ροή ειδήσεων

Τη Ρόδο τη βλέπω, το πήδημα δεν βλέπω!

Σαν σήμερα το 1994, έφυγε από τη ζωή η Τζάκι Κένεντι - Ωνάση! Πέθανε από καρκίνο στους λεμφαδένες την ώρα που κοιμόταν...
Ηταν πρώτη κυρία των ΗΠΑ και σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και του Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 28 Ιουλίου του 1929.

Υπήρξε κόρη χρηματιστή και μεγάλωσε πλουσιοπάροχα χωρίς να της λείψει σχεδόν τίποτα. Η αγάπη της για τα άλογα ανάγκασε τον πατέρα της να της αγοράσει το πρώτο της άλογο, σε ηλικία μόλις ενός έτους.

Η πρώτη της δουλειά , το 1951, ήταν στην εφημερίδα Washington Times-Herald, όπου εργάσθηκε ως φωτογράφος-ρεπόρτερ. Μεταξύ των συνεντεύξεων που έκανε ήταν και αυτή του Ρίτσαρντ Νίξον.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ήταν που γνώρισε τον Τζόν Φ. Κέννεντυ, βουλευτής στην ιδιότητα τότε. Στις 12 Σεπτέμβρη του 1953 παντρεύτηκαν. Στις 22 Νομεβρίου του 1963, μπροστά στα μάτια της Πρώτης Κυρίας και του αμερικάνικου λαού δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και σύζυγος της. Έγινε χήρα μόλις στα 34 της χρόνια.

Μετά τη δολοφονία του άντρα της, η Τζάκυ συνδέθηκε με αρκετούς διάσημους άντρες για να καταλήξει στο τέλος να παντρευτεί τον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση, στις 20 Οκτωβρίου του 1968, τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του κουνιάδου της Ρόμπερτ Κέννεντυ. Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62. 

Είχαν έρθει και στη Ρόδο! Με αφορμή εκείνη την επίσκεψη κυκλοφόρησε και το ανέκδοτο σύμφωνα με το οποίο ο Ωνάσης της είπε «ιδού η Ρόδος» και η Τζάκυ απάντησε: «Τη Ρόδο τη βλέπω, το πήδημα δεν βλέπω»!

«Ζήσαμε πολλές ωραίες εμπειρίες μαζί που δεν μπορούν να ξεχαστούν και για τις οποίες θα είμαι αιώνια ευγνώμων», ήταν η δήλωσή της Τζάκυ μετά τον θάνατο του Ωνάση.
http://enlefko.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *