ροή ειδήσεων

"Κόκκινος" συναγερμός στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους - Πλήρη κατάρρευση εσόδων και στον τουρισμό. Στάση πληρωμών από Tour Operators

-Σε κίνδυνο μισθοί και συντάξεις
-Στο προσκήνιο το εφιαλτικό σενάριο για πληρωμές "έναντι"
-Μέχρι τέλος Ιουλίου τα αποθέματα του κράτους...


-Δραματική μείωση 38% στις εισπράξεις φόρων
Σύμφωνα με την "Ημερησία και την δημοσιογράφο...
Μαρία Βουργανά μέσα από το ρεπορτάζ της, στη κόψη του ξυραφιού κινείται η ρευστότητα του Δημοσίου, καθώς παρουσιάζει καθολική πτώση στα συνολικά του έσοδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τίθεται και θέμα δανειοδότησης από την τρόικα εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων που επικρατούν στη χώρα μας.
Η κατάσταση που βιώνουμε έχει φέρει στο προσκήνιο σενάρια και φημολογίες για πληρωμή δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων με...χρεωστικούς τίτλους, δηλαδή με πιο απλά ελληνικά με ΕΝΑΝΤΙ!
Αυτό σημαίνει πως οι υπάλληλοι και συνταξιούχοι δεν θα βρουν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, αλλά θα λάβουν μια..."υποσχετική" πως θα πληρωθούν "προσεχώς" όταν βρει χρήματα το ελληνικό δημόσιο.

Ανησυχητικά μηνύματα φθάνουν στο Υπουργείο Οικονομικών από τις εφορίες τα οποία προκαλούν πονοκέφαλο και αγωνία. Δείχνουν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό να βρίσκεται υπό πλήρη διάλυση, τους φορολογούμενους να μην μπορούν να πληρώσουν τους φόρους αλλά και το ΦΠΑ και τις δημόσιες εισπράξεις μέρα με την μέρα να καταρρέουν, τάση που αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες μέρες του Μαΐου καταγράφηκε σημαντική μείωση των εσόδων στις εφορίες που υπερβαίνει το 10% σε σύγκριση με το 2011. Όπως λένε αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ενώ πέρυσι τις πρώτες μέρες του Μαϊου οι ημερήσιες εισπράξεις των ΔΟΥ ήταν 40 εκατ. ευρώ, φέτος έπεσαν στα 35 εκατ. ευρώ και από τη Δευτέρα, την επόμενη των εκλογών, ο ρυθμός μειώθηκε ακόμη περισσότερο.




ΚΡΑΧ στον Τουρισμό - Μετεκλογική "στάση πληρωμών" κήρυξαν στην Ελλάδα ξένοι Tour Operators

Σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς ομίλους έχουν στραφεί κορυφαίοι ξένοι Tour Operators ώστε να μάθουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τους για το μέλλον της Ελλάδας, προκειμένου να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις τόσο για τις συμφωνίες που θα κλείσουν με Έλληνες όσο και για τους τουρίστες που θα προωθήσουν προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με γράφημα η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά τον τουρισμό μας με:

-) Μείωση στις αφίξεις τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας κατά 5,2% στο πρώτο τετράμηνο τους 2012
-) Μείωση στις αφίξεις τουριστών στην Αθήνα 12% στο πρώτο τετράμηνο του 2012
-) Μείωση ζήτησης στα τουριστικά γραφεία 64% στο α' τρίμηνο
-) Μείωση κύκλου εργασιών 67% στο α΄τρίμηνο
-) Πάγωμα των κρατήσεων τις τελευταίες ημέρες στις διεθνείς τουριστικές αγορές

Το θέμα που "καίει" τελικά τους διεθνείς Tour Operators αν και κανείς δεν το θίγει ανοικτά, είναι αν θα διατηρηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη και αν θα πρέπει να καταβάλουν τα ποσά που έχουν συμφωνήσει στους συνεργάτες τους σε ευρώ ή...δραχμές.

Πάντως, όπως και να εξελιχθεί το θέμα, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις βιώνουν ένα απίστευτο κλίμα αβεβαιότητας και βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως η ελληνική τουριστική βιομηχανία απασχολεί περισσότερους από 700 χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο "κενό".

tromaktiko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/5/12 10:01

    ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ... ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ....."Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ".... ΤΩΡΑ ΑΝ "ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ" ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ "ΚΑΤΈΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΕΙΩΣΗ".... ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ "ΚΛΕΦΤΕΣ".... ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΙΟ.... ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΩΝ.... ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ. ΑΝΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ .... ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ..ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/5/12 10:14

    Τις μαλακιες του Τσίπρα πληρώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/5/12 10:37

    οπα καλως το κομματοσκυλο ,ρε εσεις μιλατε ακομα ? αφου τους ψηφισατε αυτη τη φορα ειστε και εσεις υπευθυνοι πλεον ,δε παιζει το με κοροιδεψαν και εσεις λαμογια και προδοτες ειστε και απ οτι βλεπω το συνεχιζετε και δεν καταλαβαινετε οτι αν γινει η στραβη και ο κοσμος εξαθλιωθει τελειως μερικοι απο εσας πρεπει να τη κανουν και αυτοι απο τη χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/5/12 11:57

    Μας εχουνε ζαλισει με τις απειλες περι στασης πληρωμων ντοπια και ξενα συμφεροντα αμεσως μετα τις εκλογες ολες αυτες τις ημερες.Ειδικα τα ΜΜΕ Ελληνικα και ξενα απο το πρωι μεχρι το βραδυ.Δηλαδη τι ακριβως αλλαξε ουτως ωστε ο κοσμος που ψηφισε τον Τσιπρα ή τον Καμμενο και ηταν ψηφοφοροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ξαναψηφισει τα παλαια τους κομματα;
    Επειδη μας απειλουν με σταση πληρωμων και εξοδο απο το Ευρω;Αυτοι που ψηφισαν αντιμνημονιακους τους γιατι πρεπει να φοβηθουν με τις απειλες αυτες;Ο ενας στους 2 νεους που ειναι ανεργος και εχει χασει την δουλεια του τι ακριβως πρεπει να φοβαται;
    Μην φυγουμε απο την Ευρωζωνη;Γιατι τα κολοκαναλα δεν λενε για τα μετρα του Ιουνιου που προβλεπουν καμμια δεκαρια ΧΑΡΑΤΣΙΑ και μειωσεις ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ μετρα που μεχρι τωρα ειχανε μηδενικο αποτελεσμα και μηδεν ΑΝΑΠΤΥΞΗ;
    Προσπαθουν να κανουνε τον κοσμο,τους ηλικιωμενους και τους λιγους βολεμενους που εχουν απομεινει να φοβηθουνε και παρουσιαζουνε τον Τσιπρα ως φουσκα που εσκασε.Γιατι δεν αναρωτιουνται οι ψηφοφοροι της ΝΔ για τον αρχηγο τους που ορκιζοταν οτι δεν θα συνεργαστει με το ΠΑΣΟΚ προεκλογικα.Ας ειχανε 151 μαζι με το Πασοκ και θα εβλεπαν οι ΝΔημοκρατες την ψηφο τους να καταληγει στο ΠΑΣΟΚ.Γι αυτο κοιτανε να ψησουν τον Κουβελη να συνεργαστει.Αυτα που ειπε ο Τσιπρας προεκλογικα ή ο Καμμενος τα τηρει αρα λοιπον γιατι οι ψηφοφοροι τους που προερχονται απο ΝΔ και Πασοκ (δυσαρεστημενοι) να μην τους ξαναψηφισουν;Θελουν μνημονιο ή οχι.Με το μνημονιο ξερουμε τι θα γινει τα εχουν υπογραψει.Θα δουνε μισθους και συνταξεις τω 300 Ευρω,τα παιδια και τα εγγονια τους να απολυονται να κλεινουν οι επιχηρησεις και να ερχονται οι ξενοι να τα αγοραζουν ολα και την εφορια δηλαδη το κρατος (που θα ανηκει σε ξενους)να παιρνει σταδιακα τα σπιτια ολου του κοσμου αφου πρωτα παρουν τα λεφτα που υπαρχουν στα σεντουκια αφου σε λιγο θα χρωσταμε ολοι στην εφορια λογω χαρατσιων και τεκμηριων.Αργος και βεβαιος θανατος.Και μια παρενθεση εδω:Βγαινουν τα κολοκαναλα απο το πρωι μεχρι το βραδυ και παρουσιαζουν τον Τσιπρα οτι "ας παει στην καρεκλα να διαπραγματευτει με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαιους να δουμε τι θα κανει".Να ρωτησω κατι;
    Ο κοσμος που ψηφισε τον Παπανδρεου και τον εφερε στην εξουσια εαν δεν κανω λαθος τον ψηφισε επειδη ειπε "λεφτα υπαρχουν" σωστα;Δεν τον εξουσιοδοτησε ΚΑΝΕΙΣ να παει την ΕΛΛΑΔΑ στο ΔΝΤ ουτε δημοψηφισμα εκανε.
    Οτι και να επιλεξουμε θα ειναι ΕΠΩΔΥΝΟ ακομα και τον Τσιπρα διοτι η κατασταση που μας εφεραν τα δυο κομματα ειναι δραματικη.Ισως ομως μπορεσουμε να επαναδιαπραγματευτουμε τους επαχθεις ορους με τον Τσιπρα.
    Εαν επιλεξουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι μερες προτου γινει επανασταση και βγει ο κοσμος στους δρομους και θα σπαει και θα καιει τα παντα ειναι μετρημενες οταν θα τους παιρνουν τα σπιτια με τα χαρατσια αφου τελειωσουν τα λεφτα απο τα σεντουκια.
    Και κατι τελευταιο:Οταν γινονται εκλογες στην Γερμανια στην Γαλλια στο Βελγιο Στην Αμερικη,εμεις τους πιεσαμε ποτε να βγαλουνε κυβερνηση εαν δεν βγαζουν με τα ποσοστα που βγαζει η καλπη;Τα κολοκαναλα και πρωτιστως οι πολιτικοι μας θα επρεπε να πουνε στους ξενους να πανε στο διαολο και να μας αφησουνε με βαση τις Δημοκρατικες διαδικασιες(οσο εχουμε ακομα) να βγαλουμε κυβερνηση.Το συνταγμα μας προβλεπι τα παντα,ακομα και επαναληψη εκλογων εαν χρειαστει.Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/5/12 13:30

    Μαζί σου είμαι..αλλά δεν έχουμε ελπίδα...δυστυχως...Η πίεση είναι μεγάλη...ο κόσμος πιέζεται και εύκολα ενδίδει από τον πόλεμο και την προπαγάνδα των καναλιών και του πουλημένου διευθαρμένου κρατους...ο θεός να βάλει το χέρι του.....έρχονται δύσκολες στιγμές...θεέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/5/12 16:13

    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΨΩ ΔΥΟ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΜΠΟΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/5/12 18:42

    τωρα λενε οτι θα ελαφρωσουν το μνημονιο οι Ευρωπαιοι ?!!
    αρχισαν να τρεμουν οτι τα ανδρεικελα τους της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα εξαφανιστουν και θα βγουν ολα στη φορα ?
    παιδια ενισχυστε τους "καθαρα¨αντιμνημονιακους μπας και δουμε ασπρη μερα.
    "Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα πράγματα θα διορθωθούν αν αλλάξουν. Είμαι σίγουρος όμως ότι για να διορθωθούν, πρέπει να αλλάξουν."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/5/12 20:30

    Πρός Ανώνυμος13/5/12 11:57 π.μ.

    Φιλικά σου το λέω χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω.
    Οχι μόνο για σενα αλλά και για πολλούς μα πάρα πολλούς ακόμα.

    Ζείς ισως εκτός τόπου και χρόνου, δηλαδή της τωρινής πραγματικότητας .

    Τα πράγματα στην ζωή δεν ειναι οπως θα τα θέλαμε, και πόσο περισσότερο σε μια παγκοσμιοποιημένη ανελέητη οικονομία.
    Και τα θαύματα ανάπτυξης δεν γίνονται με τις νοοτροπίες που κυριαρχούν και επικρατούν εδώ, σε ολο το σύνολο της κοινωνίας.
    Μιας κοινωνίας βυθισμένης στην μακαριότητα της, και αποχαυνωμένης απο τα λόγια και τα χαηδέματα αυτιών απο τους πολιτικοπολιτικάντηδες του.

    Δηλαδή.!

    (Α).
    ................Οταν γινονται εκλογες στην Γερμανια στην Γαλλια στο Βελγιο Στην Αμερικη,εμεις τους πιεσαμε ποτε να βγαλουνε κυβερνηση .......................................................

    Αν ειχαμε τα κότσια και δεν ειμασταν καταχρεωμένοι και δεν περιμένουμε ζητιανεύοντας κάθε δίμηνο να μας δώσουν λεφτά , οχι για να πληρώσουμε τα χρέη μας στους εξω, ΑΛΛΑ και να πληρωσει το κράτος τους μισθούς τις συντάξεις, ακόμα και για τις βασικές λειτουργίες του κράτους (σχολεια-νοσοκομεία-υγεία-αμυνα- κλπ), ..... τότε θα μπορούσαμε να μιλούσαμε επι ισοις οροις η και με τσαμπουκά ακόμα.


    (Β).
    ..................και πρωτιστως οι πολιτικοι μας θα επρεπε να πουνε στους ξενους να πανε στο διαολο και να μας αφησουνε με βαση τις Δημοκρατικες διαδικασιες .........................

    Οι Ελληνες και η Ελλάδα ουτε το κέντρο του κόσμου ειμαστε ουτε ο περιούσιος λαός επι της γής, και ουτε ειναι υποχρεωμένοι ολοι οι αλλοι ξένοι να υποκλίνονται σε εμάς και να μας πληρώνουν αδιαμαρτύρητα, και να μην εχουν και λόγο στο τι κάνουμε.
    Δυστυχώς ετσι ειναι η ζωή .
    Αυτός που σε δανείζει, σου δίνει ελεημοσύνη, σε ταϊζει, εχει και τον πρώτο λόγο και πάλι δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/5/12 21:01

      Φιλε μου δηλαδη επειδη μας εχουνε δανεισει σημαινει οτι δεν πρεπει να λειτουργει η Δημοκρατια;Δεν ειπε κανεις οτι η Ελλαδα ειναι το κεντρο του κοσμου και οτι ειμαστε τσαμπουκαδες.Αλλα το να μην λειτουργει η Δημοκρατια και να μας εκβιαζουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ αυτο ειναι ωμη παρεμβαση στο συνταγμα μας.Εσυ δηλαδη αμα πας και δανειστεις απο μια τραπεζα θα δεχοσουν να ερχεται η τραπεζα στο σπιτι σου και να σου επιβαλλει τι θα κανεις απο το πρωι μεχρι το βραδυ;Δεν νομιζω.Στο κατω κατω κανεις δεν εξουσιοδοτησε τον Παπανδρεου να μας βαλει στο ΔΝΤ,αυτος ειπε "λεφτα υπαρχουν" γι αυτο και τον ψηφισαν.Ουτε καν δημοψηφισμα εκανε.Αμα επειγεται το ΔΝΤ και η Μερκελ ας παει να τα ζητησει απο την οικογενεια Παπανδρεου.
      Και εν πασει περιπτωσει τι σοι ραγιαδικη νοοτροπια ειναι αυτη που εχεις;
      Εαν ηταν σαν και σενα οι προγονοι μας ακομα στους Τουρκους θα ημασταν σκλαβωμενοι.Δεν ειναι τοσο κακο να αφησουνε τον Ελληνικο λαο να αποφασισει τι θελει δεν νομιζεις;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/5/12 21:55

      Eάν πρόσεχες καλίτερα το τι εγραψα, δεν θα εβγαζες αβίαστα αυτό το συμπέρασμα που έβγαλες.
      Πουθενά δεν αναφέρθηκα σε μη δημοκρατικές διαδικασίες.
      Αυτές ειναι αυτονόητες και εδώ και έξω.

      Για ξαναπρόσεξε αυτά που ειχα γράψει ............

      ........... Τα πράγματα στην ζωή δεν ειναι οπως θα τα θέλαμε, και πόσο περισσότερο σε μια παγκοσμιοποιημένη ανελέητη οικονομία.
      Και τα θαύματα ανάπτυξης δεν γίνονται με τις νοοτροπίες που κυριαρχούν και επικρατούν εδώ, σε ολο το σύνολο της κοινωνίας.
      Μιας κοινωνίας βυθισμένης στην μακαριότητα της, και αποχαυνωμένης απο τα λόγια και τα χαηδέματα αυτιών απο τους πολιτικοπολιτικάντηδες του......................

      Και κατόπιν έγραψα .............. Οι Ελληνες και η Ελλάδα ουτε το κέντρο του κόσμου ειμαστε ουτε ο περιούσιος λαός επι της γής, και ουτε ειναι υποχρεωμένοι ολοι οι αλλοι ξένοι να υποκλίνονται σε εμάς και να μας πληρώνουν αδιαμαρτύρητα, και να μην εχουν και λόγο στο τι κάνουμε.
      Δυστυχώς ετσι ειναι η ζωή . .........................

      Νομίζω οτι περιέλαβα πλήρως πολιτικούς και πολιτικάντηδες και νοοτροπίες που επικρατούν εδώ.
      Και οι δύο τελευταίες μου λέξεις στο σχόλιό μου απάντηση ηταν το...πάλι δυστυχώς.

      Προσθέτω ενα επιπλέον μόνο.
      Ειναι λάθος το οτι πρέπει η να λέμε οτι το πώς σκεπτόμαστε εμείς ειναι το σωστό και το πώς σκέπτονται ολοι οι ξένοι ειναι λάθος.

      Μακάρι να ηταν διαφορετικά τα πράγματα και να μην ειχαμε αυτον τον εφιάλτη μας σήμερα.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος14/5/12 16:22

    Να φάει. Σκ@τ@ το τσουτσεκι ο Τσίπρας που θέλει κ εξουσία! Μαγκιά... Κλανιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/5/12 18:13

    Μπραβο ανωνυμε των 14/5/12 4:22 μ.μ.
    Το επιπεδο σου φαινεται απο την γλωσσα σου και την ποιοτητα των επιχειρηματων σου!!!
    Παντα τετοια!!! Με το καλο ξανα σου ευχομαι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να σε κυβερναει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *