ροή ειδήσεων

«Λουκέτο» ετοιμάζονται να βάλουν οι Δήμοι στα Δωδεκάνησα

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι δήμοι της Δωδεκανήσου σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης των νησιών...
Μάλιστα δεν έλλειψαν και οι φωνές διαμαρτυρίες που κάνουν λόγο για «λουκέτα» στους δήμους προκειμένου η πολιτεία να αποπληρώσει τις οφειλές της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Ρόδου κ Στάθης Κουσουρνάς στην ομιλία του παραδέχθηκε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση ημιπτώχευσης. «Τα έσοδα μειώθηκαν, τα έξοδα αυξήθηκαν, το σπαθί του Επιτρόπου κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων μας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι», είπε χαρακτηριστικά. Αλλά απέδωσε τα αίτια της εν λόγω δεινής κατάστασης όλων των δήμων στην οικονομική κρίση, αφού και η χώρα βρίσκεται σε ημι-πτώχευση!

Ο δήμαρχος Λειψών κ. Μπενέτος Σπύρου, τόνισε ότι αυτό το πράγμα που βιώνουμε, δε αντέχετε. ΄Εχω 6-7 προτάσεις, θα τις θέσω μετά τις εκλογές και αν δεν γίνουν δεκτές, θα κλείσω το Δήμο. «Υπάρχει και η επανάσταση της τρέλας», είπε με έμφαση. Εάν, πρόσθεσε, τα μικρά νησιά δεν δουλέψουν το καλοκαίρι, οι κάτοικοι θα σηκωθούν και θα φύγουν, αφού δεν θα έχουν ούτε παρών ούτε μέλλον. Θα σηκωθούμε να φύγουμε κι’ εμείς! Θα ερημώσουν τα πάντα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Πανορμίτης Κονταράτος.» Εποχικό προσωπικό δεν μπορούμε να προσλάβουμε, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωλαίνουμε, δεν μπορούμε να προμηθευτούμε ούτε τα στοιχειώδη για τη λειτουργία μας, τί λοιπόν παριστάνουμε; Μας θεωρούν κλέφτες και λαμόγια, αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Αντί να έχω 42 άτομα προσωπικό, έχω μόνο 12,πώς μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος και να εξυπηρετήσει τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες;» Και δυστυχώς, κατέληξε, δεν ιδρώνει κανενός το αφτί. Πάμε για φούντο, άλλη λύση δεν υπάρχει.

Μετά την συνεδρίαση οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου αποφάσισαν να στείλουν σχετικές επιστολές διαμαρτυρίας σε όλους τους κυβενρητικούς φορείς που εμπλέκονται στα οικονομικά του θεσμού. Επιπλέον οι δήμαρχοι ααφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις.

http://www.localit.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/5/12 09:59

    επιτρεπετε να αφησουν χωρις εποχικες προσληψεις τον κοσμο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/5/12 10:02

    Ημηπτωχευση οπως λεμε ολιγον εγκυοε.
    Πως παιζουν με τις λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/5/12 10:24

      Ναι ή όπως λέμε.... την "ημιγαμησε"!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/5/12 10:11

    Μην τους ακούτε..... ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ..... αφού ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΝΝΝΝ.... τ'ακούς Δήμαρχε!!!! 13.000 Ευρουδάκια για 9 ώρες διεύθυνσης της Φιλαρμονικής σε έναν "μουσουργό" !!!!!!!! Τελικά η αναίδειά τους δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/5/12 10:12

      Εκλογές ερχόντουσαν.... να μην "λαδώσουν"¨και κανέναν ημέτερο?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/5/12 21:34

      Να μην ξεχνάμε ότι ο Κουσουρνας έχει προσλάβει 5 ειδικούς συμβούλους που κοστίζουν ο καθένας 40.000 ευρω τον χρόνο. Σύνολο 200.000 ευρω. Μήπως έχει και αυτός ευθύνες;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/5/12 08:44

      ΤΙ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ ; ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ; ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΚΚΙΑ , ΤΟΝ ΛΟΥΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος25/5/12 10:17

    ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΦΥΓΕΤΕ!!!!! Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΥΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΌΝΕΣ ΣΑΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ. ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΗΓΕΤΕΣ.... ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/5/12 10:19

    Και να κλείσει ο Δήμος Ρόδου δλδ τι διαφορά θα έχει με πριν; Αφου ούτως η άλλως αυτός ο μπετόβλακας ο Κουσουρνάς δεν κάνει τπτ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ!!! ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!! Και όποιος γνωστός του το δει ας του το κάνει ένα λινκ. Αυτή είναι η γνώμη του Ροδιακού λαού απέναντί του. Έτσι να του πείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/5/12 12:35

      Συμφωνω με τον φιλο και επαυξανω.Το ατομο ειναι ενας υδροκεφαλος με ποδια! Αβουλο ον! Ο μονος λογος που βγηκε ο γροθος ειναι γιατι ηταν ενα κομματοσκυλο του κερατα! Πρασινοφρουρος! Μονο που τον βλεπω καμια φορα στα τοπικα καναλια,θελω να πηδηξω μεσα στην τηλεοραση και να τον πιασω στις μπουνιες μεχρι να λυποθυμισει! Ουστ ρε παρασιτο του κερατα! Και εσυ και η παρεα σου,γελοιε!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος25/5/12 10:21

    ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ....ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ... ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΤΕ ΤΑ ΑΜΑΖΕΥΤΑ........ ΜΠΑ!!!!! ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΤΟΥΣ... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/5/12 10:32

    Κύριε Σπύρου, δεν είναι τσιφλίκι σου ο Δήμος να τον κλείσεις!!! Να παραιτηθείς αν δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Ασε την θέση σου σε κάποιον που μπορεί να το κατορθώσει. Σκέφτηκες ποτέ να κατέβης να δουλέψεις με τα συνεργεία σου στον δρόμο ή θα σου "πέσει" η υπόληψη? Ο λαός ζητάει απεγνωσμένα ΗΓΕΤΕΣ όχι καρεκλοκενταυρους κομματικά εγκάθετους "δεμένους" στην πολυθρόνα τους με αλυσίδες!!!Το αυτό και για σένα κύριε Κουσουρνά. Λεφτά υπήρχαν για να πληρώσεις 13.000 ευρώ έναν μουσουργό για 9 ώρες!!! Ορφανίδης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/5/12 10:39

    Και κάτι άλλο κύριοι Δήμαρχοι ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, τόσους άνεργους πληρώνει το κράτος, δεν θα μπορούσατε να τους χρησιμοποιήσετε εκεί που χρειάζονται άτομα ή δεν το επιτρέπει ο νόμος?? Σε καιρούς "ΠΟΛΕΜΟΥ" κάντε "νομικό πραξικόπημα" και χρησιμοποιήστε τους. Κότσια χρειάζονται, όχι κομματική υποστήριξη. Το Ισραήλ καθόρισε υποχρεωτική την εκ περιτροπής εργασία στα κιπούρ για να επιβιώσει. Κάντε το ίδιο, αλλά θα μου πείτε αυτοί έχουν ηγέτες..... εμείς??????? Ορφανίδης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/5/12 11:59

    ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΤΕ, ΛΑΜΟΓΙΑ Ε.. ΛΑΜΟΓΙΑ!!!
    Ο ΔΕΝ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/5/12 15:29

    "Σας θεωρούμε "κλέφτες και λαμόγια"????? λάθος....μεγάλο λάθος κύριε.....ΠΡΟΔΟΤΕΣ σας θεωρούμε!!!!!!!!Για δες γύρω σου, ακόμα και σήμερα αυτοί οι μεγαλοσχήμονες πολιτικοί που κοκορεύονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα..... αυτοί την έφεραν σε αυτό το χάλι.... αλλά έχουν δικιο αυτοί που ισχυρίζονται ότι μας "ψεκάζουν" με χημικά από τον αέρα. Τόση ΒΛΑΚΕΙΑ και μαζοχισμός να συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε... μόνο έτσι εξηγείται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *