ροή ειδήσεων

Τελικά, δεν μας «ψεκάζουν» - Επίσημη απάντηση της Πολεμικής Αεροπορίας

Αφού «έσπασαν τα τηλέφωνα» οι πλέον ειδικοί στο αντικείμενο θέτουν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, διαλύοντας τους σύγχρονους μύθους... Η συνωμοσιολογία δεν άφησε ήσυχους ούτε τους ανθρώπους που φυλάνε τους ελληνικούς αιθέρες.

Ετσι, μετά από τις συνεχείς... οχλήσεις σχετικά με τα σημάδια που αφήνουν στον αέρα τα τζετ που τον διασχίζουν, η Πολεμική Αεροπορία με ανακοίνωσή της βάζει (και αυτή) τα πράγματα στη θέση τους.

Σε απάντηση ερωτήσεων αρκετών συμπολιτών μας που αφορούν σε ίχνη που παρατήρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής:

1. Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.

2. Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών, που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών τα οποία κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας.

3. Η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης.

4. Οι πτήσεις των αεροσκαφών αυτών εγκρίνονται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη δραστηριότητα.
lamiastar.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/5/12 15:11

    GIATI AN MAS PSEKAZAN THA MAS TO ELEGAN?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/5/12 15:14

    Όχι ρε ψέματα είναι μας κοροϊδεύουν αφού το είπαν τόσα άτομα. Το είπε και ο πρώην. Μπεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/5/12 15:31

    εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός μας έλεγε ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, την πολεμική αεροπορία δεν θα πιστέψουμε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/5/12 15:35

    τα αεροπλάνα αυτά είναι ΝΑΤΟϊκά. Η κυπριακή κυβέρνηση κάλεσε τους διοικητές των βάσεων στην Κύπρο και τους ζήτησε εξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/5/12 15:36

      εδώ πέρα στο Ελλαδιστάν συνεχίζουν να μας δουλεύουν ακολουθώντας το παράδειγμα του Γιωργάκη και σια...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/5/12 16:22

    Επειδη εγω το προβατο(μπεεεεεεεεεεεεεε)δεν εχω το φοβερο μυαλο των εξυπνων αυτων ανθρωπων που δεν μπορει να τους κοροιδεψει κανεις,θελω να ρωτησω δυο πραγματακια.Αν απο εκεινο το υψος(πανω απο 10 χιλιομετρα) ριξεις ενα υγρο και μαλιστα υπο μορφη σταγονιδιων ή ατμου,με τα ρευματα του αερα ξερετε που θα πεσει?Εκατονταδες χιλιομετρα μακρυτερα απο το καθετο σημειο πτωσης και σε κατευθυνση αγνωστη(αναλογα με τα ρευματα).Θυμοσαστε μεχρι που εφτανε το ραδιενεργο νεφος απο το Τσερνομπιλ.Δηλαδη ψεκαζοντας απο πανω μας βρεχουμε την Κυπρο ή την Τουρκια ή και γω δεν ξερω που αλλου.Νομιζετε λοιπον οτι ολες αυτες οι εκατονταδες χιλιαδες ανθρωποι που εχουν σχεση με την αεροπλοια δεχονται εν γνωση τους να ραντιζονται οι οικογενειες τους?Δεν το νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/5/12 16:24

      μιας και το παραδέχεσαι ότι είσαι πρόβατο, καιρός να ξυπνήσεις

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος9/5/12 16:22

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΑΣΠΡΟ ΠΑΡΑΞΕΝΩ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!!!ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΝΙΩΘΟ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΨΗΦΙΣΤΑ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ;ΠΟΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ;ΟΛΟ ΚΑΛΗΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.
    ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΡΑ "ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ" ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Κ΄ΕΠΙΚΟΛΗΣΗ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.
    http://www.gopetition.com/petition/43857.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/5/12 17:00

    Τελικα ενα εχω να πω :Δεν φταιει κανεις αλλος εκτος απο την μανα σας που εκανε το λαθος να σας πει οτι εισαστε το ομορφοτερο,και το πιο εξυπνο παιδι που υπαρχει.Δεν ειναι κακο να μην ξερεις κατι.Κακο ειναι να νομιζεις οτι ξερεις.Τοτε λες και κανεις τις χειροτερες μα...ες.Το οτι δεν φυσαει εδω κατω στο εδαφος δεν σημαινει οτι στις 30000 ποδια δεν φυσαει.Αλλα τι λεω τωρα.Προσπαθω να εξηγησω πραγματα σε ιδιοφυιες και σε ''ξυπνιους''.Σωστα 4:24?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/5/12 18:17

    ακριβώς. Γι' αυτό μην κάνεις λοιπόν ότι τα ξέρεις όλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/5/12 19:22

    http://youtu.be/tfXXiq4ef-c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/5/12 19:24

    ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/5/12 20:30

    Τελικα ορισμενοι ειναι τοσο βλακες που εχουν πιστεψει οτι η απυθμενη βλακεια τους οφειλετε σε ψεκασμους που τους κανουν καποιοι αγνωστοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/5/12 22:07

    TI NA SAS PSEKASOUN ESAS VRE KAKOMOIRHDES. EISTE TOSO POLY VLAKES POU DEN EXETE ANAGI APO PSEKASMOUS. XAMENES 8A PANE KAI OI KHROZINES TOUS KAI TA XHMIKA TOUS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10/5/12 08:04

    xaxaxaxaxxaxaxaxaxaxσ!σωστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/5/12 09:00

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΝ ΔΡΑΣΗ!!ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.....ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΡΩΤΕ ΑΜΑΣΗΤΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ!!!Α ΡΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ!!ΤΕΛΙΚΑ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΟΛΟΙ!!!ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΛΟΣ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος10/5/12 09:05

    Πρός όλους τους πεπεισμένους οτι "μας ψεκάζουν".
    Αυτοί οι οποίοι πιστεύετε οτι μας ψεκάζουν, δε θα είχαν σκεφτεί το πολύ απλό πράγμα, όλοι αυτοί οι ύποπτοι ψεκασμοί να γίνονται νύχτα, ώστε να μη μπορούμε να τους δούμε? Για ποιό λόγο δηλαδή πιστεύετε οτι θέλουν να "καρφώνονται" εκτελώντας τους "ψεκασμούς" με το φως της ημέρας?
    Σταματήστε επιτέλους να πιστεύετε σε Ελοχίμ και Νεφελίμ. Προσβάλλετε τον εαυτό σας, τη νοημοσύνη σας και τη δική μας και μας κουράζετε χωρίς λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος10/5/12 12:13

    ΦΙΛΕ 9.05 ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ!!
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΠ'ΑΥΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1982 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ HAARP, ΨΑΞ΄ΤΟ ΛΙΓΟ! ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΨΕΚΑΖΟΝΤΑΙ!!
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΟΠΛΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!!
    ΕΣΥ ΚΟΙΜΗΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος10/5/12 17:45

    ΚΑΛΑ ..... ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ......ΒΓΗΚΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ¨ΔΕΙΓΜΑ¨ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΛΥΣΕ?????????? ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΜΙΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΖΟΜΠΙ, ΜΙΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.....ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ..... ΚΑΝΑΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..... ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ???????? ΤΙ ΛΕΤΕ?? ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος10/5/12 17:52

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΒΛΑΚΕΣ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΌΤΕΡΟ ΝΑ ΒΆΛΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΠΤΗΣΕΙς ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΝ? ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...... ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟ ΜΑΣ ΘΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.... ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ.ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος10/5/12 21:28

    ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ Η ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ??ΑΝ ΟΧΙ ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ HAARP!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/12 14:21

      ESY PSAKSE TO HAPI KATA THS VLAKEIAS. AN DEN TO VREIS KOPSE LIGO TH MALAKIA. 3-4 FORES THN HMERA TO POLY. ALLIWS 8A SYNEHISEIS ETSI.

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος10/5/12 21:31

    δεν ψεκαζουν εμάς....ψεκάζουν βάριο το οποίο μένει στην ατμόσφαιρα αλλά πέφτει και στο έδαφος, ούτως ώστε να ελέγχουν το κλίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/12 14:19

      VRE KALWS TONE ... O AINSTAIN ARGHSE ALLA MILHSE ... POIOS EXEI SEIRA, O KARAMANLHS?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *