ροή ειδήσεων

Der Spiegel: Προβλέπει μέχρι και στρατιωτική δικτακτορία στην Ελλάδα!

Το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, αναλύει τις πιθανές εξελίξεις στην Ελλάδα και προβλέπει...
από την επανάληψη των εκλογών, έως ακόμη και την επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας.

Το χειρότερο όλων; Το τελευταίο σενάριο. Στο ερώτημα αν «μπορεί να υπάρξει στρατιωτικό πραξικόπημα;», απαντά: «Ο Χέριμπερτ Ντίτερ, ερευνητής του Ιδρύματος Οικονομίας και Πολιτικής προειδοποιεί, ότι εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, μπορούν όλα να προκύψουν, μέχρι και στρατιωτική δικτατορία, αλλά επισημαίνει, ότι ο Ελληνικός στρατός ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την δικτατορία του 1967, δείχνει αυτή τη στιγμή αδύναμος. Μόλις στις αρχές του 2011 ο Σοσιαλιστής υπουργός Άμυνας άλλαξε αιφνιδιαστικά το σύνολο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ηγεσία είχε τότε εκφράσει δυσφορία για τις ριζικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες. Θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί πάντως τον στρατό να παρεμβαίνει σε σοβαρότερες ταραχές. Και τότε, θα γινόταν πάλι παράγοντας εξουσίας».

Τα πιο "ελαφριά" σενάρια: «Θα γίνουν εκλογές, με πιθανότερες ημερομηνίες την 10η και την 17η Ιουνίου. Εάν και πάλι δεν προκύψει καθαρή πλειοψηφία για μια συμμαχία, ξεκινάει εκ νέου ο μαραθώνιος των διαπραγματεύσεων. Πιθανό θα ήταν επίσης, η οργή των ψηφοφόρων να έχει καταλαγιάσει και να ενισχυθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και πάλι όμως, ο χρόνος για να σχηματιστεί συμμαχία είναι πολύ περιορισμένος, καθώς στο τέλος Ιουνίου πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για νέα μέτρα».

Στο ερώτημα «μπορεί η Ελλάδα χωρίς κυβέρνηση να συνεχίσει να λαμβάνει την βοήθεια δισεκατομμυρίων;», ο αρθρογράφος απαντά: «Όχι. Η τρόικα απαιτεί από τη νέα κυβέρνηση να εγγυηθεί, ότι οι δεσμεύσεις λιτότητας οι οποίες απορρέουν από το πακέτο στήριξης, θα υλοποιηθούν. Χωρίς αυτή την δήλωση, οι πιστωτές δεν θα δώσουν την επόμενη δόση ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για την Ελλάδα αυτό θα σήμαινε χρεοκοπία και το αργότερο το φθινόπωρο η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και λογαριασμούς, ενώ θα έπεφτε η αξία του ευρώ, όπως και οι τιμές των μετοχών».

Στο ερώτημα «λιτότητα ή εκτός ευρώ;» απαντά: «Κορυφαίοι πολιτικοί της ΕΕ, όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Ζαν Άσελμπορν απειλούν τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί, ότι πρόκειται για μπλόφα και δεν πιστεύει, ότι οι Ευρωπαίοι θα σταματούσαν την χρηματοδότηση, επειδή ο φόβος τους για κατάρρευση του ευρώ είναι πολύ μεγάλος».

Στο ερώτημα «ποιες είναι οι συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ;», απαντά: «Η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί δραματικά. Η Αθήνα θα έπρεπε να επαναφέρει την δραχμή, οι Έλληνες θα ένιωθαν άμεσα πόσο μικρή αξία θα είχε αυτό το νόμισμα, μισθοί και συντάξεις θα συρρικνώνονταν δραματικά, τρόφιμα, βενζίνη και ηλεκτρικό ρεύμα θα ακρίβαιναν κατά πολύ. Οι Έλληνες θα πτώχευαν, οι ουρές μπροστά από τα συσσίτια θα γίνονταν όλο και πιο μεγάλες, οι άνθρωποι θα προσπαθούσαν να εισβάλουν στις τράπεζες, για να αποσύρουν όσα χρήματα δεν είναι ήδη στο εξωτερικό, οι ήδη τραυματισμένες Ελληνικές τράπεζες θα βρίσκονταν ενώπιον του κινδύνου κατάρρευσης, θα έπρεπε να κλείσουν ή να μπλοκάρουν τα τραπεζικά κεφάλαια και τελικά η ελευθερία της ροής κεφαλαίου θα ακυρωνόταν. Η σημαντική υποτίμηση της δραχμής ωστόσο, θα έκανε τα Ελληνικά προϊόντα φθηνότερα για το εξωτερικό και η Ελληνική οικονομία θα ανακτούσε σχετικά γρήγορα, αυτό το οποίο τώρα της λείπει περισσότερο, την διεθνή ανταγωνιστικότητα».

Στο ερώτημα αν «θα υπάρξουν ταραχές;», απαντά: «Ο πανικός και η σύγχυση των ανθρώπων θα έβρισκαν διέξοδο μέσω της βίας. Ήδη τώρα η δυσαρέσκεια των Ελλήνων είναι μεγάλη και η ανεργία έχει φθάσει στο 21,7%. Άλλωστε, τον Οκτώβριο του 2011 έγινε στην Αθήνα μεγάλη διαδήλωση, στην διάρκεια της οποίας υπήρξαν και επεισόδια. Οι άνθρωποι της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ συγκρούστηκαν με ομάδες αναρχικών, οι οποίοι φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα και βόμβες μολότοφ και η Αστυνομία επέτρεψε να διεξαχθεί αυτός ο "ιδιωτικός πόλεμος". Το εξτρεμιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής συμμετέχει σε ομάδες "πολιτοφυλάκων", που έχουν αναλάβει την προστασία υποβαθμισμένων περιοχών στο κέντρο της Αθήνας. Κυνηγούν αλλοδαπούς και τους τελευταίους μήνες υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες για επιθέσεις και τραυματισμούς. Αν το πολιτικό κλίμα και η οικονομική κατάσταση οξυνθούν περαιτέρω, υπάρχει μεγάλη ανησυχία ότι η ακροδεξιά θα δημιουργήσει παραστρατιωτικές ομάδες».

Τέλος,Ντίνα Κ.
http://www.madata.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/5/12 22:23

    Βρε άντε και γαμ***** σκατογερμανοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/5/12 23:08

    ΤΩΡΑ ? ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/5/12 00:36

    I please SPIEGEL to write an article with this title-question :

    "Is Mr. Soible Gay ?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/5/12 12:01

    Μας εχουνε ζαλισει με τις απειλες περι στασης πληρωμων ντοπια και ξενα συμφεροντα αμεσως μετα τις εκλογες ολες αυτες τις ημερες.Ειδικα τα ΜΜΕ Ελληνικα και ξενα απο το πρωι μεχρι το βραδυ.Δηλαδη τι ακριβως αλλαξε ουτως ωστε ο κοσμος που ψηφισε τον Τσιπρα ή τον Καμμενο και ηταν ψηφοφοροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ξαναψηφισει τα παλαια τους κομματα;
    Επειδη μας απειλουν με σταση πληρωμων και εξοδο απο το Ευρω;Αυτοι που ψηφισαν αντιμνημονιακους τους γιατι πρεπει να φοβηθουν με τις απειλες αυτες;Ο ενας στους 2 νεους που ειναι ανεργος και εχει χασει την δουλεια του τι ακριβως πρεπει να φοβαται;
    Μην φυγουμε απο την Ευρωζωνη;Γιατι τα κολοκαναλα δεν λενε για τα μετρα του Ιουνιου που προβλεπουν καμμια δεκαρια ΧΑΡΑΤΣΙΑ και μειωσεις ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ μετρα που μεχρι τωρα ειχανε μηδενικο αποτελεσμα και μηδεν ΑΝΑΠΤΥΞΗ;
    Προσπαθουν να κανουνε τον κοσμο,τους ηλικιωμενους και τους λιγους βολεμενους που εχουν απομεινει να φοβηθουνε και παρουσιαζουνε τον Τσιπρα ως φουσκα που εσκασε.Γιατι δεν αναρωτιουνται οι ψηφοφοροι της ΝΔ για τον αρχηγο τους που ορκιζοταν οτι δεν θα συνεργαστει με το ΠΑΣΟΚ προεκλογικα.Ας ειχανε 151 μαζι με το Πασοκ και θα εβλεπαν οι ΝΔημοκρατες την ψηφο τους να καταληγει στο ΠΑΣΟΚ.Γι αυτο κοιτανε να ψησουν τον Κουβελη να συνεργαστει.Αυτα που ειπε ο Τσιπρας προεκλογικα ή ο Καμμενος τα τηρει αρα λοιπον γιατι οι ψηφοφοροι τους που προερχονται απο ΝΔ και Πασοκ (δυσαρεστημενοι) να μην τους ξαναψηφισουν;Θελουν μνημονιο ή οχι.Με το μνημονιο ξερουμε τι θα γινει τα εχουν υπογραψει.Θα δουνε μισθους και συνταξεις τω 300 Ευρω,τα παιδια και τα εγγονια τους να απολυονται να κλεινουν οι επιχηρησεις και να ερχονται οι ξενοι να τα αγοραζουν ολα και την εφορια δηλαδη το κρατος (που θα ανηκει σε ξενους)να παιρνει σταδιακα τα σπιτια ολου του κοσμου αφου πρωτα παρουν τα λεφτα που υπαρχουν στα σεντουκια αφου σε λιγο θα χρωσταμε ολοι στην εφορια λογω χαρατσιων και τεκμηριων.Αργος και βεβαιος θανατος.Και μια παρενθεση εδω:Βγαινουν τα κολοκαναλα απο το πρωι μεχρι το βραδυ και παρουσιαζουν τον Τσιπρα οτι "ας παει στην καρεκλα να διαπραγματευτει με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαιους να δουμε τι θα κανει".Να ρωτησω κατι;
    Ο κοσμος που ψηφισε τον Παπανδρεου και τον εφερε στην εξουσια εαν δεν κανω λαθος τον ψηφισε επειδη ειπε "λεφτα υπαρχουν" σωστα;Δεν τον εξουσιοδοτησε ΚΑΝΕΙΣ να παει την ΕΛΛΑΔΑ στο ΔΝΤ ουτε δημοψηφισμα εκανε.
    Οτι και να επιλεξουμε θα ειναι ΕΠΩΔΥΝΟ ακομα και τον Τσιπρα διοτι η κατασταση που μας εφεραν τα δυο κομματα ειναι δραματικη.Ισως ομως μπορεσουμε να επαναδιαπραγματευτουμε τους επαχθεις ορους με τον Τσιπρα.
    Εαν επιλεξουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι μερες προτου γινει επανασταση και βγει ο κοσμος στους δρομους και θα σπαει και θα καιει τα παντα ειναι μετρημενες οταν θα τους παιρνουν τα σπιτια με τα χαρατσια αφου τελειωσουν τα λεφτα απο τα σεντουκια.
    Και κατι τελευταιο:Οταν γινονται εκλογες στην Γερμανια στην Γαλλια στο Βελγιο Στην Αμερικη,εμεις τους πιεσαμε ποτε να βγαλουνε κυβερνηση εαν δεν βγαζουν με τα ποσοστα που βγαζει η καλπη;Τα κολοκαναλα και πρωτιστως οι πολιτικοι μας θα επρεπε να πουνε στους ξενους να πανε στο διαολο και να μας αφησουνε με βαση τις Δημοκρατικες διαδικασιες(οσο εχουμε ακομα) να βγαλουμε κυβερνηση.Το συνταγμα μας προβλεπι τα παντα,ακομα και επαναληψη εκλογων εαν χρειαστει.Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/5/12 22:36

      Θέλουνε στην Ευρώπη να υπάρχει κυβέρνηση σε αυτον τον τοπο και να μπορούν να συννενοούνται και να τηρηθούν οι υπογραφές .

      Το ποιός θα ειναι η το πως θα λέγεται δεν τους νοιάζει.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *