ροή ειδήσεων

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ LONGBOW APACHE ΚΑΙ MAXHTIKA ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ!

Αιφνιδιαστική ενεργοποίηση της αεροπορικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΠΑ, η οποία ανήκει επιχειρησιακά στο ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ...
Η κινητοποίηση δεν ήταν προγραμματισμένη και μέσα σε χρόνους-ρεκρό (πολύ μικρότερους από τους ελάχιστους προβλεπόμενους) πάνω από 20 μαχητικά, F-16, Mirage 2000-5 Mk2 και F-4E AUP απογειώθηκαν από διάφορας πολεμικά αεροδρόμια από την Κρήτη μέχρι την Λάρισα με κατεύθυνση τα νησιά του Αν Αιγαίου.
Σχηματίστηκαν δύο "πακέτα" COMAO, τα οποία προσέβαλαν, εικονικά φυσικά διάφορους στόχους στο Α.Αιγαίο, αλλά και στις ...
μικρασιατικές ακτές, καθώς στο σενάριο προβλεπόταν και η προσβολή των Follow-on-Forces δηλαδή των δυνάμεων που ακολουθούν το πρώτο κύμα εισβολής στα μικρασιατικά λιμάνια και τόπου συγκέντρωσης.
Τα περισσότερα από τα αεροσκάφη είχαν στόχο την προστασία των υπολοίπων που έκαναν τις αεροπορικές προσβολές τις οποίες είχαν αναλάβει ορισμένα F-16 και F-4AUP (τέσσερα ζεύγη συνολικά).
Η άσκηση ήταν 100% αιφνιδιαστική διαβεβαιώνουν από το ΓΕΕΘΑ για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα ΄της Δύναμης η οποία είναι η πρώτη που θα εμπλακεί σε περίπτωση που απειληθεί η εθνική ασφάλεια και σίγουρα έχει σχέση με τις εν εξελίξει ασκήσεις Firtina και Efes των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Τα αεροσκάφη μετά την απογείωση τους συναντήθηκαν σε καθορισμένο σημείο σχηματίζοντας τα πακέτα COMAO υπό την καθοδήγηση αεροσκάφους EMB-145H Erieye AEW&C το οποίο απογειώθηκε και αυτό στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής άσκησης. Η στοχοποίηση των εναέριων στόχων, μάλιστα, πέρα από τους στόχους εδάφους, έγινε στον μετά την απογέιωσή τους.
Να σημειώσουμε ότι τα μισά συγχαρητήριατα αξίζουν οι τεχνικοί εδάφους που κατάφεραν και σήκωσαν περισσότερα από 20 μαχητικά, μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η μεταφορά των όπλων αέρος-εδάφους (JDAM, AFDS κλπ) μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τις αποθήκες όπλων στα σέλτερ των αεροσκαφών, όπου βέβαια δεν φορτώθηκαν (αν φορτωθούν πρέπει να ριφθούν, αφού δεν επιτρέπεται επιστροφή στην βάση προσγείωση με όπλα αέρος-εδάφους), αλλά δοκιμάστηκαν οι χρόνοι μεταφοράς και εικονικής φόρτωσης.
Αν έβλεπαν οι "σύμμαχοι" τι θα μπορούσε να πέσει στο κεφάλι τους, θα ήταν σαφώς λιγότερο αλαζονικοί...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://kerberos-hellas.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/5/12 16:05

    Πετάχτηκαν απ τα κρεβάτια τους οι Τουρίστισες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/5/12 16:08

    δεν πιστυω να βγει αληθινο κατι που διαβασα πριν απο σχεδον 10 μηνες οτι οταν δεν θα τους βγαινουν τα παντα στο μελλον εχουν συννενοηθει για μινι κριση με τους απεναντι για να αποφυγουμε τις εκλογες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/5/12 16:27

    Έχει τουλάχιστον 3-4 μέρες που ήταν προγραμματισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/5/12 18:18

    παιδιά, μην κάνουμε την τρίχα τριχιά, ανα 2-3 Τρίτες, ο στρατός βγαίνει και κάνει ασκήσεις, το ότι η αεροπορία σηκώθηκε και έδειξε την δύναμη της αιφνιδιαστικά, δεν πρέπει να μας φοβίζει εμάς, αλλα να μας ηρεμεί ξέροντας ότι οι αετοί μας είναι πανέτοιμοι για όλα όσα μπορούν να μας έρθουν απο την ανατολή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/5/12 20:57

    ΣΩΣΤΟΣ Ο 6:18 ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΠΡΟΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΕΡΙΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/5/12 21:06

    ...................Αν έβλεπαν οι "σύμμαχοι" τι θα μπορούσε να πέσει στο κεφάλι τους, θα ήταν σαφώς λιγότερο αλαζονικοί...


    Πρώτα απ΄ολα τιμώ και σέβομαι τους πανάξιους λεβέντες της ΠΑ .
    Δεν υποτιμώ και τα αλλα σώματα των ΕΔ που φυλάσσουν Θερμοπύλες.

    Απο την αλλη ομως καλό ειναι οι στρατόκαυλοι και οι κρυπτόμενοι απο πίσω εμποροι των οπλικών συστημάτων και αλλων τινων πανάκριβων υλικών του συνοθυλεύματος , ............Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
    http://kerberos-hellas.blogspot.com.

    καλό ειναι αυτοί να αφήνουν τις κατα διαστήματα εκφερόμενες επάρσεις, που φυσικά εκφέρονται για εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων τους.

    Η ενθεν και εκείθεν ισχύς πυρός σήμερα που υπάρχει δεν αφήνει περιθώρια για κομπορημοσύνες και επικίνδυνους τυχοδιωκτισμους που το επιδιώκουν κάποιοι, μέσω μιας στρατιωτικής σύγκρουσης, για να μάς πάνε αλλα διακόσια χρόνια πίσω ακόμη.
    Που θα γίνει με το αιματοκύλισμα και τις καταστροφές , και με την καταχρέωσή μας για να αγοράσουμε οπλικά / σιδερικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/5/12 21:08

    ..........συνεχίζω.
    Την ιδια συμφορά φυσικά θα πάθουν και οι απέναντι.
    Αυτό εννοώ το ένθεν και εκείθεν ισχύς του πυρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/5/12 21:42

    φίλε μου 8:57, σίγουρα κάτι περιμένουμε, και φοβάμαι οτι θα είναι μεγάλο αυτό που έρχεται, αλλα η παραπληροφόρηση-τρομολαγνεία δεν μας κάνει καλό, κυρίως όταν ένας ιστότοπος ενημερώνει τόσο κόσμο όπως αυτός εδώ θα πρέπει να φιλτράρει λίγο αυτά που μας δίνει για ενημέρωση και να τα διασταυρώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/5/12 22:05

      @ Ανώνυμος15/5/12 9:42 μ.μ.
      Πάρα πολλές αναδημοσιεύσεις απο τα Parapona-Rodou μπαίνουν με ελαφρά τη καρδία, δεν νομίζω ομως με το σκεπτικό για διάδοση ανησυχιών στον κόσμο , αλλα για να βγούνε κάτω απο κάθε ανάρτηση πολλά σχόλια με θέσεις και αντιπαραθέσεις των αναγνωστών.

      Τους εξυπηρετούν πέρα απο τις απλές επισκέψεις αναγνωστών, αυτα τα ανωτέρω για μετρήσημα στοιχεία,οπως οτι ειναιμπλόγκ με μεγάλη η την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα .
      Και με περισσότερα σχόλια , αρα και περισσότερες διαφημήσεις.(φανερές η κρυφές).

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/5/12 22:38

      το πιστεύω ακράδαντα, αλλα ίσως καλύτερα θα ήταν να πρόσεχαν και λίγο τι μπαίνει, γιατί το internet είναι που θα αλλάξει το σήμερα, όχι το ραδιόφωνο όπως ήταν παλιότερα... δυστυχώς όμως τα χρήματα είναι πιο σημαντικά για κάποιους

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/5/12 22:41

      ^^ AYTO!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος16/5/12 01:02

    δεν μασαμε!!!!!!!!! μολων λαβε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *