ροή ειδήσεων

Σε Νίσυρο-Καστελόριζο η "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών... Ο Γεν.Διευθυντής της Φιλανθρωπικής Εταιρείας ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κος Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως μπορούμε να συνυπάρξουμε, να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους, σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι ένα, μια μεγάλη γροθιά και έτσι μπορούμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε. Βρισκόμαστε στη Νίσυρο. και έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για να καλύψουμε ανάγκες των κατοίκων, να καταγράψουμε τις ελλείψεις τους και να είμαστε σε μια συνεχή συνεργασία και επικοινωνία. Με το Δήμο Νισύρου, το Ιατρείο και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, με γνώμονα την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και τη στηρίζουμε με πείσμα και θέληση για ουσιαστική προσφορά σε ανθρώπους στις ακριτικές αυτές γωνιές της Ελλάδας.. Για αυτές τις ελληνικές απομακρυσμένες γωνιές με τις τόσες ανάγκες και ελλείψεις, αποστολή μας είναι να δίνουμε λύση και χαρά μας είναι η άμεση ανταπόκριση για να επιτευχθεί αυτό!»



Κατά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους της Νισύρου για τα προβλήματα υγείας του νησιού και την αποτελεσματική προσέγγιση στις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν. Επίσης, σε συνεργασία με τους γιατρούς του Αγροτικού Ιατρείου, κατέγραψε τις ανάγκες του Ιατρείου και άκουσε τα προβλήματα της ιατρικής περίθαλψης που ανακύπτουν. Μεταξύ των άλλων, χαρακτηριστικά ανέφερε: «είμαστε κοντά στους γιατρούς, στους ασθενείς, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της Νισύρου. Σήμερα ξεκινάει μια οραματική ανθρωπιστική πρωτοβουλία αλληλεγγύης σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλα τα επίπεδα. Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός δικτύου προσφοράς για τους κατοίκους της Νισύρου και προγραμματίζουμε τα επόμενα βήματα με δράσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης. Στηρίζουμε τους αναξιοπαθοπούντες, τους ανασφάλιστους και άπορους ακρίτες της νησιωτικής Ελλάδας με συνέχεια και συνέπεια.»
Θερμότατη υποδοχή διαφύλαξαν ο Δήμαρχος της Νισύρου, κος Νίκος Καρακωνστανίνος, το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και πολλοί κάτοικοι του νησιού Ο Δήμαρχος Νισύρου κος Νίκος Καρακωνσταντίνος δήλωσε συγκινημένος: «Είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά σας στις μικρές κοινωνίες των ακριτικών νησιών. Είμαστε ευγνώμονες που ενισχύετε με φάρμακα και υλικό τους κατοίκους της Νισύρου. Ευχαριστώ θερμά, τόσο την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον Γεν Διευθυντή της, κο Κωνσταντίνο Δήμτσα, όσο και τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, και Δήμαρχο Αμαρουσίου για τις διαδημοτικές πρωτοβουλίες σε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας και τη στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας.»
Εντωμεταξύ, τη δημιουργία Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελλόριζο ανακοίνωσαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γιώργος Πατούλης και ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κος Κωνσταντίνος Δήμτσας, κατά την επίσκεψή τους στο Δήμο Μεγίστης, που πραγματοποιήθηκε με κλιμάκιο εκπροσώπησης από τους δύο φορείς. Από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης, το πανέμορφο ακριτικό Καστελλόριζο η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έστειλαν ισχυρό μήνυμα εθνικής αλληλεγγύης, ολοκληρώνοντας τον πρώτο διάπλουν των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.



Με στόχο την ξεχασμένη Ελλάδα και στόχευση τη στήριξή της περισσότερο από ποτέ, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο ΙΣΑ υιοθέτησαν τους κατοίκους του Καστελλόριζου, πρόσφεραν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα κατέγραψαν τις σοβαρές ανάγκες και ελλείψεις σε ανθρώπινο και υλικό δυναμικό.



Ο Γεν Διευθυντής, κος Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Σήμερα από το ακριτικό Καστελλόριζο στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης με συνέχεια και συνέπεια. Είμαστε εδώ, κοντά σας ,γιατί όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.. Και μεταφέροντας τις ευλογίες του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου, θέλω να πω ότι η σημερινή αποστολή σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό δεν έχει μόνο συμβολική αξία, αλλά και πρακτική. Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, θέλουμε να σας στηρίξουμε σε ό,τι εσείς χρειάζεστε».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γιώργος Πατούλης τόνισε:«Αφουγκραζόμενοι τις καρδιές των κατοίκων της Μεγίστης, διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι που κρατούν της θερμοπύλες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, είναι μόνοι. Και αυτό ήρθαμε σήμερα να ανατρέψουμε. Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τους πατριώτες αυτούς που θυσιάζουν τη ζωή τους και την ψυχή τους στο ακριτικό Καστελλόριζο. Υποσχόμαστε να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα είναι ο κύριος αρωγός της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με εξειδικευμένου γιατρούς, ανάλογα με τις ανάγκες του νησιού. Είναι αδιανόητο να φοβούνται ότι θα πεθάνουν συνάνθρωποί μας, σήμερα, όταν μπορούν να σωθούν, επειδή δεν υπάρχει γιατρός. Θα στηρίξουμε το Πολυδύναμο Ιατρείο με όλες μας τις δυνάμεις, και κυρίως με έμψυχο εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό.»

Ο Δήμαρχος Μεγίστης, κος Πανηγύρης Παναγιώτης τόνισε συγκινημένος την αναγκαιότητα της προσφοράς, δηλώνοντας: «Νιώθουμε μεγάλη συγκίνηση που η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι σήμερα μαζί μας για να βοηθήσουν την ξεχασμένη αυτή Ελλάδα, από όλους, σε όλα τα επίπεδα. Σας ευχαριστούμε θερμά που μας σκεφθήκατε, που είστε σήμερα κοντά μας και μας στηρίζετε γιατί είμαστε Έλληνες ξεχασμένοι από την Ελλάδα. Ζούμε όμως με το άγχος, τι θα απογίνουμε αν αρρωστήσουμε, γιατί κανέναν από τους 70.000 γιατρούς της Ελλάδας, δεν διαθέτει η Ελληνική Πολιτεία για μας. Είμαστε αποκλεισμένοι, στο έλεος του Θεού, χωρίς γιατρό και χωρίς βοήθεια».
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεγίστης, Σύμης, Χάλκης και Τήλου, κ Χρυσόστομος, συνεχάρη τους εκπροσώπους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ. Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια σας. Την έχουμε ανάγκη».

www.markos.tv

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/5/12 08:42

    τωρα θα σας στειλουν και το δελφινι ζωης κι ελπιδας...μην ανησυχειτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *