ροή ειδήσεων

Ξεκινάει σε λίγες μέρες ο 7ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Channel Regatta

Ξεκινάει σε λίγες μέρες ο 7ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Channel Regatta.
Τον αγώνα συνδιοργανώνουν από κοινού ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ) και ο Ιστιοπλοϊκός Σύλλογος του Μαρμαρίς, Marmaris International Yacht Club (MIYC)... Ο αγώνας ο οποίος έχει γίνει πλέον θεσμός, διοργανώνεται φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά. Φέτος, το 7ο Channel Regatta, θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου στην θαλάσσια περιοχή του γειτονικού Μαρμαρίς.
Στα πλαίσιά του θα διεξαχθούν τρεις ιστιοδρομίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο περσινός ιδιαίτερα επιτυχημένος αγώνας, το 6o Channel Regatta, είχε διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στη Ρόδο, και στα πλαίσιά του είχαν γίνει τέσσερις ιστιοδρομίες, τρεις διαδρομές τριγώνων και μια παράκτια διαδρομή στην θαλάσσια περιοχή περιμετρικά της πόλης της Ρόδου.
Στον αγώνα είχαν πάρει μέρος 23 ιστιοπλοϊκά σκάφη και πάνω από 150 ιστιοπλόοι.

Ο αγώνας Channel Regatta στον οποίο λαμβάνουν μέρος τα ιστιοπλοϊκά σκάφη των δυο Συλλόγων, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αναπτύξει και να συσφίξει τις σχέσεις των ιστιοπλόων των δυο Συλλόγων, οι οποίες κάθε χρόνο ενδυναμώνονται όλο και περισσότερο. Επίσης με την διοργάνωση του Channel Regatta προκύπτουν πολλαπλά οφέλη σε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο, διαφημίζεται το νησί της Ρόδου και ευρύτερα τα νησιά των Δωδεκανήσων και προάγεται και αναπτύσσεται ο θαλάσσιος τουρισμός στην περιοχή μας.
Επισημαίνεται ότι στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας των δυο Συλλόγων, πολλές είναι οι συμμετοχές σκαφών του Συλλόγου του Μαρμαρίς σε αγώνες που διοργανώνονται από τον ΑΣΙΑΘΡ και αντίστροφα. Ενδεικτικά 10 σκάφη του MIYC πήραν μέρος στο Rodos Cup 2011 που διοργανώθηκε από τον ΑΣΙΑΘΡ τον Ιούλιο του 2011, ενώ τέσσερα σκάφη του ΑΣΙΑΘΡ συμμετείχαν στον διεθνή αγώνα Marmaris International Race Week που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2011 στο Μαρμαρίς.
Το πρόγραμμα του φετινού 7ου Channel Regatta, περιλαμβάνει τρεις ιστιοδρομίες. Το Σάββατο 23 Ιουνίου, μετά την δήλωση συμμετοχών και την συνάντηση κυβερνητών η οποία θα γίνει στις εγκαταστάσεις του MIYC στην Μαρίνα του Μαρμαρίς στις 12:15μ.μ., θα διεξαχθεί η πρώτη ιστιοδρομία. Η εκκίνηση της ιστιοδρομίας θα δοθεί στις 13:50. Η κούρσα θα είναι τύπου inshore – τρίγωνο και θα διεξαχθεί στον κόλπο του Μαρμαρίς. Μετά τον τερματισμό της ιστιοδρομίας έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου η τελετή έναρξης του 7ου Channel Reggata και η απονομή των επάθλων στους νικητές της 1ης ιστιοδρομίας. Η τελετή θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας του Μαρμαρίς.
Την Κυριακή θα διεξαχθεί η δεύτερη ιστιοδρομία του αγώνα. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:50 έξω από την μαρίνα και μετά από μια πορεία 16 ναυτικών μιλίων, κατά την οποία τα σκάφη θα βγουν έξω από τον κόλπο του Μαρμαρίς, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα θα τερματίσουν στην περιοχή Kumlubuk.
Την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η τρίτη και τελευταία ιστιοδρομία του 7ου Channel Regatta. Η γραμμή εκκίνησης θα στηθεί στην περιοχή Kumlubuk και τα σκάφη αφού ξεκινήσουν τον αγώνα στις 11:50 θα τερματίσουν, αφού διανύσουν 13 ναυτικά μίλια, στην περιοχή Τσιφλίκ, έναν υπέροχο και γραφικό μικρό όρμο ο οποίος βρίσκεται έξω από τον κόλπο του Μαρμαρίς και 15 ναυτικά μίλια βόρεια της πόλης της Ρόδου.
Στο Τσιφλίκ, το βράδυ της Δευτέρας θα γίνουν οι απονομές των επάθλων στους νικητές της 2ης και 3ης ιστιοδρομίας, αλλά και των νικητών της γενικής βαθμολογίας (overall) όλων των κλάσεων. Στη συνέχεια θα γίνει η τελετή λήξης της διοργάνωσης και οι ιστιοπλόοι των δυο Συλλόγων θα δώσουν ραντεβού για το 8ο Channel Regatta το οποίο θα διεξαχθεί το 2013.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αγώνα, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα όλων των σκαφών του ΑΣΙΑΘΡ ήδη κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στο Μαρμαρίς όπου αφού συναντήσουν τους φίλους ιστιοπλόους του γειτονικού Συλλόγου, με τους οποίους έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα φιλικές και ειλικρινείς σχέσεις, θα δώσουν σκληρή μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Το πρόγραμμα του 7ου Channel Regatta καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ – www.asiathr.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *