ροή ειδήσεων

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κριστιάν Αμανπούρ: H μαντάμ Μέρκελ μας οδηγεί στη κόλαση! (Video)

Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του στο CNN...
και την Κριστιάν Αμανπούρ ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν θέλουμε η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, αλλά θεωρούμε ότι η κυρία Μέρκελ βάζει σε μεγάλο κίνδυνο το ευρώ και... την Ευρωζώνη εάν συνεχίσει να επιμένει στα μέτρα λιτότητας» λέει, επισημαίνοντας ότι «όλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι με αυτή την πολιτική οδηγούμαστε στην κόλαση». Αναφέρει, επίσης, ότι εάν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την επόμενη κιόλας ημέρα οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν ποια θα είναι η επόμενη χώρα -και η επόμενη χώρα θα είναι ή η Ιταλία ή η Ισπανία.

Ο Αλ.Τσίπρας δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει όλα τα μέτρα λιτότητας και σημειώνει ότι η οικονομική κρίση δεν αποκλειστικά θέμα της Ελλάδας, αλλά είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.

Θα προσπαθήσουμε, επισημαίνει, να βρούμε μία κοινά αποδεκτή λύση, όσον αφορά στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των ευρωομολόγων και με μία συνολική διαβούλευση για το δημόσιο χρέος όλων των ευρωπαϊκών χωρών.



Διαβάστε τη συνέντευξη στο CNN

«Θέλουμε να αλλάξουμε τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με τους λαούς της Ευρώπης, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, που θέλουν αυτή την αλλαγή. Όλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι με αυτή την πολιτική οδηγούμαστε στην κόλαση» υπογραμμίζει, προσθέτοντας:

«Εάν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη την επόμενη κιόλας ημέρα άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα».

Τονίζει, δε, ότι διαφωνεί με πολλά απ’ όσα έχει δηλώσει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, αλλά συμφωνεί μαζί της στη διαπίστωση ότι εάν η Ελλάδα φύγει από τη ζώνη του ευρώ, την επόμενη ημέρα οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν ποια θα είναι η επόμενη χώρα και η επόμενη χώρα θα είναι ή η Ιταλία ή η Ισπανία.

Στο σημείο αυτό αναφέρει ότι η Ιταλία έχει τεράστιο δημόσιο χρέος και επισημαίνει: «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι εννοώ όταν λέω ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί στην κόλαση. Δεν θέλουμε να παραμείνει η Ευρώπη σε αυτόν το δρόμο που οδηγεί στην καταστροφή. Πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση εάν θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη».

Αναφέρει, επίσης, ότι δεν θέλει η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή διότι τότε οι φτωχοί θα έχουν δραχμές και οι πλούσιοι θα αγοράζουν τα πάντα με ευρώ.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην Ευρώπη» υπογραμμίζει.

«Κερδίθηκε μία μάχη, όχι ο πόλεμος»

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός έκανε ένα πρώτο βήμα, πως κερδήθηκε μία μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος, καθώς ο οικονομικός πόλεμος κατά των εργαζομένων συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια, το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας συνεχίζει να αγωνίζεται για να την κρατήσει και μια αριστερή κυβέρνηση αποτελεί εφιάλτη για το σύστημα αυτό.

Προσθέτει δε πως αυτό το σύστημα κατάφερε να αποτρέψει μια αριστερή κυβέρνηση, μέσα από παράλογους εκλογικούς νόμους, εκβιασμό από την τρόικα και εκφοβισμό του λαού, όμως, από κάποια στιγμή και μετά αυτό δεν θα είναι πλέον δυνατό, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σημειώνει, επίσης, ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μόνον με αναπτυξιακά μέτρα, ενώ θεωρεί πως σύντομα όλες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες θα στραφούν κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απορρίπτοντας μαζικά τα ευρωπαϊκά μέτρα λιτότητας και τις περικοπές, καθότι «φτάνει πια με την Ευρώπη των τραπεζών».

Στην παρούσα φάση, αναφέρει, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες για να μην μπορούν να αντισταθούν και η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα εξέλθει από την Ευρωζώνη, αν οι πολιτικοί συνεχίσουν να εφαρμόζουν αυτή την ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η κρίση προέκυψε σκόπιμα για να καταργηθούν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κατέκτησε η κοινωνία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο διαπραγμάτευσης, γιατί κανείς δεν θέλει να χάσει τα χρήματά του και μια νέα, αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει τέλος σε αυτή τη δανειακή σύμβαση της υποταγής και στα σκληρά μέτρα λιτότητας.
http://www.kourdistoportocali.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/5/12 10:16

    Μπράβο ρε Αλεξάρα !

    Ο Μόνος που έχει τα αρχίδια και βγαίνει και στα ξένα ΜΜΕ και τα λέει για τη καριόλα τη Μέρκελ !

    Ξανα μπράβο γιατί είσαι Έλληνας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/5/12 13:10

      Ε ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΙΟΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΛΑ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/5/12 14:49

      τεμπελόσκυλο είσαι εσύ 18/5/12 1:10 μ.μ. και φαίνεσαι παλιό-ανθέλληνα Πασόκε της συμφοράς προσκυνημένε

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/5/12 10:32

    Κορυφαίος ο Τσίπρας

    Alexis Tsipras: Austerity will send us 'directly to the hell'
    http://amanpour.blogs.cnn.com/2012/05/16/alexis-tsipras-austerity-will-send-us-directly-to-the-hell/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/5/12 10:51

    ναι , σίγουρα πολύ έλληνας...από τους χριστιανούς κιόλας....απο τους πρώτους που έβγαλε λεφτά έξω...ξυπνήστε....
    \στο κόλπο είναι...να μας γυρίσει στη δραχμή και να ευνοήσει όλους που έχουν λεφτά έξω...
    άσε που δεν ορκίστηκε...ο άθεος σατανιστής, με σκοτεινά σχέδια..όπως ενήοτε είχε η αριστερά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/5/12 11:07

      Τι λέ ρε εσύ πορδή, που τις βρίσκεις και τις γραάφεις αυτές τις μαλακίες και διασπείρεις ψευδής ειδήσεις για τον Τσίπρα !? ΜΑΚΑΡΙ να ήταν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί το ίδιο πατριώτες όπως ο Τσίπρας τώρα γιατί άλλος σαν τον Τσίπρα δεν μας έχιε υπερασπιστεί !

      Όλη η συνέντευξη στο CNN εδώ --> http://m.youtube.com/#/watch?v=C9Oi6vzI0HU

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος18/5/12 11:14

    εγώ τον πάω τον Τσίπρα γιατί λέει ότι θα έλεγα και εγώ μετά απο 2,5 χρόνια χαρατσιού και πείνας αν έβγαινα ποτέ στο cnn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/5/12 11:45

    Κάτι τέτοια κοιτάτε φίλε στο 10.51 για αυτό φτάσαμε ως εδω!!! Όλοι οι εβραίοι οι μασόνοι που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια έπαιρναν όρκο, φιλούσαν το σταυρό και έκαναν τα αίσχη τους! Σα δε ντρεπεσαι γυναικούλα...αλλά σας ρίχνουν στάχτη στα μάτια και σας εχουν αποβλακώσει...ζώον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/5/12 11:55

    ΠΕΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕ 11,45 ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΛΑ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/5/12 12:03

    ΄.....τι θα κανη ο τσιπρας στο δημοσιο τομεα...που πινει το αιμα του κοσμακη για να στρογγυλοκαθονται οι μαχαραγιαδες του?...θα τους κρατηση στη θεση τους βαζοντας και αλλους φορους στον ιδιωτικο τομεα?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/5/12 12:20

      είδαμε τι κάνατε εσέις ρε λαμόγια πασόκοι και νεοδημοκράτες με το δημόσιο τόσα χρόνια ΕΣΕΙΣ το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους βάλατε όλους στο δημόσιο και τώρα τους πετάτε όλους στο δρόμο!

      Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έκαναν το δημόσιο με τα ρουσφέτια τους τόσα χρόνια έτσι όπως είναι και σήμερα οι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ κατηγοράνε άκουσον άκουσον τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνος φταίει για το δημόσιο που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κατήντησαν έτσι !

      Ε λοιπόν ΛΑΜΟΓΙΑ πασόκοι και νεοδημοκράτες δεν έχετε τσίπα πάνω σας, γιαυτό σας χρειάζεται επειγόντως ένας Τσίπρας ;)

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος18/5/12 12:15

    το παιζουνε παρθενες οι συριζαιοι και οι κολαουζοι τους!ρε λαμογια,πολιτικοι απατεωνες,,,,δεκαετιες ολοκληρες δεν εισασταν μεσα στις υπολοιπες δημοκρατικες δυναμεις του ανδρεα ,σημιτη κλπ...και γεμιζατε τις κοιλιες σας απο τα κλεμμενα...και τωρα ερχεσθε σαν να ζουσατε σε αλλη χωρα?.....ουστ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/5/12 12:18

    Το θέλετε είτε όχι προσκυνημένοι παπαγάλοι του Πασόκ και της Νδ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να λέει την Αλήθεια και να είναι με το μέρος του απλού κόσμου με το μέρος της Ελλάδας και του Ελληνικού Λάου !

    ΑΛΕΞΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/5/12 12:21

    ....και οταν τελειωσε το κοκορετσι και η γαρδουμπα απο το πασοκ τηε δεκαετιας 80-90 -00..οι συριζαιοι ανακαλυψαν οτι εφταιγε ο δικομματισμος!!!σας ξερουμε καλα..και τι γλεντι κανατε τοσα χρονια χαμαιλεοντες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/5/12 12:35

      Μιλάνε όλοι....... ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ !
      Ρε κομματόσκυλα πράσινα πότε επιτέλους θα καταλάβετε τι κάνατε στην χώρα μας ? Βουλώστε το είστε οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ απ όλους εσείς το ΠΑΣΟΚ κάνατε την Ελλάδα Ρουμανία του Νότου και έχετε το ΘΡΑΣΟΣ να μιλάτε ακόμα και να κάνετε υποδείξεις στο Σύριζα !

      Ο Σύριζα τα λέει όμορφα και αυτό σας καίει, σας κάει πολύ !

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος18/5/12 13:17

    ....συριζαιε 12.35 σε ποια δημοσια υπηρεσια μπουκωνεσαι?....αν εισαι πανω απο 40 χρονων θα μας θυμισης αν ησουν στις δημοκρατικες δυναμεις που ετρωγαν το καταπετασμα ?....ψηφιζες τοτε συνασπισμο αλλα ετρεχες στα πολιτικα γραφεια των πασοκων για να σου κανονισουνε τα βρωμορουσφετια σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/5/12 13:20

    συριζα το κομμα των βολεμενων του πασοκ....που τωρα επειδη τελειωσε η γαρδουμπα και το κοκορετσι του πλιατσικου....θυμηθηκαν την οικονομια και την ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/5/12 14:43

    Βγηκαν όλοι οι βολεμένοι του πασόκ τώρα να πούνε βολεμένους τον Σύριζα ! ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΡΕ

    Ρε κερατάδες πασόκοι ΕΣΕΙΣ δεν βολέψατε όλα το σόγια σας και τους φίλους σας στο δημόσιο και τολμάτε να κατηγοράτε τον Σύριζα, ρε κερατάδες που το βρίσκεται το δίκιο ?

    Σύριζα να πάτε στον αγύριστο όλοι εσείς οι πασόκοι που ρημάξατε τη χώρα τόσα χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΔΟΣ18/5/12 17:18

    ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΕΝΙΟΤΕ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΜΠΛΕ ΜΑΝΔΥΑ . ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος18/5/12 17:54

    2.43 oλοι οι δημοι και οι νομαρχιες βρωμανε απο συριζαιους και κολαουζους τους που τους διοριζανε οι χαλιφηδες του πασοκ,,για να κανη ο συριζα την κοτα στο πλιατσικο που εκανε το πασοκ.....δεκαετιεεεεεεες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/5/12 18:07

      τι λάσπη πετάτε Θεε μου... είσαι κατ επάγγελμα λασπολόγος εσύ ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/5/12 18:18

      Σας πληρώνει το κόμμα για να καταφέρεστε τόσο αισχρά κατά του Σύριζα ;
      Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί τόση λάσπη κατά του Σύριζα απο ΠΑΣΟΚΟΥΣ και ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

      Αμά δεν ήταν ο Τσίπρας να βγεί να τρίξει λίγο τα δόντια σήμερα ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς θα μας είχαν ήδη κάτσει μια σειρά απο νέα ληστρικά μέτρα.

      Ακόμα και η Μέρκελ η φακλάνο "συγκινήθηκε" και τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα, ΤΥΧΑΙΟ ;

      δε νομίζω..

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος18/5/12 18:00

    Eγώ πασοκάκια ένα ξέρω, ότι αν δεν έβγαινε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας να τα χώσει λίγο, τώρα θα συνέχιζαν ακάθεκτοι με ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς !

    Ακόμα και η Μέρκελ σήμερα αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στον Κάρολο.. ΤΥΧΑΙΟ ;
    Δ Ε Ν Ο Μ Ι Ζ Ω !

    Τσίπρας ++1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος18/5/12 19:34

    6,00 kaλα σας λεω οτι ειστε συριζαιοι κολαουζοι του παλαιο-πασοκ που εφαγε το καταπετασμα!!! επαναλαμβανετε τις αερολογιες του πασοκ οτι χεζονται οι ξενοι μπροστα στις αρχηγαρες τους ενω στη πραγματικοτητα ξεπουλουσανε τη πατριδα!!! βρε ουστ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/5/12 22:59

      ΣΩΠΑΣΕ ΒΡΩΜΕΡΕ ΠΑΣΟΚΕ ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *