ροή ειδήσεων

«Eίστε ελεύθεροι να επιλέξετε, αλλά..»

«H Ελλάδα αγωνίζεται για να βγει μέσα από την κρίση», λεει ο τιτλος αρθρου του ΒΒC και διαβαζοντας το εχει κανείς την...ευκαιρια να ενημερωθει, ως ξενος, για το τι συμβαινει αυτο το διαστημα στην...
«Ελλαδα της κρισης», οπως αναφερεται η χωρα στα περισσοτερα ΜΜΕ, υπενθυμιζοντας..εμμέσως πλην σαφώς, οτι οι εχοντες...χρεη, (που μπορει να ειναι και ωραιοι!), δεν ξεφευγουν ευκολα απο τα νυχια των δανειστων τους!

Τωρα μαλιστα τα επιτελεια εχουν εφευρει κι εναν νεο ορο, σε στυλ σλογκαν, το προσφατα πλασαρισμενο "Grexit", (εξοδο της Ελλαδας απο το ευρω, δλδ), που υποτιθεται οτι θα κανει τους Ελληνες να ...πεσουν στα γονατα τους με τη...δυσαρεστη αυτη προοπτικη, για μια χωρα οπου η προπαγανδα των μεγαλων συμφεροντων και η χρονια υποτελεια των κυβερνησεων που την ενθαρρυνουν, την εχει κανει να προσκολληθει σε ενα νομισμα και μια ενωση, που την εχει καταλυσει οσο τιποτα αλλο, μεχρι τωρα.



Εχοντας, ομως, στο μυαλο τον..μπαμπουλα του Grexit, ευκολα αγνοουνται αλλες φωνες που χρονια τωρα φωναζουν, (αλλά ποιος τις ακουει;) για τις δεσμεύσεις της χωρας στο ΝΑΤΟ και τις στρατηγικες συμφωνίες που εχουν γινει με τις ΗΠΑ, που δεν ειναι καθολου ψιλα γραμματα...

Σε μια προσφατη τηλεοπτικη εκπομπη ελεγε η Κανελλη, οτι η συμμετοχη μας στο ΝΑΤΟ κοστιζει, αν θυμαμαι καλα, 106.000.000 ευρω το χρόνο!! Ολο και κατι καλυτερο θα μπορουσε να γινει με τα εκατομμυρια αυτα, αν τα χρησιμοποιουσαμε για αναπτυξη, θεσεις εργασιας, σχολεια, νοσοκομεια, «στην Ελλαδα της κρισης», αντι να τα δινουμε τοσο ...απλοχερα στους πολεμοκαπηλους, που μεσα στο...κοινωφελες(!) αυτο εργο τους δεν δισταζουν σκοτωνουν ακομη και παιδια με...«συμμαχικα πυρά», σε πολλες φτωχες χωρες του πλανητη, γιατι οι πολεμοι σε τετοιες χωρες γινονται, οπου υπαρχει φτωχεια, ανεργια, διαφθορα και μεγαλα συμφεροντα. Αληθεια, σκεφτομαστε καμμια φορα και αυτο το πολυ δυσαρεστο σεναριο, ως πιθανοτητα, «στην Ελλαδα της κρισης;».

Οχι, βεβαια. Ποιος θελει να φανταστει οτι και εκει οδηγουν, καποια στιγμη, οι πολλες υποχωρησεις σε μεγαλα ζητηματα που τοσο προθυμα ολα αυτα τα χρονια καναμε και στην εσωτερικη, αλλα και στην εξωτερικη μας πολιτικη και δεν λεω βεβαια κατι το πρωτακουστο.

Τα σπουδαιοτερα, ομως ζητηματα, αυτη τη στιγμη συμφωνα παντα με δημοσιευματα του αστικου τυπου, ξενου και ελληνικου, ειναι τοδίλημμα «ευρώ, ή δραχμή», με χαρακτήρα δημοψηφίσματος, (κατα τον Σόιμπλε), η ...«παρατεταμενη ασταθεια» στις αγορες και βεβαιατο τι θα γινει στις επομενες εκλογες, ωστε οι κυριοι αυτοι να παρουν τα χρηματα τους πισω!
Στις επιπτωσεις, ομως, για τους ανθρωπους, τα εκατομμυρια εργαζομενων και ανεργων, ουτε καν αναφερονται οι τυχοδιωκτες και μπιζνεσμεν της πολιτικης!

Γραφεται, επισης, στα αρθρα αυτα οτι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλουν την επιστροφή στη δραχμή. Ομως αυτο που δεν γραφουν ειναι το πως περασε μια τετοια αντιληψη μεσω της προπαγανδας και των καταστροφολογικων σεναριων που εδω και χρονια καλλιεργειται, απο τα αισχρα και ελεγχομενα ΜΜΕ, προκειμενου να διαμορφωσει ο μεσος Ελληνας μια τετοια αποψη.

Διαβαζα επισης οτι ο Τσιπρας αναφερεται, απο τον ξενο τυπο, ως ηγετης του ΣΥΡΙΖΑ, ενος κομματος της...«ριζοσπαστικής αριστεράς»(!) (radical left-wing party), ενας διχως αλλο παραπλανητικος ορος για ενα κομμα που επιθυμει να τα εχει ...καλα και με την ΕΕ και με το ευρω, ανασκευαζοντας τωρα προεκλογικες τους υποσχεσεις περι δηθεν καταργησης του μνημονιου.

Ετσι στο διαστημα αυτο ''λογικο'' ειναι να αρχιζουν οι πιεσεις απο ολα τα μετωπα, αλλα να μη ξεχνιομαστε, σε ...φιλικο– παντα–επιπεδο, γιατι παρα τα οσα πιστευει και ο πιο...αδαης στην Ελλαδα, οι εταιροι ''υποτιθεται'' οτι θελουν το καλο ΜΑΣ!

Μπορει τα λογια τους να εναλλασσονται συχνα μεταξυ ...απειλων και επαινευτικων σχολιων, για το μελλον και τις δεσμευσεις της χωρας μεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ομως αυτα που λενε ειναι ''για το καλο μας'', ασχετα αν η αληθεια ειναι οτι μιλουν για τις δικες τους τσεπες και μονο και πρεπει να εχει κανεις υπ οψιν του οτι μιλαμε για ΠΟΛΥ μεγαλες και πολυ διεθνεις τσεπες...

Για του λογου το αληθες, δειτε και δηλωση της..μανταμ Λαγκάρντ, σε γαλλικό κανάλι:

«Το ΔΝΤ εύχεται η Ελλάδα να μην αποχωρήσει από το ευρώ», αλλα«είμαστε πάντως προετοιμασμένοι τεχνικά για παν ενδεχόμενο».Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε», ενω εχει συχνα δηλωσει οτι «μια έξοδος της χώρας από το ενιαίο νόμισμα θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες στην ανάπτυξη, το εμπόριο και τις κεφαλαιαγορές».

Δηλαδη ειστε...ελευθεροι να επιλεξετε, αγαπητοι Ελληνες, αλλα,..oπως παντα μ ενα πιστολι στο κροταφο για...παν ενδεχομενο!!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *