ροή ειδήσεων

Μισθωτός είχε καταθέσεις ύψους… 41,5 εκ. ευρώ

Μεγάλα λαυράκια «έβγαλε» ο ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκανε σε πρόσωπα που κρίνονταν ύποπτα φοροδιαφυγής.
Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του μισθωτού...
που είχε αποταμιεύσει στην τράπεζα το ασύλληπτο ποσό των 41,5 εκ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν στην τράπεζα μέσα σε τρία χρόνια, από το 2007 έως το 2009. Το 2007 υπήρχαν στο λογαριασμό του 2,8 εκ., το 2008 προστέθηκαν άλλα 17,47 εκ. ευρώ και το 2009 άλλα 20,94 εκ. ευρώ. Φυσικά, όλα αυτά τα χρήματα προήλθαν από δραστηριότητες αδήλωτες στην Εφορία.

Άλλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής

Ιατρός του ΕΣΥ βρέθηκε να έχει καταθέσεις πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ οι οποίες προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα που αποκτήθηκαν σε διάστημα 7 ετών, από το 2003 έως το 2010. Τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά του ως μισθωτού και προέρχονται από «φακελάκια».

Άλλος ιατρός του ΕΣΥ εισέπραξε από το 2003 μέχρι το 2008 ποσά συνολικού ύψους 681.500 ευρώ, τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του και δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα αποκτηθέντα και δηλωθέντα εισοδήματά του ως μισθωτού. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ είναι βέβαιοι ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από «φακελάκια», καθώς ο ελεγχόμενος εκλήθη να εξηγήσει από πού προέρχονται τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του και δεν απάντησε.

Δικηγόρος εισέπραξε κατά την περίοδο 2000-2010 ποσά συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν να έχουν μπει στον τραπεζικό λογαριασμό του δικηγόρου ενώ ο ίδιος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους με νόμιμα παραστατικά.

Φυσικό πρόσωπο που είχε δηλώσει στην εφορία τη δραστηριότητα της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής προστασίας απέκρυψε εισπράξεις συνολικού ύψους 22,79 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε την περίοδο 2009-2010. Στον «σεκιουριτά» από το Περιστέρι επιβλήθηκαν πρόστιμα που ανήλθαν σε 45,6 εκατ. ευρώ.

Εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών απέκρυψε έσοδα συνολικού ύψους 9,38 εκατ. ευρώ στις χρήσεις 2007 και 2008 (4,765 εκατ. ευρώ το 2007 και 4,62 εκατ. ευρώ το 2008). Μέχρι στιγμής της έχουν καταλογιστεί πρόστιμα για μη έκδοση παραστατικών τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 18,75 εκατ. ευρώ.

Τεχνική εμπορική εταιρεία απέκρυψε εισπράξεις συνολικού ύψους 1,75 εκατ. ευρώ, τις οποίες είχε πραγματοποιήσει την περίοδο 2006-2008. Τα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν ανέρχονται στο ύψος των 1,75 εκατ. ευρώ, δηλαδή όσο ακριβώς ήταν το ποσό που απέκρυψε.

Επιχειρηματίας με κατάστημα παιδικών ενδυμάτων στους Αμπελόκηπους έκρυψε από την εφορία 3,34 εκατ. ευρώ το διάστημα 2003-2010.

seleo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/6/12 02:46

    Αρα μπορουν να δουν και ποιοι εβγαλαν λεφτα εξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/6/12 09:44

    ΣΩΠΑ ΡΕ.... ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ "ΛΑΥΡΑΚΙΑ" ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΔΟΕ?.... ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΑΝΕ ΜΟΝΟ "ΜΑΡΙΔΕΣ" ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΧΙΛΙΟΤΡΥΠΗΜΕΝΟ. ΛΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΑΝ "ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ"? ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΘΙΚΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΨΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/6/12 09:50

    ΚΑΛΑ ΜΕ ΚΑΛΥΜΜΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟ ΣΔΟΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΚΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑΧΑΜΟΥ "ΔΟΥΛΕΥΕΙ" ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΑΥΤΑ? ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΦΤΙΑΧΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ? ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΥΡΩΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΜΗΠΩΣ "ΔΟΛΕΥΕΙ" ΕΤΣΙ? ΚΑΠΟΙΟΣ "ΕΥΤΡΑΦΗΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/6/12 10:52

    ....Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του μισθωτού...
    που είχε αποταμιεύσει στην τράπεζα το ασύλληπτο ποσό των 41,5 εκ. ευρώ...................
    Μισθοτός σε ποιά υπηρεσία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *