ροή ειδήσεων

Απίστευτο: Προσέλαβαν 70.000 δημοσίους υπαλλήλους τα τελευταία δύο χρόνια!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Τα δύο τελευταία χρόνια, που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε κατά ...70.000!

Σύμφωνα με το «το Βήμα της Κυριακής» με την έκθεση της μόνιμης αντιπροσωπείας της Τρόικας στην Αθήνα, οι κανονικές ή πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αναπληρώθηκαν με....

περίπου 70.000 νέες προσλήψεις τα δύο τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι τομείς στους οποίους το προσωπικό αυξήθηκε είναι οι ΟΤΑ, η Υγεία, τα σώματα ασφαλείας και το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

Σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας προκύπτει ότι το 2010 κι ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός του μόνιμου προσωπικού του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (της γενικής κυβέρνησης) έμεινε σχεδόν σταθερός στις 692.301 άτομα. Το σύνολο σχεδόν των κενών θέσεων καλύφθηκε με νέες προσλήψεις.

Αλλά και το 2011, χρονιά που η τρόικα επέβαλε αυστηρότερη εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» ενώ απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο 40.025 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 24.266 άτομα, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν με διορισμούς.

ΥΠΟΙΚ: Ο κ. Ζανιάς δεν παρέδωσε καμία έκθεση

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, τονίζει ότι «καμία έκθεση δεν έχει παραδοθεί στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τον απλό λόγο ότι αυτή δεν έχει αναλάβει ακόμη».

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι «τέτοια Έκθεση δεν παραδόθηκε σε κανένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση «για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία», από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του υπουργείου υπογραμμίζει ότι «όπως καθαρά αναφέρεται και στην πρώτη παράγραφο του κειμένου της Έκθεσης, η οποία αποδίδεται στη μόνιμη αντιπροσωπεία της τρόικας στην Αθήνα, το αντικείμενο της Έκθεσης αφορά άλλο υπουργείο και όχι το Υπουργείο Οικονομικών».

pkampas.blogspot.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/6/12 23:02

    GREEK STATISTICS... ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΥΤΟ? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ? ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ 500% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *