ροή ειδήσεων

Από αύριο, ξεχάστε τις κλαδικές συμβάσεις!!!!

Έρχεται εργασιακός μεσαίωνας...
Ο χρόνος της μετενέργειας για χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα λήγει τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα τη μετάπτωση των μισθών στα χαμηλότερα επίπεδα του βασικού μισθού και... την κατάργηση σχεδόν όλων των επιδομάτων...

Συγκεκριμένα, σε όσες συμβάσεις έχει περάσει τουλάχιστον ένα τρίμηνο από τη λήξη τους, διασώζεται μόνον ο βασικός μισθός και τέσσερα επιδόματα: θέσης, παιδιών, επικινδυνότητας και εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι αποδοχές χιλιάδων εργαζομένων θα υποχωρήσουν τουλάχιστον κατά 15% έως 20%, λόγω της απώλειας μιας σειράς επιδομάτων (π.χ. γάμου).

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ημερησία, αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο, καθώς με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις οι μισθοί θα μπορούν να πέσουν ακόμα και στα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι μισθοί που προβλέπονται στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας μπορεί να υποχωρήσουν έως και 40%.

Με βάση τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από την ψήφιση του τελευταίου νόμου (στις 14 Φεβρουαρίου) μέχρι τώρα σε όσες περιπτώσεις έχουν υπογραφεί επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις κατά μέσον όρο οι μισθοί έχουν υποχωρήσει κατά 22%.

Σημειώνεται πάντως, ότι αυτό δεν ισχύει για 23 κλάδους ή επαγγελματικούς τομείς, όπως τα ξενοδοχεία και τα ΚΤΕΛ, των οποίων η μετενέργεια λήγει από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο.
http://planet-greece.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *