ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗ ΔΕΗ!

ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!!
Για την διαπλοκή της πολιτικής και τα οικονομικά συμφέροντα ακούσαμε πολλά. Όμως αυτό...
που ζούμε εδώ και τέσσερα χρόνια ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αναμφισβήτητα, η κομπίνα έχει γίνει επιστήμη, οι κομπιναδόροι έχουν διδακτορικό, οι κομπίνες είναι καλά μελετημένες και πολύ δύσκολα αποκαλύπτονται.

Για ποια κομπίνα μιλάμε; Είναι για την μεγαλύτερη ληστεία όλων των ελλήνων που οργανώθηκε κατά της ΔΕΗ και μέσω της ΔΕΗ (και δεν εννοούμε το χαράτσι του Υπουργείου Οικονομικών) με στόχο των πλουτισμό μερικών με τα χρήματα όλων των ελλήνων για την εξαγορά των μονάδων της ΔΕΗ , που αυτές ανήκουν σε όλους.

Ξεκίνησε η εφαρμογή του το 2008 με την Υπουργική απόφαση Δ6/Φ1οικ.26042/30.10.2008 που προέβλεπε αύξηση 7,14 ?/MWh, μετά την εισήγηση της ΡΑΕ, στην τιμή αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος από τους ιδιώτες παραγωγούς στης τιμές που προέβλεπε ο νόμος 3468/2006 με αποτέλεσμα τα οικονομικά της ΔΕΗ το έτος 2009 να είναι στο κόκκινο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβε τον Οκτώβριο 2009 την διακυβέρνηση της χώρας αντί να διορθώσει την κατάσταση αυτή την προχώρησε ακόμα παραπέρα.



Το Δεκέμβριο 2009 η τότε Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη υπογράφει την Απόφαση Δ6/Φ1οικ.25859/14.12.2009, πάλι με εισήγηση της ΡΑΕ, και αυξάνει την τιμή αγοράς 7,71 ?/MWh. Από το Ιανουάριο 2010 η ΔΕΗ προχώρησε στης απανωτές αυξήσεις του ρεύματος για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να καλύψει το νέο αυτό άνοιγμα.

Με της δύο αυτές αυξήσεις το 2008 και 2009 η κατώτατη τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από 73 ?/MWh διαμορφώθηκε στα 87,85 ?/MWh, αύξηση 20% που σημαίνει διπλασιασμός των κερδών για τις παραγωγικές μονάδες.

Μετά την υπογραφή του Πρώτου Μνημονίου το Ιούνιο 2010 το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βγάζει το νόμο 3851/2010

¨Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.¨ Άλλαξε ριζικά την πολιτική επιδοτήσεων με την κατάργηση τους και έδωσε κίνητρα στους μικροεπενδυτές μέσω των αυξημένων τιμών πώλησης ρεύματος. Νέα πιο βαριά επιβάρυνση για την ΔΕΗ, αποτέλεσμα νέες αυξήσεις στους καταναλωτές.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των αυξήσεων στην τιμή αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος από τους ιδιώτες παραγωγούς ήταν:

1. Η τεράστια ζημία στα οικονομικά της ΔΕΗ που με την σειρά της προσπαθούσε να την καλύψει με τις απανωτές αυξήσεις των τιμολογίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Όλες η αυξήσεις του ρεύματος το 2010, 2011 και 2012 δεν έφτασαν. Η ζημία είχε απορροφήσει και την εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών της ΔΕΗ από την μείωση των μισθών όλων των εργαζομένων. Για τις δαπάνες αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και εισαγωγών της η ΔΕΗ το 2011 ξόδεψε επιπλέον ? 406,5 εκατ.,

2. Την σταδιακή απαξίωση της εταιρείας χρόνο με το χρόνο. Η ΔΕΗ έχασε το 10% της πελατείας της μη αντέχοντος των ανταγωνισμό της απελευθερωμένης αγοράς.

3. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Υπουργική απόφαση Δ6/Φ1οικ.26042/30.10.2008 και το νόμο 3851/2010 προχώρησε πιο πέρα από τις απλές αυξήσεις των τιμών. Εκτίναξε τα ενεργειακά κόστη των επιχειρήσεων και του εμπορίου (ο Σαμαράς τα υπολόγισε στα 450%) και σαν αποτέλεσμα την συρρίκνωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών. Έδωσε ισχυρά επιχειρήματα στην Τρόικα και στον εαυτό της να επιμένει για μειώσεις μισθών και συντάξεων για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, οφείλουν να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό όλα τα κόμματα. Τώρα, πριν τις εκλογές. Αυτή η διαχρονική και διακομματική ληστεία των ελλήνων πολιτών, πρέπει να σταματήσει οριστικά.

Να αποκατασταθεί η τιμολογιακή πολιτική στην ενέργεια.

http://www.epikoinonia-arg.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/5/12 09:15

    Ρε μεγαλε ο κοσμος το εχει τουμπανο κι εσεις κρυφο καμαρι...Αυτα τα ξερουν ολοι! Σιγα την αποκαλυψη...Μηπως ειναι και ανακαλυψη? για γελια ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/6/12 16:35

    Να προσεχετε επισης κ στις προσθεσεις τους...λενε οτι γεινετε μηχανογραφικα η ολη τυπωσει...κ εγω ερωτω σα χαζο που ειμαι...οταν κανεις μια προσθεση της ταξεως πχ.
    68+20+132+8,50=228,50....τοτε πωωωωωως βγαινει 260 !!!!!!?????? πηγα κ τους ρωτησα.....απαντηση τους...."εεε ενα μικρο λαθακι εγεινε απο το κουμπιουτερ"
    Γιααααα να τσεκαρετε κ σεις οι υπολοιποι να δειτε ποοοοοοσα τετοια λαθακια υπαρχουν στις προσθεσεις της ΔΕΗ !!!!!
    Παπαδοπουλου Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *