι ο ΒΛΑΞ με ΠΑΤΕΝΤΑ της περιοχης. Νομιζεις οτι υπαρχει περιπτωση με αυτες τις ασχετες φωτογραφιες να βρεθει καποιος που εχει εξαφανιστει εδω και 30 ΧΡΟΝΙΑ;;; Αυτο και μονο δειχνει το μεγεθος της βλακειας σου...
      Ασε που προφανως αν πας σε μια χωρα οπου βλεπεις ανακοινωσεις για δεκαδες εξαφανισμενα παιδια εννοειτε οτι θα σκεφτεις οτι σε αυτη την χωρα αυτο ειναι κατι που συμβανει τακτικα. Και αν μετα 30 χρονια δεν εχουν βρεθει ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/5/12 21:34

      Εσύ ρε γίδι το σκέφτηκες αυτό που λες;
      Αν υπάρχει ΜΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ γαμημένη περίπτωση να βρεθεί ΚΑΠΟΙΟΣ σε όλα αυτά τα αεροδρόμια που υπάρχουν οι ανακοινώσεις ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ; Δεν έχουν λόγο ύπαρξης; Αυτό θέλεις να πεις;;?:?:?:?

      ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΡΕ ΖΩΟ; Τι σε χαλάει δηλαδή; Η αισθητική; Σου χάλασαν το πανέμορφο αεροδρόμιο γαμώ την τρέλα μου;?!?!?!?!?

      Η βλακεία σου δεν θέλει πατέντα γιατί είναι μοναδική και μη-αντιγράψιμη! Μείνε στο σπίτι σου φοβισμένο πρόβατο. Ο κόσμος δεν είναι για 'σενα.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος4/5/12 21:02

    Καλά... Η μαλακία πάει σύννεφο σε αυτό το νησί. Ρε νούμερα σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου υπάρχουν τέτοιες ανακοινώσεις και δεν αφορούν εξαφανήσεις που έχουν ανάγκη κάνουν μόνο με την Ρόδο. Το να μην έχετε πάει πιο πέρα από το νησί σας το καταλαβαίνω. Αλλά τουλάχιστον μάθετε ανάγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/12 21:10

      Εσυ βρε στοκε που εμαθες να διαβαζεις;;; Σε κανενα γραφειο στοιχηματων του ΟΠΑΠ;; Γιατι περα απο το 12Χ δεν νομιζω να ξερεις τιποτα αλλο τοσο ανορθογραφος που εισαι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/5/12 23:48

      Εγώ ρε κόπανε δεν διάβασα σε καμιά αναγγελία για κάποια εξαφάνιση στην Ρόδο. Καί όσο για το προποτζίδικο, δεν έχω ανάγκη να τζογάρω. Μου αφήνει καλό χαρτζιλίκι η μανούλα σου όταν έρχεται να της σκίσω την κολάρα

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος4/5/12 22:54

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ,ΑΦΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/5/12 23:03

    Συμφωνώ με τον αρθογράφο...Εάν κάποιος είχε εξαφανιστεί πριν μήνες ή έστω χρόνο τότε έχει νόημα η πινακίδα. Είναι δυνατόν να αναζητάνε κάποιον που εξαφανίστηκε πριν 20 χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/12 23:44

      Εσύ ρε ποκοπίκο αν έχανες το παιδί σου ή την μητέρα σου, τοτε να σε έβλεπα. Μιλάμε η μαλακία που σας δέρνει σε αυτό το νησί δεν έχει προηγούμενο.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος5/5/12 00:29

    καλα κανουν... ξεκολλατε! παντου στον κοσμο υπαρχουν τετοιες αναγγελιες. Και στο εξωτερικο μαλιστα τα εχουν και σε μαγαζια μεγαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/5/12 18:53

    ΡΕ ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ .ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΕΙΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ΄? ΘΑ ΛΕΝΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *